Lilypie Third Birthday tickers

måndag 28 februari 2011

Idag

Idag är det ju tänkt att minin ska komma, men jag tror inte det blir ett februaribarn, snarare marsbarn. Ska bli spännande att se hur mycket den väger beroende på hur mycket jag går över tiden. För på sista ultraljudet fick jag 2845gram som beräknad födelsevikt och man räknar ju att de går upp ca 30g/dag i slutet. Så med andra ord har den några dagar på sig innan h*n blir väldigt stor, om vikten jag fick vid sista ultraljudet stämmer =) Peter är iaf i Åre och jobbar, som vanligt, men det känns bra. Han kan ju inte bara sitta av tiden med mig, det kan ju dröja hur länge som helst, nästan. Och Åre är ju inte direkt andra sidan av jorden.

Tog en lite längre promenad igår, på ca 30min. Ni hör ju! Det är inte långt, men för mig så är det rekord om man inte räknar de gånger man går på stan =) Men det var iaf superskönt!

Här är en bild på fällen, är såååå nöjd!! Den kommer bli så fin i en svart och "grå" vagn!
//Sara

söndag 27 februari 2011

Måndag

Jaha, imorgon är det liksom dags... =) Men jag tror nog det dröjer ett tag till, känner inte av något på något sätt alls än så länge, allt är som vanligt. Jag städar och fixar och donar de flesta dagarna då jag orkar, de andra dagarna ligger jag mest framför tvn eller läser en bok. Köpte några nya böcker på rean igår också, men har några andra jag ska läsa först har jag tänkt.

Nu står köttfärsfrestelsen i ugnen, gott!!

//Sara

onsdag 23 februari 2011

Fascinerande

Jag tycker att det är fascinerande att pengarna rullar in även fast jag bara sitter hemma hela dagarna. Jag har absolut inga problem med försäkringskassan eller läkare, jag tycker allt flyter på bra, och tycker det är grymt bra att vi i Sverige har möjligheten att vara hemma. Så, ville bara ha det sagt.

Idag har jag iaf varit hos barnmorskan, och allt såg bra ut som vanligt. Ska dit på onsdag igen, men jag hoppas på att slippa och att minin är ute då. Sen åt jag lunch med Felicia och åkte därefter och hälsade på Jessica och Alicia, hann även säga hej till Anders innan han åkte på jobbet. När jag kom hem vek jag tvätten och diskade lite för hand då maskinen var fullproppad, men å andra sidan går kastruller och andra stora saker nästan lättare att diska för hand.

Idag har jag även "beställt" fällen av en jobbarkompis som har egna får. Så den ska jag hämta på fredag, hon skulle ta med sig lite olika färger så fick jag välja vilken jag ville köpa. Lite dyrare än de i butik, men mycket finare, tycker jag iaf. =)

//Sara

tisdag 22 februari 2011

Dagarna

Dagarna går inte fort, men inte heller långsamt, de liksom glider förbi i ett ganska behagligt tempo, fast en del dagar kan få gå fortare. Idag har jag dammtorkat i sovrummet och badrummet, gjorde även ett försök att putsa insidan av fönstren i sovrummet, men utan ett lysande resultat, de är nog skitigare mellan och på utsidan än på insidan, så det får bli till våren. Har även vikt lite tvätt, hämtar upp resten av tvätten imorgon efter lite besök hos barnmorskan och kompisar. Tror även jag ska dammsuga lite imorgon, för nu när solen lyser in så ser man verkligen varje dammkorn, så tråkigt!
Igår tror jag att knodden hade en hel cirkus med sig i magen och nu är det trångt när den rör sig. Det gör ganska ont också, för jag tror seriöst inte att min hud kan töjas så mycket mer när den trycker ut en fot i sidan, såååå skönt! (ironi)

//Sara

måndag 21 februari 2011

Ja, just det!

1 vecka kvar! =)
och lite plus/minus dagar/veckor... =D

Damm

Funderar på hur det kan bli så fruktansvärt dammigt inne i badrummet?! Dammtorkade där i måndags, exakt 7dagar sedan och idag tycker jag att det är lika dammigt igen. Så veckans uppdrag blir att dammtorka i alla rum, det tråkiga är bara att när man börjar torka så hittar man hela tiden fler ställen som ska torkas = det tar aldrig slut!!

Började kika på BB igår, men såg inte klart så jag tänker se reprisen idag istället, för det här är ett program som jag vet att jag kommer att följa. Tycker alltid att det är supertråkigt i början, men på något sätt så fastnar jag alltid i det.

Nä, nu blir det lite lunch, tror jag ska äta omelett till middag, har lite tillbehör kvar sedan fonduen i lördags, supergott vill jag bara tillägga!

//Sara

onsdag 16 februari 2011

Korta promenader

Korta promenader är allt jag klarar för tillfället, från gården går det super då det är utförsbacke, men hem är det superjobbigt! Och idag, precis som igår, blåste det "småspik", gjorde riktigt ont i ansiktet. Men det är skönt att vara ute en stund.
Har flera gånger nu varit in på olika sidor för att beställa lite kläder till mig, men det slutar lika varje gång, jag har lite kläder i varukorgen och när jag är klar och ska skicka iväg beställningen så ångrar jag mig eftersom det inte är roligt att köpa kläder som jag förmodligen ändå inte kommer att kunna ha när minin är född. Och jag vill ju absolut inte köpa större storlekar än vad jag hade innan jag blev gravid, så här blir det inte några kläder. =(
Ja, just det, Melodifestivalen helgen som var?! Vilka värdelösa låtar. I första tävlingen tyckte jag ändå att låtarna som gick vidare var bra, någon riktigt bra till och med.
Nä, nu blir det lite poker för att fördriva lite tid, sedan tror jag att jag ska dammtorka lite och vika lite tvätt.

//Sara

Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag

idag vaknade jag vid 7.15 och kunde inte somna om. Så nu har jag dammtorkat inne på toaletten och röjt lite i de andra rummen. Satte mig sedan vid tvn då jag skulle koka några ägg då Felicia kommer hit på lite frukost/fika om en stund, men som vanligt så glömde jag äggen, så nu har jag ingen aning om hur länge de fick koka eller hur de är, men det märks ju när jag skalar något av dem.
I helgen har det inte hänt så mycket, var på stan en sväng i fredags, var även till återvinningen då för att slänga lite vi rensat, så tråkigt att göra, men sååå skönt när det är gjort, Hälsade på Peters pappa en sväng och sedan köpte vi denna läckerbit till skötbordet, Pingu!!
I lördags var vi runt i stan och kikade lite på bilar, fikade på stan, hälsade på grannarna en sväng sedan var det en lugn kväll hemma bara, väldigt skönt med lugna kvällar ibland, även om jag då fram emot söndagen börjar bli lite rastlös för att jag just inte gjort något under helgen.
Den här veckan tror jag att jag ska hålla mig framför tvn eller med en bok, förutom imorgon då jag ska äta middag med Anna och Johanna.
Idag är det föresten 14dagar, 2 veckor kvar =)
KRAM!

onsdag 9 februari 2011

Staden idag, igen...

Det är iaf sjukt obekvämt att köra bil, tänker göra det så lite som möjligt nu den sista tiden, om det inte är så att mina revben går att ta bort?! Dom är i vägen för magen och magen är i vägen för lungorna, så det gör ont och jag får ingen luft när jag kör bil. Så nästa besök hos barnmorskan är på en fredag så då får Peter köra mig =)
Besöket idag gick iaf bra, allt var bra och vi skrev ihop en sammanfattning till min förlossningssköterska, eller vad det nu heter... Mina besök hos barnmorskan brukar bli rätt korta då jag inte har några frågor, känner aldrig att det är något jag måste veta, jag kanske är lite konstig, eller också så känner jag mig bara trygg...?
Funderar även på packningen av den berömda väskan som alla frågar om jag har packat, vilket jag inte har. Men i veckan letade jag fram en mobilladdare som vi inte använder som kan packas ner redan och såg även till att batteriet till kameran var fulladdat. Men imorgon kanske jag packar lite mellan lite städning, tvättning och ev en kortare promenad om vädret är lika härligt som idag.

Nu ska jag fortsätta spela lite poker, vilket jag har gjort i princip sedan jag kom hem =)

//Sara

måndag 7 februari 2011

Björn Afzelius - Sång Till Friheten



En låt som hänger med sedan jag var liten och som jag tycker är väldigt fin!

Ja, just det!

TRE VECKOR KVAR =D

Josh Groban - You Raise Me Up



Älskar verkligen Josh Grobans röst!

Vad har hänt sedan sist då. Jo, jag var till fam Jonsson/Jönsson i fredags, mycket trevligt, men jag tänker inte rekommendera filmen "Salt", jag tyckte den var lite för konstig för min smak.
I lördags åkte vi upp till Änge på ett kortare besök. Sen blev det fotboll och tv resten av kvällen. Igår, söndag, kom mamma, pappa och Per hit med ett skötbord till badkaret, ett sådant som jag skrev om tidigare att vi ville ha istället för det vi fick låna av hyresvärden. Det här passade super bra på badkaret. Skönt med alla saker man får så man slipper köpa. Jag kan tycka att mycket av det man "behöver" till ett barn är onödigt dyrt, och även onödigt över lag som vi fått lära oss under utbildningen och då jag gick den korta kursen i småbarnspedagogik. Som tillexempel gåstol, hoppgunga och babysitter, ingen av de sakerna främjar barnets utveckling. Tänker inte gå in på hur och varför, men så är det och det finns massor med forskning på det. Men jag säger inte att jag inte kommer att använda mig av de sakerna. Jag kommer nog att använda mig av de flesta babysakerna som finns så länge bebisen gillar dem och är nöjd då den får använda sakerna, man kan inte lyssna på vad alla andra säger. Vad tycker JAG är bäst för MITT barn, helt enkelt.
Igår kväll kom även Magnus, Helene, Elin och Hugo hit en sväng, mycket trevligt. De hade med sig babyskyddet vi skulle få låna av dem. Det var superfint och ser absolut inte använt ut. Helene hade även plockat ihop lite kläder som vi fick låna till bebisen, jättefina och söta. Just nu tror jag att bebisen har mer kläder än vad jag har =) Iofs i lite olika storlekar så allt kan den ju inte ha samtidigt, men ändå.
Idag ska jag inte göra något alls, bara slappa framför tvn och kanske spela lite poker.

KRAM

fredag 4 februari 2011

Jay Smith - In the Ghetto (Elvis) Idol 2010 [HQ] [Jury]



Idag händer det inte mycket...
Peter fixar klart badrummet åt hyresvärden, jag kikar på tv och spelar poker, och tvättar lite... Sen ska han på AfterWork och jag åker en sväng till Jessica, Anders och Alicia, ska bli trevligt. Det var ett tag sedan jag var dit känns det som, fast det var nog bara två veckor sedan... =)

torsdag 3 februari 2011

Ultraljud

Idag fikade jag med Åsa på Domus, mycket trevligt att sitta och surra lite. Sedan bar det av till sjukhuset och ultraljud, det gick bra. Bebisen var nu större och följde kurvan bra, enligt datorn efter hennes mått så vägde den nu 2.499g, men hon sa att man får räkna med lite mindre oftast. Så där var ju allt bra, hon sa att jag nog inte behövde komma tillbaka på fler koller.

Konstaterade även idag att magen är för stor när mascaran ska på. Jag vill stå ganska nära spegeln då, men nu tar magen i handfatet lite för mycket så jag får oftast byta spegel till den i sovrummet nu, där är inget i vägen! =)

//Sara