Lilypie Third Birthday tickers

fredag 29 april 2011

Påsklov

Som ni märker har jag tagit lov från bloggen.

Återkommer inom kort =)

söndag 17 april 2011

Lön

I veckan som var så gjorde jag massor med saker, shoppat, 30-årskalas med jobbet, föräldragrupp, bvc och lönesamtal. Men jag förstår aldrig meningen med lönesamtalen då lönen alltid är satt och chefen inte kan ge högre då det inte är de som bestämmer vem som får vad... Kalla det inte för lönesamtal de det samtalet i sig tar 2 minuter och resten av samtalet tar 30 minuter. Jag fick ju iaf mer, men ändå ganska lite jämfört med vad jag skulle ha fått i krokoms kommun om jag blivit kvar där. Men det var trevligt att träffa vår nya chef, mycket trevlig och verkar väldigt bra.

Helgen

I fredags var vi och vägde Tove igen och nu vägde hon 4390g, stora tjejen! Så nu matar vi och ger ersättning som vi vill. Igår, lördag, hade vi dammtorkat, dammsugit, skurat och bytt sängkläder innan klockan var 11.00, man blir sjukt effektiv som småbarnsförälder! Sedan tog jag och Tove en promenad när Peter skulle hjälpa grannarna med en dörr, även jag och Tove hängde där när hon somnat. Vi blev bjudna på mat där på kvällen, grillat! Supergott var det! Det blev även lite kortspel som vanligt, och jag hade sjuk tur hela kvällen, fick grymma kort hela tiden. Tove var supersnäll hela dagen och sov massor och var på bra humör när hon var vaken. Då hon sovit så mycket trodde vi att det skulle bli mycket vakentid under natten, men det blev det inte, hon var BÄST! Idag hälsade vi på Peters pappa och fru, och Tove sov hela tiden. Lite tråkigt att hon inte visar sin glada och vakna sida då vi hälsar på folk, men hon behöver väl sin skönhetssömn...=) I torsdags var vi som sagt på föräldragrupp, och det var supertrevligt! Vi har väldigt mycket mer gemensamt nu när alla fått sina bebisar. Och i maj börjar babymassagen, det ska bli mysigt! I veckan händer det lite som vanligt... Funderar på en promenad i stan imorgon och sedan på kvällen kommer Anna och Johanna hit, på tisdag tror jag att jag åker till änge, på onsdag på dagen tror jag att det blir en promenad med farmor och sen på kvällen ska jag träffa Jessica och Jessica, på torsdag har vi läkarbesök med Tove och i påsk får vi se vad som händer. KRAM!

torsdag 14 april 2011

Error

Det gick inte alls att hålla sig från kakor... INTE ENS EN DAG!! Jag är ju värdelös! Åt kakor, tårta och beskvier igår och idag har det blivit både det ena och det andra... Tråkigt. Föräldragruppen idag var väldigt trevlig, skoj att få se allas bebisar, alla var supersöta, som väntat =)

tisdag 12 april 2011

För mycket för att det ska vara bra...

Kakor är supergott och det har funnits massor här hemma nu sedan Tove kom och jag fyllde år bara för att det ska finnas något om det kommer folk och hälsar på. Men nu har det blivit för mycket för att det ska vara bra. Eftersom jag har världens sämsta karaktär så kan jag ju inte låta bli dem, och det är ju inte så bra om jag vill gå ner i vikt. Så från och med imorgon ska jag försöka låta bli sånt på veckorna och unna mig godsaker på helgerna, för idag kan jag ju inte börja (har redan ätit massor). För helt kan jag ju inte vara utan det, för så bra karaktär har jag inte och jag måste ju få belöna mig med något =D Ska även vara lite hårdare med mina promenader, lite längre och i lite snabbare tempo. Får se hur det går... Kram!

forts. Helgen

Hann aldrig skriva klart igår... På söndagen kom Jessica, Anders, Alicia och Jessica hit med blommor och ännu fler presenter till Tove. Att födas "is the shit", för jäklar vad mycket saker man får då! Trevligt med besök och vad sko det bli när Tove blir större, typ som Alicia, de är mer av en liten person då med egen personlighet. Idag har jag varit på stan med mamma och mina bröder och shoppat! Skulle ju inte köpa något till Tove hade jag tänkt, men det är svårt när det är halva reapriset överallt. Så hon fick tre bodysar och ett par byxor av mig, och mormor köpte leggings, jeansskjorta och en sommarklänning till henne. Själv så fick jag av mig själv en kofta, en t-shirt, två linnen, en tröja och 5 par strumpor. Nu ska jag försöka fixa lite mat då Tove vilar. //Sara

måndag 11 april 2011

Helgen

I torsdags blev jag grattad på kvällen, trevligt! Fick lite presentkort, blommor och mormor hade bakat lite till mig, även Tove fick paket så hon inte skulle bli "avundsjuk" när jag fick paket. =)
I fredags var vi på stan en sväng och var sedan iväg för att skriva på faderskapspappret. Tycker det är löjligt att man är mindre far till barnet för att man inte är gift då det föds. Kan man inte vara otrogen när man är gift?


I lördags gjorde jag och Tove en utflykt till barnens hus, tänkte jag skulle köpa en spargris till henne, men alla där var så fula så det blev ingen. Får kanske kolla i stan imorgon istället då vi ska in och shoppa nya kläder till mig, iiiiiiiii! Jag behöver verkligen lite nya kläder, även om vikten kanske inte är tillbaka så vill jag ju ha kläder under tiden också =) Jag beställde lite från HM igår också:


kanske inte bara saker till mig...=)

torsdag 7 april 2011

Disträ...

Jag är så otroligt disträ nu för tiden! Glömmer saker, har svårt att passa tiden, gör en massa saker jag inte ska göra när jag ska göra något annat, glömmer vad jag ska hämta/göra osv. Och det är INTE skoj! Jag är ju inte en sån person, jag är alltid i tid och väldigt organiserad oftast, hatar att vara så här! Hoppas det går över snart!! Har vägt Tove idag, nu är hon uppe i 4105g och vi behöver inte ge henne mat extra nu, utan hon får säga till när hon är hungrig, som det ska vara enligt mig! Men jag tänker fortsätta med ersättning på kvällarna så länge som jag ser att hon blir mer nöjd då. Ja, just det, jag fyller tydligen år idag... =) //Sara

onsdag 6 april 2011

Oj...

Det går lång tid mellan inläggen nu, men jag har faktiskt inte tid. Och då jag kanske skulle ha tid så prioriterar jag andra saker som att sova, städa, tvätta, prata i telefon osv. Tove hade iaf gått upp för lite i vikt igen i måndags, så nu har vi hjälpt till med ersättning i några dagar, men bara på kvällstid då det är då det märks på henne att hon vill ha mer. Så nu ska vi dit imorgon IGEN! så nu hoppas jag hon har börjat gå upp lite bättre i vikt. Men att ge henne ersättning gör mig inget, vet att det finns de som aldrig skulle göra det, eller de som vill amma upp till ett år eller ÄNNU längre, det är inte jag riktigt! Men det viktigaste är ju att hon går upp i vikt och mår bra, sen hur det går till spelar ingen roll för mig. Vi har även kommit igång med våra dagliga promenader, i måndags inne i stan med Jessica, Alicia, Felicia, Eva och meja, och igår och idag själv här i Marieby. Det har även gått väldigt bra att vara själva, även om det känns lite tråkigt och vi saknar pappan =) Men han var hemma igår, så den där vardagslyxen som försvinner när man är själv med ett litet barn, den passar jag på att utöva när jag inte är själv, så som att ta en lång dusch! Nu ska jag väcka Tove för lite amning och ge ersättning, sedan hoppas jag hon vill sova igen. Hon har sovit väldigt mycket idag, så jag vet inte hur natten blir riktigt... //Sara (Förstår inte varför styckeindelningen försvinner när man publicerar ett inlägg)