Lilypie Third Birthday tickers

torsdag 22 december 2011

Färdiga

Nu är vi klara inför julen, nu kan den komma! Vi har bytt sängkläder, städat badrummet och efter det så dammsög vi (jag och Tove). Så nu blir det inget mer fix och städ i hemmet före jul. Bara skinkan som ska griljeras och några klappar som ska slås in och idag handlar vi det sista vi vill ha hemma över julen. Även fast vi är borta och äter både julafton och juldagen så vill vi ju ändå ha skinka, leverpastej, kalvsylta, siller, saker till Jansson m.m. hemma.
 Och nu kommer vi vara lediga tillsammans läääänge!! Peter har nämligen tagit ledigt mellan jul och nyår, så iaf 1.5 vecka är vi lediga tillsammans nu, ska bli så mysigt!! Speciellt nu när han i ett par veckor har varit borta måndag-torsdag utan att komma hem på tisdagar eftersom de har haft ganska mycket jobb, så då blir det extra bra med lite ledighet tillsammans!

Får se hur mycket det kommer att bli skrivet här runt jul, men om det inte blir något mer skrivande...



onsdag 21 december 2011

Snart Jul!


Nu börjar julkänslan infinna sig!
Jag och Tove sitter och äter vindruvor som fanns i korgen som jag och Peter fick av min farmor idag. Den innehöll massor med gott. Vin, godis, chokladask, korv, ost, glögg, kex, annanas, äpplen, päron, vindruvor, physalis och mango! Super!! 





tisdag 20 december 2011

Idag...

... var vi på stan. Jag tror att jag är klar med julklapparna nu, men säkert, som det alltid blir, så vill jag köpa något mer till någon =) Jag gjorde idag klar min mormor, farmor, Peter och Tove, samt köpte en klänning till Tove som hon ska få ha på julafton. Bara att hoppas hon inte kräks ner den det första hon gör, den kan ju få vara ren en hel dag tack! Men jag kan säga att det inte var så skoj på stan idag, mycket folk och väldigt halt, så inge mer stan för jul.
Fikade med Anna också, eller jag åt lunch och hon fikade. Väldigt god mat på Åhlens tyckte jag. Supertrevligt att sitta och surra lite, synd att vi inte hade hela dagen på oss bara. Men det blir nog fler tillfällen =)

Tove somnade iaf 19.00 idag och jag har ingen som helst förhoppning om att hon kommer att sova hela natten. De senaste veckorna så somnar hon för att sedan vakna ca. 2 timmar senare och är då helt omöjlig att få att sova. Vi har provat massor, att hon ska lägga sig senare/tidigare, sova mer/mindre på dagen, sova fler/färre tillfällen under dagen, vara mer/mindre aktiverad... Ja, nu har jag inget mer jag kan prova. Men jag kan säga att det är frustrerande att hon väldigt ofta vaknar när jag tänker att jag ska gå och lägga mig, det resulterar i en väldigt trött mamma som inte alls orkar lika mycket längre. Men jag hoppas att det bara är en "fas"(som bvc säger) som snart går över och hon sover hela nätterna från kl. 19.30 som hon gjorde från 3 månaders ålder!

Nu ska jag äta lite knäck, bara för att det är så gott! Måste nog göra mer i mellandagarna!

//Sara

måndag 19 december 2011

=)

Oj vad många trevliga saker jag hittade på Sportamore.se, när jag blir rik ska jag  klicka hem allting!  ;)






VA!?

Googlade lite tips på barns sömn och kom in på Anna Wahlgrens sida, den måste ni se!
Man ska alltså slå barnen med knytnäven i rumpan, köra in vagnen i en fåtölj, slå och rycka i vagnshandtaget och täcka barnen med filtar så det inte kan röra sig!
Jag trodde hon hade bra tips, hon är ju så känd!

Titta på filmerna och bli chockad, det blev iaf jag!

Trött

Jag är konstant trött nu för tiden, hoppas det vänder snart!
I helgen har vi inte gjort så mycket. Jag jobbade i fredags, det gick bra och var skoj. Men för tillfället vet jag inte om jag tänker jobba något mer nu innan det är dags på riktigt. Varför jobba när man kan vara hemma och mysa istället. Kan vara så att jag känner så för att det snart är jul och så mysigt hemma med ljus och sånt...
I lördags kom Magdalena och hälsade på lite, trevligt! Jag gjorde knäck och tryffel med lite för mycket mintu i, men någon kan man äta, kanske tur dom inte blev super, för när man ätit en så vill man inte ha fler =) Peter sålde A4:an och Tove fick feber på eftermiddagen. Hon blev förkyld i fredags och har haft feber både lördag- och söndagkväll. Idag har hon ätit dåligt och snart sovit 3.5 timme, så får se när hon vaknar om hon har feber eller inte.
I söndags så var vi iaf på stan och fixade några klappar till och imorgon ska jag iväg och fixa de sista hoppas jag. Vi ska på tandinfo på HC kl. 10 och sedan äter vi lunch där och sedan drar vi på stan, ska träffa Anna och fika lite innan vi börjar shoppa. Måste även hitta en klänning till Tove inför julen som inte är för "puttinuttig", finns bara sådana på stan tycker jag, så jag får se hur det går imorgon.

Barnen på övervåningen var här hos mig och Tove på förmiddagen då deras pappa var ute och skottade snö, det gick ju super, de älskar Toves leksaker! Men påminn mig om att inte bara ha ca. 2 år mellan barnen, full rulle kan man säga, men det blir väl en vardag man är van efter ett tag, men just nu tänker jag passa på att njuta av att Tove är ett lugnt ensambarn =D

torsdag 15 december 2011

Snart Jul!

Gud vad jag tycker att den första delen av december gått fort! Snart är det jul, nytt år och alla julsaker ska bort. Känns ju knappt som att jag har hunnit med att mysa med ljusstakar, tomtar, lussebullar och knäck... Knäck som jag inte ens har gjort, men måste göra! Ikväll när Peter kommer hem, vi har saknat honom massor den här veckan, då åker vi och storhandlar, så då ska det shoppas till att iaf kunna göra chokladtryfflar med mintsmak hade jag tänkt, och kanske knäck. och sedan köper vi hämtpizza! Ska bli så gott, det har vi nog inte ätit på säkert 3-4månader.
Jag funderar om Tove har kommit in i någon fas där hon vill vara nära? Hon vill upp i famnen nästan hela tiden, gärna sitta i knät, somna i famnen och lutar huvudet mot mig precis som att hon ska gosa hela tiden. Och igår vaknade hon precis när jag tänkte gå och lägga mig, hade det varit tidigare så hade det nog räckt med att stoppa in nappen, men nu när hon såg att jag också la mig så började hon gnälla, och gnället blev till gråt som blev till helt förtvivlad gråt, så då fick hon komma till mig och runt 00 somnade hon. Typiskt den kvällen då jag hade stora planer att lägga mig runt 21 eftersom jag var så trött. Kan tillägga att jag inte är piggare idag.

onsdag 14 december 2011

Trött

Idag är jag sjukt trött! Ångrar nästan att jag tog på mig att jobba på fredag, men det blir nog bra när jag väl är där och pengarna jag får i slutet av januari är ju inte heller fel. Eftersom jag inte tar ut så många dagar i veckan i föräldrapenning så får jag ca. 1/4 av min föräldrapenning av att jobba en dag, lättförtjänta pengar =)
Men ikväll tror jag det blir en tidig kväll som kanske slutar med en bra bok eftersom jag lyssnade klart på Änglamakerskan idag, tråkigt men sant, får hitta någon ny ljudbok nu.

tisdag 13 december 2011

Bilder från Lucia

Tove med världens finaste ögon!

Här skulle vi till och sjunga en massa sånger, riktigt många barn var där, de på bilden är kanske hälften av alla som var där idag. Det var riktigt mycket barn, vi fick vänta ca. 1.5 timme innan det fanns plats för oss att fika och äta lunch, men vi hade inte så bråttom dels eftersom Tove inte var så hungrig då hon fick ett litet mellis före sångstunden och dels för att det var så trevligt att sitta och surra med de andra fyra mammorna från föräldragruppen!

Ensam

Jag undrar om jag är den enda som inte sett någon av Twilight-filmerna? Iaf så bestämde jag mig för att kika på den som är på kanal 5 nu, verkar ok. Kanske måste se de andra också nu? Måste även tillägga att jag inte heller sett någon av vampyrserierna som gått/går, vampyrer är helt enkelt inte riktigt min grej. =)

Mycket

Vi bakade tunnbröd (mjukt) i helgen, och jäklar vad gott det blev! Det känns så bra att ha en massa sånt i frysen!
Igår bestämde jag mig för att åka till Änge, så vi stannade kvar där över natten och åkte direkt till Öppna Förskolan och deras Luciafirande i morse, supermysigt, och jag hade ju förstås med mig världens sötaste tomte! Och nästan hela föräldragruppen kom, det var ju riktigt trevlig, längesen vi träffade en del av dem, så stora alla våra bebisar har blivit!
Sedan åkte vi till Lövsta förskola för invigning och ytterligare ett Luciafirande, lika mysigt där, och massor med mysiga barn och trevliga föräldrar. Ska dessutom dit och jobba på fredag, ska bli skoj! Och Peter ska på julfest med jobbet, så på fredag träffas vi inget och ikväll kommer han inte hem, måste jobba, så på torsdag träffas vi en sväng på kvällen när han kommer hem och sedan på lördag... Tråkigt, men förhoppningsvis så blir det lite mer umgänge runt jul och nyår då han kanske tar någon dag ledig.
Idag har Tove börjat resa sig mot allt som kommer i hennes väg, vilket resulterade i att hon en gång idag låg under bobbycaren som var upp och ner och gnydde lite =) Hon var inte ledsen, mest bara irriterad över att hon inte tog sig någonstans, sötfian! =)

fredag 9 december 2011

Kallt!

Oj, vad jag fryser idag, sitter under filt med fleecetröja på och händerna är som isbitar. När Tove vaknar så måste jag nog fixa lite te, orkar inte masa mig ur soffan innan det är dags att plocka upp henne. Det är så konstigt, för ca. två veckor sedan sov Tove första och enda gången mellan 11-14 typ, men helt plötsligt så är hon supertrött vid 9 och måste sova då. Kan kanske vara så att hon sover sämre på nätterna eller har mycket hon drömmer om och bearbetar på nätterna?
Peter kom iaf hem igår, men åkte tillbaka imorse för att jobba lite, så till han kommer hem ikväll tänkte jag fixa lite Taco, känner mig faktiskt sjukt sugen på det. Men jag kan inte förstå de som äter Taco varje fredag, jag tycker det blir för ofta om vi äter det en gång i månaden, en gång på två månader känns ganska lagom. Plus att det finns så mycket annan mat som är god och fungerar till fredagsmys =)

torsdag 8 december 2011

Sova

Idag är jag lite piggare, men det kan ju vara för att jag gick och la mig kl 21 igår, inte för att jag fick sova då, men vila lite iaf. Tove fick sova i vår säng inatt, för efter att jag klivit upp ca. 10 gånger för att lägga henne ner så orkade jag inte mer. Hon somnade kanske efter 30 min i sängen och då fick jag nästan hålla fast henne för att hon inte skulle sätta sig upp hela tiden, vidare under natten är det som om hon sätter sig upp i sömnen för jag lägger henne direkt och hon sover redan när huvudet nuddar madrassen. Så ca 15-20ggr fick jag min skönhetssömn avbruten för att sedan vakna kl 7, sov till och från mellan 7 och 8. Klockan 9 var Tove trött igen och somnade. Jag brukar ju försöka styra hennes sovtider lite, men idag så har jag bestämt att hon ska få sova när hon vill och hur länge hon vill, och jag skiter i hur kvällen blir, mest bara för att prova lite om natten eventuellt kan bli bättre.
Jag har iaf gjort lite mat till henne för att lägga i frysen nu när hon sover igen. Det blev potatis, fisk och grönsaker, rätt gott om jag själv får tycka till. Så det blev massor av lådor med samma mat, men det kan vi ju varva med andra måltider vi har i frysen, burkar vi köpt eller mat som vi äter. Som idag har jag tänkt att hon ska få äta bloddpudding med mig, för Peter blir nog kvar i Åre. Och härom dagen fick hon makaroner och korv som vi åt, det åt  hon helt själv, både då hon fick det till middag och sedan till lunch. Så min plan är nu att det lite mindre kladdiga ska hon få äta själv i fortsättningen. Det är ju så mycket lättare att äta samtidigt om hon äter själv. Så idag ska hon få äta blodpuddingen själv.

Nu ska jag nog ta vagnen och kika hur det blev sedan plogbilen mejade ner våra brevlådor och satte upp nya, kan tänka mig att det behövs nya adress- och namnlappar på dem.

tisdag 6 december 2011

Öppna förskolan

Vi har varit på öppna förskolan från 9.30 till 13 och myst!
Tove tycker mycket om deras sångsamlingar och lässtunder och idag fick hon vara med på båda två. Det är så coolt att se hur barnen lyssnar när pedagogen läser och se hur de lyser upp när vi sjunger. Jag sjunger väldigt mycket här hemma med Tove, men känner att jag kanske är dålig på att göra rörelserna till sångerna, så nu blir det skärpning på den fronten! "Sång, rim och ramsor främjar språkutvecklingen" = inpräntat från utbildningen =)
Vet föresten inte om jag har skrivit det, men i några veckor nu så tar Tove sig fram. Kan väl inte kalla det för att krypa, men någon slags udda stil har hon och fram kommer hon, bitvis går det väldigt fort också! Hon kanar på ena benet och går på något sätt med det andra... Och igår kväll kom hon på att hon även kan sätta sig upp i sängen när det är dags att sova, så då fick hon sova i vår säng hela natten då vi inte sänkt botten än, men nu blir det av. Och varje gång jag la hon ner så trodde hon att vi busade så hon låg och gapskrattade, kan säga att det då är ganska svårt att hålla sig allvarlig och inte skratta åt henne =)

Nä, nu ska jag gå och fixa dagens gourmet middag, Korv och makaroner! ;)

måndag 5 december 2011

Så...

Berättar lite kort om helgen.
I fredags var vi på jamtlis julmarknad med vänner. Köpte lite ost, rökt kött och ljus, det vanliga som man alltid handlar där. Men det blåste så jäkla kallt så det var som vanligt inget höjdar väder för marknaden.
I lördags kom mamma, pappa och moster med man för att baka tunnbröd. Det var skoj och gick superbra. Vi bakade även pizza i stenugnen efter brödbaket, den blev riktigt god. Det var första gången vi gjorde det, men kom fram till att det nog är värt att bara tända upp där för att göra pizza också, så det blir nog fler gånger! Vi ska baka tunnbröd till oss till helgen, känns fint att ha sånt fulla frysen =) Söndagen blev bara slapp. Jag gick ut och skulle ta en promenad tänkte jag, men efter 10 min promenad så kom värsta snöovädret, jag såg nästan inget framför mig och bilarna såg inte heller mig, så då vände jag. Så när jag äntligen hade tagit mig ut på en promenad så blev det bara i 20 minuter, helt värdelöst!!!
Idag var vi på sista föräldragruppen som bvc ordnat, så nu får vi fortsätta med våra egna träffar, som vi faktiskt har haft riktigt många av, supertrevligt!

Idag har jag varit så trött, skulle vilja sova 24 timmar i sträck nu. Det börjar känna på att inte ha sovit en hel natt på säkert 3-4månader och att kliva upp senast 8 99% av mornarna. Även fast hon inte äter på nätterna så vill hon ju ändå ha nappen några gånger per natt så då måste man kliva upp och ge henne den, hon somnar direkt, men inte jag alla gånger och även om jag somnar snabbt så är det ju ändå ständiga avbrott i sömnen. Så lite tid att sova önskas av tomten.
Även en bra karaktär så jag inte mular i mig onyttiga saker hela tiden önskas av tomten! Samt tiden och lusten att träna mig riktigt svettig flera gånger i veckan önskar jag mig av tomten. TRE helt rimliga önskningar tycker jag! =D

torsdag 1 december 2011

Mysigt!!

Idag konstaterade jag återigen att jag OCH Tove tycker om att vara på öppna förskolan. Hon gillar alla leksaker, nya människor och personalen där, och jag tycker bara att det är mysigt att vara där.

Ikväll myser jag och Tove själva eftersom Peter var bjuden på någon julgrej i Åre. Men imorgon hoppas jag det blir en del tid tillsammans.

//Sara

Värdelöst!!

Ingen jul/adventskalender hemma!
Och jag hittade en klänning på nätet förut som jag ville ha, men gjorde lite saker emellan innan jag skickade iväg beställningen, så då när jag skulle skicka iväg beställningen så hade ju klänningen så klart tagit slut!!! J***A S**T!!!!