Lilypie Third Birthday tickers

lördag 31 januari 2009

tråkiga lördag...

Förutom träningen så har den här dagen varit extrem tråkig!
Efter träning och plugg, som jag skrev om i förra inlägget, så har jag inte haft något alls att göra, det har varit såååå tråkigt!
Jag fixar inte att sitta och titta på tv en hel dag, jag blir så rastlös då och jag tycker verkligen att det är skittråkigt, men jag har verkligen inte haft något annat att göra. Har funderat på det mesta jag skulle kunna göra, men, nä.... INGET!!
Jag har till och med jobbat lite, även fast jag inte får en krona för det....

Åhh! Nu ska jag försöka fördriva resten av kvällen...

//Sara

Lördag

När jag vaknade i morse hade jag en grym träningsvärk i hela kroppen, men framför allt i magen, I love that feeling!! Så då åt jag en smörgås och drack ett glas vatten och gick iväg och tränade. Stod på löpbandet en timme sen var jag klar.
Kom hem och badade sedan åta jag lunch. Efter detta har jag mest suttit och letat fakta till vår bakgrund. Någon som har något litteraturtips på någon bok som handlar om dokumentation av barns utveckling??
Nu ska jag slappa i soffan , kanske påbörja någon bok och faktiskt läsa en istället för att lyssna. Fast när man läser studielitteratur varje dag så är det ganska skönt att bara blunda och höra någon annan som läser för en.
Sen är det körslaget som gäller!
Det är så skönt när man har tränat på morgonen, då kan man slappa resten av dagen! =)


//Saris

fredag 30 januari 2009

YES!!

Jeansen höll!! Jag tror till och med att jag kanske kan ha dom någon mer gång, så länge jag inte tvättar dem så tror jag kanske att de håller ihop! =)

Kom nyss hem iaf. Jag, Jessica och Jessica tog ett glas vin på Paus, ett mysigt ställe. Jag hade inte varit dit tidigare. Efter en stund så blev jag så sugen på något att äta, så jag köpte en kladdkaka med mjukglass!
Det var sjukt gott och precis lika onyttigt, det ingick inte i mina planer, men var helt klart värt det!
Den här kvällen blev även lite firande att jag är klar med förra terminen och är inne på min absolut sista termin! Det känns såååå skönt!
Imorgon ska jag träna, ska försöka springa bort kladdkakan och kanske lite till...
Tror även att jag har blivit utmanad på en annan blogg jag brukar läsa, svårt att veta om det är mig hon syftar på när det står "Sara", det finns några Sara här i världen =)
Men det tar jag nog tag i imorgon!
Natti Natti!!

Snyft...


Jessica N. skickade ett sms till mig förut och frågade om jag skulle med och ta ett glas vin, så det tänkte jag hänga med på.

Så nu när jag letar kläder inser jag till min stora förtvivelse att alla mina nya jeans är kvar i Änge, måste lägga upp dom lite, eftersom det aldrig finns jeans som passar i min längd... Så nu är jag tvingad att använda mina favorit jeans, som håller på att ramla isär... Hade liksom sparat dom till något speciellt tillfälle, men nu får jag väl se till att den här kvällen bli speciell. Jag hoppas även att dom håller ihop under kvällen. Tur annars att jag inte har så långt hem.

Kanske följer andra Jessica också med, annars får vi göra det bästa för att ha trevligt på tu man hand!
//Sara

Härliga träningsvärk!

Vaknade 8 i morse, kände då att jag hade en grym träningvärk sedan träningen igår, - toppen, tänkte jag, då har det tagit. Jag åt en lättare frukost och gick sedan till gymet, där jag tränade bröst och mage då det var de muskelgrupperna på dagens schema, sedan stod jag på löpbandet 60 minuter. Det känns så skönt att jag har kommit igång med träningen nu efter jul, samt att jag har börjat styrketräna igen, då jag tycker att det är riktigt roligt!
När jag kom hem tog jag ett långt bad och lyssnade på det spännande slutet av Luftslottet som sprängdes, superbra bok! Sedan åt jag lite lunch och kikade igenom några av böckerna vi ska ha till vår bakgrund i C-uppsatsen, ska skriva ner det jag hittade imorgon.
Sedan har jag även diskat och rensat datorn från skit och annat, hade bilder på datorn som var gamla, dom tog jag och brände på en skiva och tog sedan bort dem från datorn, så de ca. 1000 bilderna gjorde stor skillnad på min dator. Funderar på att köpa en extern hårddisk och bara spara musik och bilder på den... Hm, det kanske blir inom en snart framtid.

Nu ska jag snart laga lite mat, det blir lax idag. Sen ska jag bara ta det lugnt, funderade först på en promenad, men jag ska ta mig an löpbandet på Fristilen imorgon igen så det kanske räcker för idag... Får se, jag kanske blir rastlös.

/Saris

torsdag 29 januari 2009

Jobb, träning, skola...

Jag har jobbat i två dagar nu, det har varit väldigt skönt att komma tillbaka till verkligheten, men jag är inte alls sugen på att umgås med någon när jag kommer hem, då vill jag bara ha tyst runt omkring mig. Och då är det skönt att jag kan få det, så när jag inte har jobbat har jag legat i sängen och lyssnat på ljudbok eller varit ute och gått och lyssnat på ljudbok. Så det har blivit några promenader när jag varit i änge, var även med på byakampen och kämpade för min by! =) För er som inte vet vad det är så är det en tävling inom offerdals bygden där byn får poäng efter hur många från respektive by som deltar varje tisdag under några veckor framöver, det vanligaste sättet att delta är att åka skidor, men man kan även ta en promenad eller en sparktur som många pensionärer gör. Jag anmälde mig och tog sedan en promenad då jag aldrig hann valla om mina skidor samt att min moster tog en promenad så gjorde jag henne sällskap.


I morse kom jag hem kl.08.00. Anna kom runt 8.30, då skulle vi äta frukost och sedan åka till skolan och skriva på vår C-uppsats, eller rättare sagt forskningsplanen till den. Jag bjöd på gröt och hon hade med bröd hon bakat, supergott var det.

Vi fick en del gjort, forskningsplanen är väl så klar den kan bli utan att en handledare har tittat på den. Men nu har vi iaf en handledare, kanske inte den vi önskade, men förhoppningsvis kan vi få räta ut några frågetecken iaf.
När posten kom idag kom även resultatet från Forskningsmetodiktentan jag skrev i mitten av Januari, max poäng var 19 och man skulle ha 9 för godkänt och jag hade 14 poäng! Jag så himla nöjd!
Mitt på dagen var jag iväg och tränade, jag styrketränade i 50 minuter och stod sedan på löpbandet i 30 minuter, vilket var ett skönt pass, tror jag kommer att köra det upplägget fler gånger.
Sedan har jag inte gjort så mycket, handlat, diskat, lyssnat lite på ljudbok, gick även och solade, vilket var superskönt det var längesedan jag gjorde det sist!
Nu ska jag frossa i lite mörk choklad som jag köpte förut! =)
//Saris

tisdag 27 januari 2009

Jobbar

Sitter på rast nu, har ca 10 minuter kvar...
Hade öppningen i morse så jag började 5.45, vilket innebar att jag klev upp 4.45 för att hinna duscha och gå till förskolan. Kände oväntat pigg för att kliva upp så tidigt och dessutom ha blivit väckt 00.30 av ett telefonsamtal och 3.30 av ett sms.
Jag har jobbat 1 dag sedan 23/12, men det är helt otroligt vad snabbt man kommer in i rutiner igen. Men nu har vi lite nytt på avdelningen jag jobbar, sånt vi pratade om före jul har äntligen prövats! =) Vissa barn har vissa rum som de ansvarar för städningen i, det kanske inte innebär att det är de som städar, men de ska se till att det är fint i dessa rum då vi går ut och äter lunch. Samt att vi har tagit bort bordsplaceringen och barnen får välja att sitta vart de vill och vi i personalen får anpassa oss efter vart vi tror att vi behövs bäst. Och det har tydligen fungerat väldigt bra, båda sakerna!

, nu ska vi ut och leka lite!

Kram!

måndag 26 januari 2009

Äntligen är ett beslut taget!

Jag och Felicia hade bokat en tid på StepIn för lite info, rundvisning och en gratis vecka som följer på det. Infon hade vi redan hört, rundvisningen var ok, det är ett stort ställe med många och fräscha maskiner. Och en gratis vecka kunde man tydligen inte få... Det kostade 300kr att prova på en vecka, vilket dom iofs drar av anmälningsavgiften som är på 400 om man väl bestämmer sig för att träna där.
Så vi åkte iväg för att fika lite och fundera på saken. Så efter lite funderande hit och dit kom vi fram till att det enda på StepIn som vi var egentligen var intresserade av var badhuset. Men jag känner för min egen del att jag lika gärna kan simma i änge på måndagar och onsdagar. Så då vi tyckte att StepIn var lite för stort och opersonligt så åkte vi till Fristilen, där vi redan fått två gratisveckor, och anmälde oss där. De dagar som är kvar av Januari fick vi gratis, så nu ska jag i fortsättningen betala 299:-/mån i 12 månader. Och det känns väldigt bra! Ser redan fram emot att träna på torsdag.

Idag blev det hela tre inlägg! Kanske inte blir lika många resten av veckan.

Kramilam!

Hjärnsläpp!

Skulle på stan och sedan hämta böcker på biblioteket.
Jag gick till HM direkt, dom hade ju slutrea på mycket, inget som skulle passa mig eftersom sånt som är kvar på reorna ofta är XS eller XXL, men till lillasyster är ju XS perfekt, så jag shoppade lite till henne där. Sedan gick jag upp till Länsbiblioteket, gick precis innanför dörren där då jag kom på att det var på Mittuniversitetets bibliotek jag hade reserverat böcker. När man gör det på nätet så kan det vara lite svårt att hålla isär dom. Iaf, sagt och gjort så började jag knata upp till Miun och då kommer jag på att jag inte har med mig lånekortet till det biblioteket... ÅHHH! Så nu skiter jag i det. En bok som är sista hämtningsdag på onsdag, men den skiter jag i nu och hämtar dom andra 7!? böckerna på torsdag, när ska jag hinna läsa dom då....

Idag har jag iaf fått lite gjort:
*Tvättat och vikt tvätten
*Tagit en promenad
*Diskat
*Köpt presenter
*Köpt portopåse till böckerna och skickat dem
*Packat
*Skickat ett irriterat mail till en lärare för att vi inte fått någon handledare än.
*Städat lite

Det känns bra att kliva upp tidigt. Nu väntar jag bara på att Felicia ska komma hit så ska vi till StepIn. Sen kommer pappa och hämtar mig, vi ska en sväng till farmor sedan åker vi till Änge.

Kram

Lite ont om tid...

Jag klev upp 6.45 i morse för att jag hade hade tvättstugan från 7-10. Och jag var i STORT behov av tvättning, så i princip tvättar jag allt jag brukar använda förutom pyjamasen som jag har på mig nu när jag tvättar. Men nu börjar jag känna mig lite stressad. Jag ska ta en promenad, men måste hämta tvätten först och den är nog inte torr förrän runt 10. Så en promenad mellan 10-11, sen dusch och lunch då är klockan 12, på stan och hitta en present, posta några böcker, gå på biblioteket och vara hemma senast 14.30 för att hinna till StepIn. För att sedan skynda mig därifrån och hem och äta middag och packa. Har börjat packa lite redan, men nästan alla kläder är ju liksom inte här...
Och nu har jag en halvtimmes dötid attfördriva och det som är surt är att jag inte kan göra något av alla de saker jag måste hinna med idag... För att posta böckerna måste jag köpa en påse att skicka dem i, biblioteket är ju lika bra att ta när jag ändå är på stan, och dessutom så har jag ju pyjamasen på mig, kanske inte ska gå på stan i den...

Men jag insåg i morse vad skönt det är att kliva upp tidigt för att sedan bara sitta och slöa framför tvn, lite egen mystid med sig själv liksom. Inte alls samma känsla som att vakna vid 10 och sätta sig framför tvn.

//Sara

söndag 25 januari 2009

Söndag...

Dagen har varit som en typisk söndag.
Jag tog en timmes promenad, superskönt samt att jag älskar att lyssna på ljudbok när jag är ute och går, jag kan varmt rekommendera Stieg Larssons böcker, både att lyssna på och läsa. Har även kommit på den roliga funktionen som finns på iFORMs hemsida http://iform.se . Nämligen att man där kan mäta upp sträckan man har sprungit/promenerat så vet man hur långt man har gått, bra va?!
Glömde bort att berätta att jag hade 12 rätt på stryktipset den här helgen, av 13 möjliga, men vi var många som hade 12 rätt så det gav bara 184kr tror jag det var.
Har även kommit fram till att jag måste bli bättre på att lägga in bilder, jag tycker iaf att bloggar är roligare att läsa om det är lite bilder där. Men jag har tagit väldigt få kort den sista månaden, men jag ska försöka bättra mig på det.

På agendan imorgon är:
  1. Tvättning 7-10
  2. Promenad
  3. Stan för att köpa present till lillasyster
  4. Hämta böcker på biblioteket som jag har reserverat
  5. StepIn med Felicia 15.00
  6. Packa
  7. Åka till Änge

Nu ska jag läsa några tidningar och kika lite på tv.

//Sara

Överkörd

Igår var jag iväg till Storsjöbadet med Anna, Mattias och Alfred. Jag började med att simma 1km, sen badade jag med Alfred, vi åkte lite rutschkana(om det stavas så) och badade i övrigt. Sedan åt vi lunch och jag bestämde mig för att simma lite mer, men jäklar vad kallt det när man hade torkat helt. Så nästa gång jag ska dit och simma så tar jag en hel timme direkt, ingen paus mellan. Men det blev totalt ca 1.5km jag simmade. Sedan bubblade jag lite, men alltså! Vad less jag blir på föräldrar som inte säger till sina ungar! Jag anser att bubbelpoolen, även om det inte är på relaxen, ska vara ett lugnt ställe. Inte ett ställe där barnen hoppar, skvätter och bara allmänt busar, så när en och samma unge hade hoppat på min fot 3-4 gånger, sparkade jag till ungen, ooops! Och jag ska bli förskollärare...? Jag sparkade inte någe hårt, men ungen förstod vinken och hoppade inte på min fot någe mer. Sedan bastade jag en stund med några blåsta fjortistjejer. Vad skoj det är att lyssna på dem! Här är några av sakerna de sa:
  • Konstigt att det inte luktar rök i bastun eftersom de eldar för att hålla stenarna varma.
  • 1sa-Vi brukar tända bastun själva på skolan efter gympan. då sa 2-Har ni med en tändare då eller?
  • Jag är fortfarande brun efter Turkiet, men det syns bara hemma i vårt badrum, här är det fel ljus...

Sedan åkte jag till Torvalla, med hälften av Östersundsinvånare, fy vad full bussen var! Jag, Jessica och Anders åt, drack, spelade poker, spelade spel och sjöng sing star. Sedan åkte vi in till stan och hämtade upp Henke och Åsa på väg ner. Vi var på Huset, det är ju en grymt bra lokal, men på något sätt så har det ändå aldrig varit riktigt bra där enligt mig. Men vi drack massor, längesen jag drack sådana mängder alkohol. Fick se en tjej som stod och spydde utanför toaletten, träffade 2-3 som jag känner, så det är lite för få för att det ska vara en riktigt bra kväll enligt mig. Sedan åt vi langos, supergott. Jag lyckades flörta till mig en extra gaffel från start för dom går alltid sönder! Men min höll den här gången så Åsa fick ta min reserv, för hennes gick sönder.

Idag när jag vaknade kände jag mig överkörd, ont i hela kroppen och superont i huvudet. Förstod inte alls varför jag hade ont i kroppen förrän en halvtimme senare då jag kom ihåg att jag hade simmat... Var så sugen på cola när jag vaknade så jag tog en promenix till Hemköp och köpte en flaska. Det var orutinerat av mig att inte ha någon hemma när jag hade planer att vara bakis. Kl.12 träffade jag en tjej utanför Daffys och sålde en bok till henne så nu har jag nästan inga kvar, Skönt!

Peter ringde från Gran Canaria igår, inte alls avundsjuk på honom. Sol och bad, vem vill egentligen ha det?! =)

Idag ska jag plocka ihop lite, ta en promenad och kika massor på tv!

Kram!

fredag 23 januari 2009

Slapp dag

Idag har jag inte gjort många knop.

Sen jag skrev sist har jag diskat, plockat bort staken och adventsstjärnan, bättre sent än aldrig, jag har även tagit en promenad, bestämt mig för att simma imorgonbitti, och gå på krogen imorgon kväll.


Så idag har det alltså inte hänt mycket. Men promenaden var superskön, ska i fortsättningen försöka utföra någon slags träning minst 5 dagar/gånger i veckan, uppnår jag det målet så kommer jag vara mer än nöjd. Imorgon ska jag försöka simma en timme, får se om det även blir lite relax, bubbla ska jag iaf göra!


Nä, nu ska jag surfa runt lite och sedan kika om det är något bra på tv, det är det säkert inte så då blir det ljudbok.


//Sara

Fredag

Igår gick jag och Anna på "stan" i Härnösand, den är så liten så jag vet inte om man ska kalla den stad. Då jag sett att mina vita fina pumaskor började bli ljusblå efter några timmars användande av ett av mina nya par jeans så köpte jag ett par svarta pumaskor. Gillar det märket, dom är lite dyrare, men sitter såååå skönt på foten. Köpte även ett par lila gardiner som jag ska ha i sovrummet, då väggarna är grå tror jag att det blir bra med en lila gardin.

När jag kom hem gjorde jag inte så mycket, men jag packade upp direkt, det brukar jag aldrig göra, men det var så skönt att få det gjort.

Idag har jag inte gjort så mycket, än... Jag var till BlåCenter och postade några böcker jag har sålt, har kommit fram till att det är ett stort jobb för väldigt lite pengar att sälja böcker. Och att jag blir chockad över hur snåla en del är, då de tex. ska köpa en bok för 50:- som går på 300:- ny, så tycker de att det blir för dyrt att betala en frakt på 44:-. Men det är deras problem.

Så nu ska jag lyssna på ljudbok och städa lite och kanske placera ut lite nyinköpta saker.

/Sara

torsdag 22 januari 2009

Blandade känslor...

Jag börjar med det roliga!
Igår var vi på IKEA med omnejd, och jag shoppade massor för lite pengar, fynd alltså! Vi var på IKEA, Birsta City och en affär som ligger bakom allt där de säljer Ittala, Röstrand och Höganäs bland annat, det fanns påde andra handsstortering och till ordinarie, plus att dom hade upp till 70% rea på mycket!
Detta shoppade jag för ca. 1200:-
  • 6 serveringsfat (Höganäs)
  • 2st 50x50cm ramar med bred kant, super snygga!
  • Värmeljus
  • Örngott
  • 4 derssertskålar
  • Pennor
  • Jeans
  • Jeans
  • Jeans, alltså TRE par jeans! Ett par för 400:- och dom andra gick på 99:-/st så på dom två paren tjänade jag 700:-

Detta skulle ha gått på ca. 2400, så jag är supernöjd!! Vi var på Ikea tills de stängde, från 15.30 till 20.00, men hade ändå inte hunnit med att gå på alla butiker vi ville, hade många kvar som vi verkligen ville till, tiden bara flög iväg!

Jeansen är jag iaf supernöjd med. Anna S fick ta kort på mig igår, framifrån och bakifrån, så jag kunde ligga i sängen och kika på hur det såg ut :) Tror att anledningen till att jag fyndade så mycket var för att Anna E var med, hon är expert på att hitta reor!

Det tråkiga är att vi skulle skriva vår C-uppsats om Portfolio i förskolan, men idag blev den idén sågad på gruns av att det inte finns tillräckligt mycket forskning om det, så nu ska vi typ skriva om barns utveckling, vilket inte alls känns lika roligt... Vi hade ju skrivit intervjufrågor, lånat och köpt böcker och planerat massor!!! Så nu är motivationen på noll och det känns inte roligt längre.

Nu ska vi snart äta lunch, sedan gå på stan lite här i Härnösand, medans vårt resesällskap får handledning (vi har inte fått någon handledare än, Fruktansvärt dåligt!!). Sen åker vi hem.

Kram!

onsdag 21 januari 2009

Trött

Igår skulle jag och Anna iväg och träna. Det blev inte så... Vi åt glass istället. Det är så svårt att röra på sig när man är i Härnösand, det är lättare att äta en massa gott. Köpte en Ben&Jerrys glass igår som inte var god, tyvärr... Så dyr men ändå inte god, fruktansvärt dåligt köp av mig!

Ringde StepIn igårkväll och har bokat in en tid där på måndag, så då ska jag provträna där en vecka med Felicia, tror att det sedan blir där jag kommer att träna, men det kan vara bra att testa först så att jag inte känner att jag inte alls trivs där.

Imorse skulle vi ut och ta en morgonpromenad, men vi var så trötta så vi somnade om istället, det var skönt, men följden av vår lathet leder till att det inte blir någon träning alls idag heller.
Vi ska till Ikea när vi slutat idag, det ser jag fram emot.

Nu ska vi äta lunch!

Kramis!

tisdag 20 januari 2009

Härnösand

Nu är vi här...
Suttit och lyssnat på ett kursintro som var helt värdelöst nu på morgonen, har lunch nu och träffar lite folk och säljer lite böcker.
Börjar vid 13 igen, gör väl ytterligare något tråkigt då.
Det är snö och slask iaf, som vanligt i Härnösand.
Jag och Anna ska kolla in gymet ikväll, stå på löpbandet en sväng, det blir skönt!

Vi ska även kika på en examensresa som vi åker på i slutet av Juni, typ en weekend.

Kram!

måndag 19 januari 2009

Stress...

Då var det längesen jag skrev här...

Hade planeringsdag i fredags på Ava Garden i Dvärsätt. En bra dag med god mat. Mitt förslag om portfolio gick ganska bra, det finns ju alltid någon som inte håller med eller tycker att det är bra som det är. Men nu ska vi testa mitt förslag och utveckla den mer, med mig som huvudansvarig, det känns skoj!

I helgen har jag inte gjort mycket alls, ätit gott och spelat tv-spel. Har knappt varit utomhus alls och absolut ingen träning. Så det kilot jag lyckats gå ner har säkert dubblerats nu, fast inte åt rätt håll...

Idag har det blivit lite stressigt... Skulle tvätta kl.14.00 men bestämde mig i sista minuten att jag nog inte behövde tvätta, för att 1.5 timme senare bestämma mig för att tvätta lite iaf... Så jag hann med en maskin och tvättade då bara de kläder jag var sugen på att ta med mig till H-sand, vilket är de kläderna jag trivs bäst i och används oftast... Då de inte hann hänga i torkskåpet och torka resulterade det i att jag har kläder överallt i lägenheten som hänger på tork. Och alla kläder ska packas ner tills imorgon, så det blir en sen kväll innan dom har torkat.
Kl. 16.00 kom Anna och vi åkte till biblioteket för att låna lite böcker till vår C-uppsats, det fanns bara tre vi var intresserade av. Sedan lagade jag lite mat till oss. Vi satte oss sedan och skrev lite på vår forskningsplan, det gick väl sådär. Det är svårt när vi inte har någon handledare att bolla idéer med. Men fatta att vi ska skriva vår C-uppstas nu, fatta hur stort det är!!
När hon åkte lagade jag mer mat som ska med till H-sand, betalade några räkningar, vattnade blommorna, gick ut med soporna.
Har alla mina böcker till skolan ute på försäljning och är väldigt billig, så nu har jag snart sålt alla, men det är väldigt mycket mail hit och dit, telefonsamtal, böcker som ska hämtas i östersund, hämtas i Härnösand, skickas på posten, hämtas i Härnösand andra veckor än nu när vi ska dit... Mycket strul för lite pengar, men jag blir av med böckerna och får plats för mina andra böcker.

Anmälde mig nyss till Vansbrosimningen, så nu är det betalt och klart! Nu är det gjort och den ska simmas!! Det känns faktiskt riktigt skoj!

, nu ska jag fixa lite mer hemma, göra klart maten, packa det som är torrt, kika vilka böcker som ska säljas och ska med till H-sand. borde även läsa någon av de fyra uppsatserna som ska vara läst tills imorgon, men jag tror inte jag hinner...

Kram!!

(Anna - Bilden har jag på datorn, har även fler därifrån, slapp universitetsutbildning med utflykter och matsäck!)

torsdag 15 januari 2009

Jobbat

Igår jobbade jag, och det ar superkul, vilket det oftast är. Jag vet att jag har valt rätt yrke, men det finns dagar som jag tycker är hemska och inte alls roliga, men så tror jag att det är med alla jobb.
Imorgon har vi planeringsdag i Dvärsätt. Jag blev ombedd av en jag jobbar med att skriva ihop lite om portfolio i förskolan, och hur vi skulle kunna förbättra den vi redan arbetar med, så den synliggör barnens utveckling och lärande mer. Hon tyckte att jag skulle göra det då jag är ganska insatt i arbetet kring portfolio, då jag skrev min B-uppsats om det och även nu ska skriva min C-uppsats om det. Så igår eftermiddag på min planeringstid skrev jag ihop lite olika rubriker vi kan ha i våra portfolios samt vad läroplanen (Lpfö98) säger om de olika ämnena.
Jag själv är jag väldigt nöjd med det jag har skrivit, men jag tror att några av de andra kanske tycker att jag är lite överambitiös, men det kan jag ta. För portfolio är verkligen något jag vill arbeta med och känner inte att jag kan stå för de portfoliosarna vi har just nu, så dem lägger jag inte en hand på, har inte lagt ner en minuts arbete på dem, för jag anser att det "bara" är en mapp med teckningar i. Så jag får se hur det går imorgon...

Idag har jag inte gjort så mycket, åkte in till stan imorse, tog en promenad på 50min i kylan. Jag kände inte att det var kallt när jag var ute, men när jag kom hem var jag väldigt frusen, så då tog jag ett långt bad och lyssnade på ljudbok, Stieg Larsson, superbra!
Sedan fikade jag på Edenbos, det var gott!
Hade planer att gå på biblioteket och låna lite böcker om portfolio idag, till C-uppsatsen, men det blev aldrig av. Så jag tänker beställa någon nu på Adlibris.







Ha det bra!



tisdag 13 januari 2009

En bra dag!

Igår när jag pluggat klart, strax efter 22, satte jag igång Sex and the city, tänkte inte på att den var så lång... Kom i säng runt 1, alla ord jag pluggat bara snurrade runt i huvudet, kikade på klockan 02.30. Somnade kanske runt 3 och klev upp 05.15, så ca 2 timmars sömn i natt. Ganska trött när jag vaknade, drack lite kaffe och åt frukost. Försökte fixa håret lite sen, men var tvungen att klippa luggen innan jag kunde ha den nere, insåg då att jag klipper bättre än min frisör...
Efter att jag lekt lite frisör satte jag mig och panikpluggade lite, men tror inte att det gav ett dugg! Det brukar sällan göra det, ändå gör jag alltid så före prov och nu tentor.
Kl. 08.00 började tentan och vi fick sitta till 13.00. Jag gick 09.40, och då gick jag inte för att det hade gått bra, utan för att jag inte kom på mer att skriva, hjärnsläpp även kallat.
Det var fyra frågor varav två jag tror att det gick ganska bra på, en på 5poäng och en på 4, kanske kan ha fått ihop 6 poäng på dom två, sen så behöver jag bara tre poäng till, av de 10 återstående poängen, vilket kanske inte är omöjligt, men jag tror att chansen att jag har klarat mig är liten.
Efter tentan gick jag och Anna och tränade på fristilen, 1 timme på löpbandet. Idag tog jag mig 1km längre än vad jag gjorde sist på 1 timme, så det går framåt!
Sedan åkte vi hem till mig för att äta lite lunch och påbörja arbetet med vår C-uppsats. Vi kom en bit på vägen, men har endel kvar på vår forskningsplan som ska vara inne nästa vecka... Så innan Härnösand nästa vecka ska forskningsplanen vara klar och jag ska ha läst 4 C-uppsatser, så det är inte direkt lugnt bara för att tentan är avklarad.
På tal om tentor så kom min sista hemtenta på posten idag, och jag hade klarat den, Weeiii för mig!! Superskönt att kunna lägga bort ytterligare ett moment. Det verkar dessutom som alla vi vår lilla "grupp", som består av mig, Anna S, Anna E, Johanna och Catharina, har klarat sig, skönt för oss!
Imorgon jobbar jag första dagen det här året, har varit ledig sedan den 23/12 så nu ska det bli skönt att komma tillbaka. Saknar alla barnen och speciellt personalen. Jag trivs så himla bra med dem jag arbetar med, tror inte man kan få bättre arbetskompisar!
Så imorgon ser jag fram emot en arbetsdag och en sväng i skidspåret, om det kommer snö, vilket det är sagt att det ska. Annars blir det väl en promenad.

Kram!

måndag 12 januari 2009

Inte många timmar kvar nu...

Imorgon kl. 08.00 börjar forskningsmetodiktentan, ska bli så skönt att få den gjord. Jag tror dock inte att jag kommer att klara den, men jag slipper iaf läsa om forskning på någon vecka. Är tokless på att plugga just nu och det känns inte som att något sätter sig i huvudet, så motivationen är noll.

Idag har jag iaf tränat, löpbandet en timme igen. Ett löpband skulle jag vilja ha, men har varken plats eller råd med ett.
Har dessutom gått ner 1kg på en vecka, jag är så otroligt nöjd! Men jag har tränat rätt mycket den sista veckan och ätit ganska mycket bättre än vad man gör under julen har dessutom inte druckit någon alkohol sedan nyår, det gör nog också ganska mycket, sen så finns det ju ganska mycket att ta av också...

Sedan så har jag väl pluggat mest hela dagen förutom lite avbrott för handling, ätning och städning. Kommer nog att plugga i stort sett hela kvällen då det inte var något bra på tv och tur är väl det så jag får något gjort. Igår kväll, eller i natt kanske jag ska skriva, klockan var 01.00, kikade jag på 27 dresses, den är så bra! Så ikväll funderar jag på någon annan "fell good"-film, antingen Mamma mia eller Sex and the city. Det är ganska skönt att få koppla av med en film innan man ska sova då man har pluggat hela dagen.

Kram!

Ja, just det, visst är det tråkigt väder ute?! Om man går ut riskerar man ju att slå ihjäl sig och om man ramlar blir man dessutom väldigt blöt!

söndag 11 januari 2009

sista inlägget i förra bloggen...

induktiv, deduktiv, kvalitativ, kvantitativ, observation, falsifierbar, hermeneutiskcirkel eller var det spiral, empiri, paradigm, surveymetodik, triangulering, logisk positivism, kritisk rationalism, eller var det tvärtom? kritisk positivism??
Orden bara snurrar runt i huvudet och jag blandar ihop alla.... Och orden ovan är kanske bara en fjärdedel av alla orden till tentan, och några hör ihop, andra inte....
Varför göra en tenta så stor, varför inte dela upp den på mindre delar så lär man sig varje del mer istället för att kunna lite om varje?
I helgen har jag pluggat, sen har det inte blivit tid till så mycket mer.
Imorgon bitti ska jag träna med Felicia, det ska bli skönt. Och efter träningen så blir det mer pluggande.
Jag ser verkligen fram emot när den här tentan har varit så vardagen kan fortsätta som vanligt igen.

Dagens topp: att få träna imorgon (kanske inte räknas som dagens topp)
Dagens botten: att det tar sån tid att plugga...

Go natt!

Ny blogg

Hejsan!
Tänkte starta en ny blogg här, och strunta i min andra: http://sarismattsson.blogg.se .
Anledningen är att jag inte riktigt har kommit överens med den och har tjuvkikat lite på den här under ett tag och nu har jag slagit till! Hade ju inget annat att göra just nu, förutom plugga då, men det här är ju roligare!