Lilypie Third Birthday tickers

onsdag 29 juni 2011

SOL!!

Idag har solen varit här! Dock kanske inte lika strålande som SMHI sa att den skulle vara då det var väldigt molnigt till ca. 12.30. Så idag har jag solat lite, skulle kanske ha lagt ner några minuter på att sola baksidan av denna bleka kropp, men det får bli en annan gång. =) Så nu sitter jag i soffan nyduschad, varm och rätt så röd.
Jag och Tove har även varit en sväng till Torvalla och hälsat på Jessica och Johan. Jessica fick tillbaka sin locktång som jag lånat av henne. Tove tog ju och somnade när vi skulle därifrån och då var klockan strax före 19, ingen bra tid att sova en liten stund då jag vill att hon sover runt 20, men vi kom hem och jag väckte henne för lite mat då hon inte hade ätit sedan 16 och sedan lade jag henne, så 19.50 sov hon. Får se nu om hon sover hela natten som vanligt då det är väldigt varmt i sovrummet, men jag kan inte göra så mycket åt det, fönstret är öppet och myggnätet i, men det gör inte så stor skillnad när det även är varmt på nätterna.
Måste även erkänna att det inte blev någon långpromenad igår när Peter kommit hem, det blev liksom inte av... Fy skäms på mig!! Men jag kommer att bli duktigare på att komma ut och röra på mig, jag lovar.
Nu när det är så varmt ute på kvällarna skulle jag vilja att Peter var hemma och vi kunde sitta ute och bara vara, kanske dricka lite kaffe eller äta något gott. Men det är liksom inte lika roligt själv och när Tove ligger inne och sover så kan jag liksom jag också vara inne då jag ändå inte har något sällskap ute...
Imorgon åker jag till Änge en sväng på dagen, hälsa på förskolan och mormor lite.
KRAM

måndag 27 juni 2011

??

Sitter i soffan nu och har jättestor lust att blogga, men vad ska jag skriva om?? Kommer verkligen inte på något...
Idag har vi iaf inte gjort mycket. Jag solade en pyttestund, sedan handlade vi och efter det har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Har tänkt att jag ska tvätta, men tror jag gör det imorgon när Peter är hemma. Tar även en långpromenad imorgon när han är hemma. Måste ju erkänna att det inte blivit någon promenad alls de sista dagarna och väldigt mycket ätit. Så bara att ta nya tag igen. SKA även komma igång med löpningen nu i sommar, sen vilken nivå den ska ligga på, det vet jag inte, men jag ska komma igång. Och förhoppningsvis får jag med några goda vänner ner till Stockholm till våren 2012 eller sensommaren 2012 för att springa något lopp och ta en liten miniweekend ;)
Nu ska jag slappa framför tvn och alla skitprogram som visas under sommaren.
//Sara

Midsommarhelgen i bilder

Alla ville iaf ha kort på världens finaste Tove
Men hon hade bara ögon för mamma ;)
Här är de som ville ha krans
Tur vi hade med diverse saker till Tove som underlättade då vi var ute hela tiden. Och vädret på söndagen var ju helt underbart!

Längtar

Idag när solen försvann och det blev så kallt så jag inte kunde fortsätta min solning, då började jag längta till semestern i Stockholm, där jag är säker på att vi kommer att få mer sol än vad vi får här hemma. Så om en eller två veckor åker vi och stannar en eller två veckor. Då ska jag njuta av solen och bara må gott! Jag längtar!

lördag 25 juni 2011

Midsommar

Igår var det midsommar. Den firades i Änge, först med sill-lunch och sedan grillat. Allt var supergott. Även kransar blev gjorda, Tove och Robin ville ha en varsin, de blev så fina så, visar bild på det när vi kommit hem. Vi är fortfarande kvar i Änge och blir kvar även en natt till då det idag ska fiskas av några, sedan om vädret tillåter blir det ett besök till Yoks (stavning) och en cider eller öl för dem som dricker det och kvällen ska avslutas med surströmming. Och någon match i kubb måste det även bli då det står oavgjort just nu mellan Mattssons och Erikssons efter gårdagen.
Jag och Peter hade fixat efterrätt igår. Vi hade gjort en varsin cheesecake, Peter gjorde en banan och jag en blåbär. Och redan under tillverkningen av dem så blev det lite tävling mellan oss så vi tog med den tävlingen till Änge och alla där fick bestämma vilken som var godast. Jag tyckte båda var supergoda men la ändå min röst på Peters och han la sin på min, men min cheesecake vann med en röst, så det blev 4-5 till mig då min och Peters röst inte räknades.
Och Tove då, jo, hon var lika snäll som vanligt och alla ville hålla i henne och hon var precis lika nöjd hos alla. Så nu på morgonen vid 8.30 såg hon till så jag och Peter klev upp sedan tog hon och somnade om, lurigt! =)
Hoppas ni alla har haft en bra midsommar!!
//Sara

onsdag 22 juni 2011

test

provar lägga in en filmsnutt... Tove snackar ikapp med tvn =)

22/6

Idag träffade jag och Tove Jessica, Alicia och Felicia på stan. Vi tog en fika på Törners, gott och trevligt som vanligt. T fick även lite kläder på rean, en klänning, ett par tights, strumpor, strumpbyxor och en dreggelscarfs, allt i någon eller några storlekar för stort utom scarfsen. Tror det blir bra, för just nu har hon massor av kläder i den storleken hon har nu, men inte så mycket i 74 och uppåt.
Jag och Jessica tog även en promenad till DollarStore som öppnade idag, tror egentligen inte att kön var värd att stå i efter hur lite jag köpte då den var hur lång som helst och tog massor med tid, men,men...
Nu på kvällen har jag skrivit en inköpslista på saker jag ska handla imorgon, så jag inte behöver skriva den då eftersom jag ska iväg ganska tidigt och besikta bilen. Har även tvättat lite då T tog och bajsade ner hela sig förut idag.
Nu ska vi mysa lite innan hon ska sova och jag ska se på tv =)
//Sara

Hårboll

Tappar otroligt mycket hår just nu! Märks extra tydligt när jag duschat och ska borsta håret och när jag kikar ner på golvbrunnen i duschen. Även igår när jag dammsög så låg de där smala bruna maskarna överallt! Hoppas det slutar snart annars så kommer jag inte att ha något hår kvar!

måndag 20 juni 2011

Anna + Mattias


Tove var lika snäll som vanligt i kyrkan
Och bilderna vill inte all som mig på blogger just nu..... =(
Men bilderna visar Anna och Mattias på deras bröllopsdag. Deras vals och när Anna sjunger med sin underbara röst, men även Mattias överraskade med en superröst!

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter!
Idag tog vi en lång promenad och det var så skönt. Lite tråkigt bara att jag inte har någon ljudbok att lyssna på, måste fixa det så fort som möjligt. Det tråkiga är bara att det inte räcker så länge =)
Den här veckan ska jag iaf försöka hinna med några fler riktigt långa promenader, ett tandläkarbesök, träffa mammorna i föräldragruppen, kanske en fika med kompisar, besikta bilen och fira midsommar.
Kram

torsdag 16 juni 2011

Skit under naglarna

Idag planterade jag om blommorna, får se nu om de tar sig igen. Är ju liksom inte så bra på det där med blommor, så tur att vi inte har så många som jag skulle vilja, samt tur att jag är bra på så mycket annat än blommor! =) Men jävlar vad mycket jord som fastnar under naglarna och vad torra händer man får!
Har slitit ur alla sängkläder och ska nu bädda i lite nytt! Längtar redan till att få lägga mig ikväll!

1 timme

1 timme tog det igår för att ta oss från stan och hem. Jävla frösöbro! Och alla trafikljus gör ju inte saken bättre! Måste påminna mig själv om att inte åka hem från stan vid 16-17 på vardagarna!

onsdag 15 juni 2011

Undrar...

...varför jag får superstor lust att ta en joggingrunda när Peter inte är hemma? Är det för att jag inte tar mig ut då eftersom jag är själv med Tove? Men jag hoppas verkligen att jag kommer igång med det SNART! Har letat fram en sport-bh som jag tror kan passa, fast den är inte lika skön och bra som den som inte passar, men, men, man kan ju inte få allt här i livet ;)
Var på besiktning av mig=) idag hos bm. Allt såg bra bra ut och knipövningarna kunde jag sluta med, inte för att jag gjort någon, men det verkar fungera iaf... Sen att hon hade svårt att hitta min puls när hon skulle kolla blodtrycket på mig var lite konstigt, för jag kände mig i allra högsta grad levande. En vikt tog hon också, onödigt, inte så att man blir gladare då. Tove var iaf supernöjd och glad hela timmen det tog. Det var även väldigt roligt att gå igenom förlossningen och få höra vad personalen på förlossningen och BB skrivit. Så jag fick med mig papprena över hur förlossningen varit hem, så jag får se om den kanske hamnar i Toves album, annars så hamnar den i den mappen hon har fått i mitt "kontor" (kontoret är ett överskåp i köket (= ) Där jag förvarar alla papper som rör henne som kan vara bra att ha kvar.
Nu sover T och jag kikar på tv, "Livet på BB" =)
KRAM

Färgat

Igår färgade jag håret, och det blev nästan ingen skillnad alls mer än att min utväxt inte syns så mycket nu och det var väl det som var viktigast, så jag kan väl säga att färgningen gick bra. Så nu är bara kruxet hur jag ska ha håret på lördag? Men jag ska träffa Jessica imorgon och låna en locktång av henne, så jag hoppas det blir bra.
Nu tar vi och åker in till stan en sväng och sedan hem för att ta en lång promenad eftersom det inte blivit några sådana den här veckan än så länge.
//Sara

tisdag 14 juni 2011

Nya skor

Här är det första paret skor jag provade på stan idag, och jag köpte dem direkt! Supersköna, nu får tiden utvisa om jag får skavsår eller ej...
Träffade Anna och Alfred på stan och gick runt med dem lite, det blev ett par skor, hårnålar, ögonskugga och nagellack. Tror det är första gången på några månader som det bara är saker till mig som blir köpta, Tove fick inte en sak =)
Och nyss ringde de från folktandvården och tydligen så är det min tur nu, så på tisdag nästa vecka ska jag dit, tidigt på morgonen, och det känns både och med en tidig tid, flyter allt på bra hemma med Tove så är det ju klockrent att ha hela dagen kvar, men om inte så är fallet så kan det bli lite sådär, men jag tror det blir super! *positivt tänkande*
Nu ska jag fixa lite mat innan Peter kommer.
//Sara

måndag 13 juni 2011

Som vanligt...

...har jag fullt upp hela veckan. Blir förvånad varje vecka över hur mycket jag planerar in hela tiden, det är nästan alltid något. Den här veckan ska jag försöka hitta ett par skor, ska till bm, ska klippa mig, träffa Anna och hinna med en tur till torvalla, och allt är på olika dagar, och konstiga tider, så hela dagarna blir liksom förstörda och upphackade... Men, men, jag har bara mig själv att skylla. Tror det kommer att bli lugnare resten av sommaren, det måste det bli. Jag har ingen lust att ha så här mycket i sommar, då vill jag bara njuta av solen och värmen, som kommer att komma, och av att se lilla Tove växa och utvecklas. Hennes öga- handkordination börjar bli ganska bra nu, så roligt att se alla småsaker som händer. Hon har även en väldigt stor lust att vända på sig, så jag tror att vilken dag som helst så kommer hon hela vägen runt. =)
Köpte hårfärg igår också, så jag ska nog färga håret imorgon när Peter är hemma om det skulle bli så att Tove behöver lite uppmärksamhet då jag färgar.
Ikväll är det iaf bara skit på tvn som vanligt, så det kanske blir en tidig kväll....

Allt och inget

Nu är det ett tag sedan igen... Ger en kort resumé över vad jag gjort.
Vi åkte till änge i torsdags och grattade lillebror, som inte är så liten längre. Vi sov sedan över där för att det inte skulle bli en så tidig morgon för Tove (läs mig). På fredag åkte vi till kyrkan för att gå på Andreas och Robins skolavslutning. Träffade massor av folk som jag saknar från alla år jag jobbat i änge. Känns ju lite konstigt att de första barnen jag hade på förskolan gick ut 7:an... Jag börjar nog bli äldre än jag tror =) En del av eleverna från högstadiet sjöng låtar själv i kyrkan, och OJ, vad en del var superbra, rös lite när de sjöng. Sedan när det var låg- och mellanstadiets tur så är ju F-3:an roligast att lyssna på för de sjunger verkligen högt medans mellanstadiet tycker att det är lite jobbigare att stå där framme, men även de var superduktiga då de sjöng Gyllen Tider-låtar. Sedan åkte vi till mormor för det obligatoriska skolavslutningsfikat, GOTT! Väl hemma blev det grillat i massor och vi satt länge ute i solen.
Var på travet med Jessica N på lördagen, vann någon krona och spelade sedan upp dem, så jag gick inte plus, men spelade å andra sidan inte upp mer pengar än jag kan förlora.
Igår, söndag, gjorde vi lite ärenden. Hälsade på Peters pappa och Eva, även en av Peters systrar var där med sin dotter och sambo, mycket trevligt! Väl hemma städade vi och fixade lite, så idag är det skönt att bara sitta i soffan och slappa och veta att det är städat och klart runt omkring mig!
För det är inte så mycket annat att göra än att slappa idag känns det som, vädret är ju supertråkigt. Det enda jag har gjort och planerat att göra idag var att stryka klänningen jag ska ha på bröllopet på lördag. Hämtade ut den igår, är väl inte supernöjd, men känner att jag måste ha den eftersom jag inte orkar leta någon ny på stan. Nu är det "bara" ett par skor jag skulle ha haft...
Tove har föresten sovit hela nätterna nu i 6 nätter, hoppas verkligen att det håller i sig, så från att hon somnat så sover hon mellan 9 och 11 timmar, vår duktiga tjej!
Så här blev avtrycken, ska slipa lite med ett fint sandpapper runt omkring för att få bort det lite ojämna i gipset och sedan ska Peter få fixa att man kan hänga den eller ställa den lite stadigare.
//Sara

onsdag 8 juni 2011

5510

5510g vägde Tove igår och var 61cm lång, hon har blivit stor vår tjej!
Idag har jag fixat och donat lite, har tagit fram det jag ska ha med imorgon då jag åker till änge och sover en natt, mest för att jag inte ska behöva kliva upp så tidigt på fredag då jag ska på skolavslutning i kyrkan i Ede. Och om jag har plockat fram idag så kanske jag hinner fånga några av solens strålar imorgon när Tove sover innan det är dags för föräldragrupp. Jag längtar verkligen efter att få ligga i solen och pressa lite, tillsammans med en ljudbok eller en vanlig bok! Så imorgon SKA det bli sol har jag bestämt!
Natten med Tove gick bra, hon vaknade 3.30 och hade då varken feber eller ont, inte vad jag märkte iaf. Men idag har hon sovit lite konstigt, flera korta stunder, ska försöka få tillbaka hennes sovtider imorgon. Hon sover just nu också, så jag ska nog väcka henne när som helst nu och så får hon kika på tv med mig i sovrummet. Anledningen till att det blir sovrummet är att jag slet sönder antennkabeln i vardagsrummet igår när det gick åska, men det får Peter fixa när han kommer hem, tur vi har tv på två ställen. Skönt är också att Tove inte har några problem alls att sova när vi tittar på tv i sovrummet.
Fikade gott fika hos Jessica idag på hennes födelsedag. GRATTIS!!!
KRAM

tisdag 7 juni 2011

Vaccination




Gipsavtrycken idag blev bra, hämtar dom på torsdag när jag ska till hälsocentralen på föräldraträff. Även vaccinationen gick bra, hon blev ledsen, som väntat, men somnade några minuter efter. Men vid 18-18.30 började hon få ont och blev varm. Skrek rakt ut när jag rörde benen hennes, vilket är ganska svårt att undvika då hon blir buren, men nu, efter en alvedon och lite mat sover hon, får se om hon sover för natten eller vaknar en sväng till.


Idag gjorde jag sallad till middag och det blev ganska mycket så jag har nog middag och lunch någon gång till den här veckan, superbra!


Brödet jag bakade för någon dag sedan blev iaf supergott, det kommer jag nog göra fler gånger.






Så här såg vi ut innan vi tog en promenad i helgen.


Vi har även bytt till sittdelen på vagnen nu då hon tycker det är skittråkigt att ligga ner när hon inte ska sova. Så nu i den här delen kan hon ju halvsitta också när vi är ute och går. Och promenaderna har för övrigt blivit många fler den sista tiden, och då är det inte bara "sov-ner-promenader" utan promenader där jag verkligen får upp lite flås och är på ca. 60min. Dock när jag vägde mig i morse så hade det inte hänt något alls den sista månaden, så nu hoppas jag att det händer något på vågen, helst minus några kilon ;), tills nästa månad då jag tänker väga mig.



//Sara

Home - Edward Sharpe and The Magnetic Zeros Acoustic Cover (Jorge & Alex...

Lite skit...

Tänk att lite skit kan göra tillvaron så mycket bättre! Tove bajsade nyss, med lite hjälp, vilket gjorde henne på såååå mycket bättre humör. Känns som detta är ett typiskt "mamma-snack", "hur äter, sover, bajsar din bebis?" Men det är ju faktiskt så att just nu är ju min bebis hela min vardag i stort, så det är extra skönt när jag får umgås med lite vuxna, och ser faktiskt fram emot att kunna lämna bort henne längre stunder då jag inte ammar längre, inte för att jag inte vill vara med henne, men jag tror att jag blir en mycket bättre och gladare mamma, om jag bara får vara vuxen ibland. Eller är det inte så?
Samma sak är det bär jag får ta mina promenader alldeles själv, bara lyssna på ljudbok och fundera på annat än Tove. För mig är min "egentid" viktig. För alla är det kanske inte så, men för mig!
Idag ska vi iaf på babyöppet, ska ta med en ram och göra gipsavtryck idag. Då blir det gjort nästan exakt 3månader efter hon föddes, tror det blir bra. Sedan kl 14 ska vi till bvc, Tove ska få sitt 3månadersvaccin, får se hur det blir ikväll nu då, feber eller inte feber, ont eller inte ont...

//Sara

måndag 6 juni 2011

Sommar!

Nu vill jag verkligen att sommaren kommer på riktigt. Känner det extra mycket nu efter några dagar i solen. Fast även då det varit soligt och varmt så har ändå den sista riktiga sommarkänslan inte riktigt infunnit sig. Men jag har förhoppningar om att det inte dröjer länge nu!
Ska nu dricka lite kaffe framför tvn och snart ge en gnällig liten Tove kvällsmålet och kolla om hon vill sova.
Mitt största problem för tillfället är föresten vad jag ska göra med håret på bröllopet om två veckor....?? =S

fredag 3 juni 2011

Bredaxlad?

Det blev ingen joggingtur igår då ingen sportbh jag har passar längre! Värdelöst!!! Jag får inte ens min nyaste över axlarna, så vad har hänt!? Och jogga utan är helt uteslutet då det är sjukt obekvämt. Men det blev en timmes promenad iaf, väldigt skönt att gå utan vagn, att få röra armarna helt fritt som jag vill.
Tog även en promenad idag, fast med vagn. Sedan åkte vi en sväng till Åre/Duved. Hälsade på vänner som lånat en stuga där och blev även bjudna på mat. Men jag måste fråga: Vad är tjusningen med Åre?? Jag tycker inte ens att det är fint där, varför byggs det så sjukt mycket. Jag känner absolut inte att jag vill ha något i Åre att göra... Har ingen som helst dragningskraft dit.
Imorgon ska Tove få träffa sin tremänning Axel. Axel skulle komma 24/2 och Tove 28/2, så de borde vara jämngamla, men lille Axel ville komma ut "lite" tidigare så han var mer än 4 månader när Tove kom, så det ska bli superskoj att träffa honom. Även hans mamma Pernilla och Axels moster Madde ska bli superskoj att träffa.

Kram

onsdag 1 juni 2011

Ändrade planer

Det blir ingen joggingtur ikväll. Men det är inte för att jag inte orkar, utan det är helt enkelt så att Peter kommer hem mycket senare än vad han brukar och är alltså inte hemma än, och jag kan ju inte lämna Tove. Så jag får se om jag tar en sväng imorgon istället.
Banankakan blev iaf jättegod, brödet provar jag imorgon till frukost. =)

Duktig!

Har redan hunnit med massor idag!
Vi åkte och handlade lite till baket när jag ätit frukost, sedan åkte vi hem och jag förberedde lite till baket när Tove satt i babysittern och kikade. Jag slängde in en tvätt i maskinen. Sedan fick hon mat och vi tog en promenad. Så nu när hon sover har jag ätit lunch och bakat ett matbröd med russin och torkade aprikoser i, får se hur det smakar... =) Har även hängt tvätt och slängt igång en maskin till, vikt den tvätten som torkat också, så nu finns det inte någon mer tvätt!
Så nu ska jag ta fram lite kyckling och tina den till maten och sedan slappa resten av Toves sovtid, förutom när det är dags att hänga tvätten. Och då när hon vaknat ska jag försöka mig på att göra mormors banankaka, supergod och perfekt nu när vi hade ett par bananer som börjar bli bruna.

Ikväll ska jag ut på en joggingtur om det inte regnar har jag bestämt! Trots att jag har grym träningsvärk i benen sedan utfallen igår =)

KRAM