Lilypie Third Birthday tickers

tisdag 31 mars 2009

Händer inte så mycket...

Skriver inte så ofta nu eftersom det inte händer så mycket skoj i mitt liv, eller rättare sagt så händer det varken roliga eller tråkiga saker, det är dött...

Hade skoj på lördagen, blev lite mycket dryck, men det jag kommer ihåg av kvällen var bra =)

Varje dag spenderas just nu till läsning av böcker och att anteckna allt jag orkar...Vilket kan gör att två sidor i en bok kan ta upp till 10 minuter, så 200 sidor a´10 minuter...Ja, det blir ganska mycket tid med varje bok.

Var iväg och simmade igår, det var skönt, men är lite öm i kroppen idag, det kan iofs även bero på styrketräningen på morgonen igår.

Kan skriva mer någon annan dag.


//Sara

lördag 28 mars 2009

Hos Jessica...

... och Anders är jag nu, dricker lite cider, har ätit hemlagad pizza, ska sjunga lite sing star och sedan gå hem till Jessica och Johan för Johan har 25-årskalas idag, han är så ung, bara barnet =) Sedan ska vi på krogen, det blir nog bra tror jag, är otroligt laddad för en kväll ute!!

//Saris

torsdag 26 mars 2009

Ny inställning

Har bestämt mig för att inta en ny inställning på jobbet. Jag tänker gå dit, göra mina timmar, umgås med barnen och sedan gå hem. Tänker inte lägga ner mer energi än nödvändigt. Låter kanske som en dålig inställning, men det känns som jag har gett så mycket hittills och det ger inget när inte alla på samma arbetsplats arbetar för samma mål. Så nu ska skolan, kompisar och träningen gå före jobbet. Så är det nu iaf!

Idag skickade jag och Anna in vår c-uppsats, så nu får vi se hur det går. Har ju även 10dagar på oss efter examination att göra vissa ändringar, så det här ska nog gå bra, så känns det nu iaf.

Idag köpte jag några nya sjalar, strumpor och choklad. Så nu sitter jag hemma och mår dåligt över att jag sket i träningen och tröstar mig med choklad, låter bra va?!

Kramar!

onsdag 25 mars 2009

hmm...

Fick iaf inte jobbet jag sökt, men men, thats life. Nu slapp jag ju bestämma mig =)

Hade möte ikväll, riktigt tråkigt och känns ganska värdelöst, det enda som är bra att alla får träffas, men vad kommer vi egentligen fram till?!

Nu är jag sugen på att komma in till stan så jag kan träna på riktigt igen, här blir det bara promenader och simning, men imorgon är jag hemma igen. =)

P&K

Dear Mr. President

En bra låt, men mest bara test för att kika om jag får till det här.. =)

tisdag 24 mars 2009

"En nationalrikedom av hälsoskatter"

Den boken läser jag just nu, lånade den från biblioteket i går och den är till en hemtenta v. 18.... Men nu är det så att det står massor av folk på kö till den så då får man bara låna dem i 2 veckor. Så nu sitter jag och läser och försöker anteckna det jag TROR kan komma på tentan, är på sid. 32 och har antecknat 5 A4 sidor, i en bok på ca. 300 sidor känns det som det kan bli en hel del anteckningar. Tänkte ställa mig på kö till den igen, men det är redan 7 som väntar på den och om alla har den i 2 veckor så hinner jag ändå inte få den före tentan, så det är bara att anteckna för glatta livet! Har en bok till hemma som jag har samma problem med, så jag vet vad jag ska göra de 2 kommande veckorna.

Jag har fortfarande inte hört något om jobbet jag sökt och nu är jag väldigt nyfiken på om jag får det eller inte, fast så länge jag inte hör något så behöver jag ju inte bestämma mig om jag ska ta det om jag får det.


//Sara

måndag 23 mars 2009

Kettlebells

Idag var jag på mitt första Kettlebellspass och det var helt ok, inte superroligt men superjobbigt och gav en väldigt skön träning, så jag kommer absolut att testa igen, men spinning känns roligare.

Nu åker jag snart till änge, ska iväg och simma ikväll och försöka plugga lite...


Bye!

söndag 22 mars 2009

Spinning

I fredags var jag på mitt första spinningpass ever, och det var så skoj!! Men superjobbigt och jäklar vad ont i rumpan man får! =) Idag var jag iväg på ett pass till, lika roligt det, och ännu ondare i rumpan! Imorgon ska jag testa kettlebells.
Idag skrev jag och Anna "klart" vår uppsats, vi har skickat den till vår handledare och ska på torsdag göra några sista redigeringar innan den slutgiltiga skickas in.
Jag har iaf haft en riktigt bra helg, med trevligt sällskap, mycket gott att äta och nästan inget plugg.
Just nu spelar jag en pokerturnering på nätet, men det går skit.
//Saris

torsdag 19 mars 2009

Måndag-Torsdag

Den här veckan, så här långt, har jag hunnit med en del...
  1. Arbetsintervju
  2. Jobbat tre dagar
  3. Haft föräldramöte
  4. Haft medarbetarsamtal
  5. Läst en bok till skolan
  6. Tränat och tagit promenader

En ganska bra vecka, men det känns att det har varit mycket, jag har mycket att tänka på just nu, och det är jobbigt just nu.

Imorgon ska jag iaf skriva lite på uppsatsen med Anna, sen iväg och spinna lite med Felicia, får se vad kvällen erbjuder sedan.

Kram!

onsdag 18 mars 2009

jahaja...

Är i Änge nu igen, det fungerar bra, men det skulle vara så skönt att komma hem efter varje arbetsdag... Men bara för det så är det ju inget som säger att jag tackar jag till jobbet jag har sökt om jag blir erbjuden det. Lite snack om detta på jobbet nu, när vissa verkligen vill att jag ska vara kvar, och jag trivs så himla bra med dem! Åhh, vad svårt det är att ta beslut som påverkar fler än mig, men det är ju ändå mig jag måste tänka på i första hand, men hur ska jag tänka, vad är fördelar och nackdelar med olika alternativ??

Det går iaf en del magsjuka och jag känner just nu att jag inte mår så bra, hoppas att det bara är inbillning.

Nä, nu är det Greys!

Kramis!!

måndag 16 mars 2009

suck...

Är i någon svacka just nu...Allt känns pest även om det mesta är rätt bra, hmm...


Intervjun idag kändes bra, 85 som sökte och 6 intervjuer och jag var en av dem, bra bara att få komma till intervju. Får veta nästa vecka om jag får jobbet. Måste även ta ställning till om jag vill ha det om jag blir erbjuden det... Har iaf bestämt mig för att kika på förskolan innan jag tackar ja isf. Just nu vill jag inte lämna mina arbetskompisar, börjar nästan gråta när jag sitter framför datorn då jag tänker att jag måste göra en sista dag där... Men jag känner mig överlag väldigt känslig och lättstött nu för tiden, deppig och nere...


Här kommer iaf lite bilder från Härnösand och helgen som lovat.





En till oss var, torsdagsnöjet.






Mitt vin och vårt tippningssystem för melodifestivalen. Jag och Jessica N. vann!





Ett av de roligaste spelen som finns.


//Sara

söndag 15 mars 2009

Nytt...

Nytt inlägg... ny msn-sida, nytt på facebook, ny hemsida för ÖP, och jag gillar inget av det!!

Och imorgon ska jag på en intervju för ett nytt jobb...
Börjar känna nu att allt ska vara som det alltid har varit, jag vill inte ha något nytt.
Tog en promenad idag efter att jag och anna skrivit på uppsatshelvete, en riktigt långsam promenad, bara för att det var härligt väder, inte i träningssyfte, det var superskönt!

Ska skriva ett inlägg någon annan gång med lite bilder från h-sand och helgen...

/Sara

onsdag 11 mars 2009

Flyt

Idag har vi bra flyt i vårt skrivande på uppsatsen, det går riktigt bra för oss. Har för övrigt hoppat över alla föreläsningar idag och ska hoppa över kommande under dagen också, vi prioriterar vår uppsats, det känns toppen.

Igår var vi på IKEA, det enda jag köpte var middag, hittade inget jag ville ha i övrigt. Billigt och bra!

Glömde berätta om måndag morgon... Vi satt i bilden på McDonalds och väntade på Catharina och Johanna, det var Catharina som skulle köra, vi skulle mötas där. Kl. är 06.00 och det kommer en gammal skruttig Volvo, ut kliver två killar, ena går till McD, den andra kommer fram till vår bil. -Ni får inte stå här, då måste vi ringa polisen, det är på grund av rånförsöksrisken.
Sedan går de ett varv runt huset. JA!! Det är klart att vi skulle sitta kvar i bilen om vi hade gjort inbrott där! Hur korkad får man bli?!
Bara så ni vet: Parkera inte på McDonalds, då ringer de polisen!


Kram!

tisdag 10 mars 2009

Spikmatta

Igår kom vi till Härnösand, hade en rätt bra dag och fick mycket gjort, bland annat att fixa böcker till den nya kursen, fixade lite på uppsatsen, kollade lite löner mm.

Sedan till Simon & Thomas fick jag låna Johannas spikmatta, fy f-n vad ont det gjorde i början, men gud vad varmt och skönt det blev efter ett tag. En sån är jag lite sugen på. Väldigt bra för blodcirkulationen.

Idag somande jag på en föreläsning som egentligen var riktigt bra, den handlade om miljön och hur alla tänker kring den och vad folk prioriterar. Men på rasten så gick jag därifrån och nu sitter jag vid en dator i datasalen. Efter lunch ska jag och Anna få veta vad vår handledare tycker om vår uppsats så här långt, spännande! Jag blir riktigt ledsen om han tycker vi måste göra om många saker...


//Sara

söndag 8 mars 2009

Stress som vanligt

Idag har jag stressat som vanligt dagen före Härnösand. Men jag har hunnit med allt jag skulle göra, jag har:

  • Tränat
  • Diskat
  • Lagat massor med mat

  • Tvättat och vikt tvätt

  • Renskrivit intervjun

  • Packat

Jag är en sådan som har listor till allt, så även Härnösand, har haft samma lista sen första terminen på min dator, +- några saker, men idag när jag skulle ta fram den så insåg jag att den var borta!! Jag har rensat datorn lite i slutet och måste ha fått hjärnsläpp eftersom jag tagit bort den listan... Så nu har jag försökt återställa listan, men den känns mycket kortare. Jag har säkert glömt något väldigt viktigt! Fast det är inte direkt så att jag har med lite saker, ska ju klara mig 5 dagar!




Sätter in två bilder från Härnösand.




Kramis!


lördag 7 mars 2009

Uppsats

Det känns inget bra med uppsatsen, även om vi blir klara i tid så har jag känslan att den inte kommer bli godkänd... Vilket innebär att jag inte tar examen på utsatt tid... då examineras man nästa termin istället. Har bara en magkänsla som säger så här, iofs så har min mage tyckt så här förut och haft fel nästan alltid.

I fredags gjorde vi en intervju till, den sitter jag och försöker renskriva, men hur skoj är det när det har tagit ca. 2 timmar för att skriva ner en sjättedel av intervjun, om resten tar lika lång tid så kommer jag att landa på 12 timmar bara för att skriva ner intervjun.

Imorgon har jag en del att göra, ska tvätta, städa, packa till Härnösand, laga all mat till h-sand, har tänkt träna, och viktigast av allt är att skriva klart intervjun.

Just nu sitter jag och lyssnar på alla skitlåtar på melodifestivalen och funderar på om jag ska gå ut ikväll eller om jag ska vara hemma...?

KRAM!

onsdag 4 mars 2009

Nytt jobb?!

Idag fick jag en dag och tid för en anställningsintervju, det ska bli spännande. Först är det en del som leds av rektorn och sedan ska de "fackliga-människorna" intervjua mig. Det är tydligen väldigt många som har sökt dessa tjänster på den här förskolan, så att bara få komma till en intervju är bra känner jag. Sen så tror jag inte jag kommer få det, fast det skulle vara skoj...

//Sara

tisdag 3 mars 2009

Fint väder!

Idag var det riktigt skönt väder, jag slutade tidigt och var tvungen att ta en låååång promenad när jag kom hem, det var superskönt. Lika skönt var det att ta en promenad på Byakampen ikväll.
Jag känner att den här veckan på jobbet kommer bli bra, det är lite barn och vi får mycket gjort, samt att det är skönt att kunna "ladda batterierna" någon gång.
Jag är verkligen superstressad över vår C-uppsats just nu, men har samtidigt ingen orka att skriva något på den. Men jag tog mig i kragen idag när jag kom hem från promenaden och hittade två böcker till som vi kan använda, och har hittat vad jag ska ta ur dem. Ska skriva ner det imorgon efter jag varit på kalas och skrivit ner en av intervjuerna vi gjorde igår..... blablablablablablablabla....Bara en massa saker som ska göras hela tiden, aldrig ledig.... Nu är jag less på det här!

//Saris

måndag 2 mars 2009

Jobb och skola...

Idag har jag och Anna gjort intervjuer, så snart ska jag sätta mig att skriva ihop det vi fick höra på en intervjun. Jobbigt bara att sånt tar sån tid, jag får nog räkna med några timmars skrivande av intervjun.
Vi har som sagt gjort intervjuer idag, det gick väldigt bra. Jag vill jobba på någon av de förskolorna vi var på idag! Precis så som de arbetar vill jag jobba när det gäller dokumentation. Det som känns lite tråkigt att det krävs mer än en person för att det ska bli en förändring där jag jobbar och jag har ingen lust att dra något sådant lass... Jag förstår om de jag arbetar med blir less på mig och alla mina idéer och allt jag pratar om som är så bra på andra förskolor. Men det är så att man får så mycket tips och idéer i utbildningen och helst skulle man vilja genomföra alla direkt! Och just när man har fått idén är man så ivrig att testa och kommer till förskolan och känner att man brinner för något, men eftersom de jag arbetar med inte har hört och sett samma saker som mig så är det omöjligt för dem att förstå vad jag pratar om... Och jag är rätt kass på att förklara också... Jag just nu känns det som att det ultimata skulle vara att få arbeta med de som gått samma utbildning samtidigt som mig, och dom jag trivs med... Det som är så synd är att jag trivs så himla bra med dem jag arbetar med i Änge, så jag vet inte om jag vill sluta där för att jag trivs, trivs med personal och barn, men inte med arbetssätt...

Hmm, what to do?!

Undra hur det känns när man är på väg att gå in i väggen eller bli utbränd...?

/Sara