Lilypie Third Birthday tickers

tisdag 31 januari 2012

Tredje dagen

Tredje dagen som jag äter GI. Det går rätt bra tycker jag faktiskt. Det är mest efter middagen som jag saknar något sött att äta på, men jag överlever. Idag till lunch så åt jag stekt halloumi-ost, sallad, fetaost och rostbiff, inte billigaste lunchen jag har tillagat, men det var supergott! Har även haft en tryckande huvudvärk idag, som jag har läst att man brukar få runt den tredje dagen. Så när Tove skulle vila vid 12 så tog även jag och sov ett par timmar, så nu efter en ipren, lite mat, lite sömn och en massa vatten är huvudvärken borta.

Om en stund ska jag förbereda middagen som idag blir flygande jakob, ska bli så jäkla gott, hoppas jag! =)

måndag 30 januari 2012

Tulpaner

När jag köpte tulpaner för någon vecka sedan så köpte jag två olika färger. Och de gula höll sig bra och blev inte toklånga, men de orangea växte som ogräs, fick snitta om de flera gånger då det inte såg klokt ut när de var så långa. Varför blir det så, de borde ju växa mer lika tycker jag. Och speciellt när man har dem i samma vas så vill man ju att de ska vara lika långa. Jaja, bara en fundering..

Sovmorgon

Idag fick jag sova till 9 och även natten har varit super, var upp en gång och gav Tove nappen, övrig tid sov jag som en gris. Så jäkla trött! Men nu känns det bra, förkylningen är kvar, men börjar kännas bättre.

Tänkte dela med mig av receptet på bönsalsan. Jag hittade det på nätet och gjorde en del ändringar, så ni får mitt recept. Något jag bland annat tog bort var att man skulle mosa 3 avokado och blanda i det i salsan. Men eftersom jag har min ett par dagar så tycker jag att avokado inte brukar se så trevlig ut när den legat ett tag, så jag tar en avokado tillsammans med salsan då jag tänker äta den istället, jag äter den i bitar, men man kan säkert mosa den i om man vill.


Bönsalsa
1 st
2 st
4 st
2 msk
1 st
0,5 tsk
2 krm
4 dl


1. Ta bort kärnhusen ur tomaterna och tärna tomaterna fint.
2. Tillsätt limesaft, vitlök, lök, bönor, tabasco och salt och peppar.


Detta är 4 port.

I orginalreceptet ska man mosa avokadon tillsammans med limesaften, det kan vara så att den inte blir brun och stygg då, jag vet inte.
Men god är den iaf. Sedan så vet jag många som har problem med bönor och ärtor, vet kanske inte om fler än 2-3st som tycker om det när jag tänker efter, men de kan ju iaf prova den här =)

söndag 29 januari 2012

GI på mitt sätt

Den här helgen har gått så fort även fast Peter varit hemma två dagar extra, konstigt. Fast det kan ju ha att göra med hur jag har mått att det inte känns som vi varit lediga så mycket, först magsjuk och efter det kom förkylningen till mig, men har ändå varit rätt pigg förutom att jag hade superont i halsen igår förmiddag. Men det gick över till kvällen då vi åkte till Peters mamma som fyllt 60 år och åt födelsedagsmiddag, supergod mat och efterrätt! Tove gillade verkligen glassen som serverades tillsammans med efterrätten. Sen så vet jag inte om hon blev speedad på grund av glassen eller om det var allt bus med hennes kusin Samuel som gjorde det, för full rulle blev det. Men hon tyckte det var superskoj att följa efter honom vart han än tog vägen, roligt att se. Hemma sedan fortsatte hon med allt bus så hon somnade senare igår, men det gjorde inte så mycket eftersom hon var så glad hela tiden.

I fredags satt jag och planerade min kommande kost. Har tänkt att köra GI som jag skrivit tidigare, men jag kör på mitt sätt. Ganska strikt 2-3 veckor, men jag får kanske unna mig ett glas vin, mörk choklad eller annat vi äter någon gång under dessa veckor, sedan kan jag lite oftare äta lite potatis eller pasta. Så jag handlade allt igår, så jag började idag och har handlat till och med torsdag, då vi alltid brukar handla. Har hittat många recept i mina GI-böcker, men även på nätet. Men jag tänker tolka GI-metoden lite som jag vill. Som på tisdag ska vi äta flygande Jakob och då äter jag också det, fast jag hoppar riset och äter någon grönsak istället. Idag till frukost åt jag fil med nötter och frön i, till lunch åt jag äggröra och makrill, till middag ska vi äta ost och skinksås, men jag äter broccoli då de andra äter pasta, har även gjort en bönsalsa som jag tänker äta lite av. Men av bönsalsan gjorde jag så mycket så det nog räcker till 3-4 måltider, vilket är super att kunna göra så. Det jag kanske måste handla mer av i veckan är något mellanmål. Jag har nötter och frön jag kan äta och någon frukt. Men även keso hade jag tänkt att jag kan äta mellan måltider, men glömde köpa det. För det har jag känt idag att jag är lite småhungrig mellan måltiderna, så antingen bättre mellanmål eller äta mer vid varje måltid, får se hur det blir.
Men idag när vi hälsade på vänner och de dukade fram värsta gófikat så drack jag bara kaffe, vilket är väldigt starkt för att vara mig, jag älskar fika!!!

Får se nu hur det här går, men jag har iaf börjat med något.

fredag 27 januari 2012

Magsjukan from hell!

Jag fick magsjuka i onsdags, eller, jag började bli dålig natten mellan tisdag och onsdag, men på onsdag morgon satte det igång. Jag har haft magsjuka massor med gånger, men har aldrig varit så här dålig, även om den bara varade en dag. Jag var tvungen att ringa Peter så han fick komma hem, för Tove hade jag aldrig klarat av att ta hand om. Jag sov fram till 18 förutom tiden som spenderade inne på toaletten. Vi åt pölsa till middag i tisdags och jag kan säga att det är en maträtt som ser likadan ut när den ska in i munnen som när den kommer ut =) Men gott är det med pölsa, dock tror jag att jag väntar med att äta det ett tag nu.

Idag har vi en slappardag hemma då Peter är och snickrar lite i Namn. Tove sover här i soffan och jag ska äta en äggmacka nu.

måndag 23 januari 2012

Toves kinder

Har fått många frågor på hur det har gått med Toves kinder och vad BVC sa. Jag frågade tanten på bvc när vi var dit sist, och hon sa att när kinden börjar bli blå så har köldskadan gått steget längre än när det är vita fläckar, men att det syns olika mycket på olika barn/vuxna och att det förhoppningsvis växer bort. Så nu ska vi vara uppmärksamma då hon är ute, inte smörja på morgonen, inte torka ansiktet med vatten efter hon ätit om hon ska ut efter osv. Sunt förnuft helt enkelt, så det är bara att hoppas på att hon blir bra snart  =)

Omelett

Igår på förmiddagen tog jag en powerwalk och jäklar vilken träningsvärk jag har idag. Jag brukar ju vara ute och gå mycket men det blir inte alls samma sak som en pw. Så nu när jag känner hur skönt det var att ta en rejälare promenad utan vagn så hoppas jag att jag ska kunna ta mig iväg på sådana 3-4ggr/vecka när Peter är hemma. Ska även försöka göra lite mag- och ryggövningar hemma för jag känner hur svag jag är i ryggen och med alla lyft inom jobbet så behöver jag verkligen träna de områdena.

Jag var på TupperWare-party hos Jessica, och jag skulle som vanligt inte ha något, men handlar iaf =) Hon som höll i partyt hade med sig smet så hon gjorde en omelett i mikron till oss, och den blev supergod. Jag tycker inte om stekt ägg och inte heller när det blir en brun stekyta på omeletten, men i den här saken blev omeletten mer som en äggstanning, supergod!! Toppenfrukost och superlunch och middag, speciellt om jag nu funderar på att äta efter GI-metoden. Längtar till jag får hem den!!!

fredag 20 januari 2012

Vår

Idag gjorde jag lite vår i köket. Det kan vara en aningens tidigt, men jag ställde dit min nya ljusstake som jag köpte i måndags, mina nya dukar jag köpte idag när vi var på stan, och när vi åkte hem så svängde vi förbi blomaffären på Frösön och jag köpte gula och orange tulpaner, det blev super! Det är så roligt att fixa hemma då man köpt något nytt tycker jag.

Ensam

Nu har jag varit ensam hemma en stund, Peter tog med sig Tove då han skulle med några tidrapporter till Lit. Väldigt skönt att vara själv en stund, även fast jag inte gjort något. Men det är tyst, ingen jag behöver ha koll på, jag gör det jag vill utan att jag har någon liten Tove som ska vara med.

Ska föresten berätta att Tove nu för tiden sover väldigt bra. Hon somnar vid 20-20.30 och vaknar runt 8.00. Vi får ge henne nappen någon gång under natten, men överlag så sover hon väldigt bra. Ibland sitter hon upp när man ska ge henne nappen men då är det bara att lägga henne ner igen och hon somnar direkt.


//Sara

Debatt

Hej.
Jag kikade på slutet av Debatt igår då de diskuterade LCHF. Jag kan inte säga att jag blev någe smartare då jag tycker att alla som satt där hade vettiga saker att säga även fast de tyckte väldigt olika. Katrin Zytomierska var där då hon har gått ner 35kg samt skrivit en bok om just detta, hennes LCHF. Just den boken var jag supernära att köpa i onsdags då jag kikade på böcker om kost, men nu är jag sååå glad att jag inte köpte den. Hon menar alltså på fullaste allvar att du ska ställa dig framför spegeln varje dag och typ säga: "du är ful, fet och värdelös", jag tror absolut inte på att man ska försöka intala sig själv om hur kass man är. Ställ dig istället framför spegeln och säg typ: "Jag är värd att må bra, jag kommer att fixa den här viktnedgången/träningen superbra". För då du har en massa kilon som du vill bli av med, verkligen vill bli av med, då mår du oftast inte superbra som det är, varför intala sig själv att man är ännu sämre än hur man redan mår?
Iaf så tyckte jag hon verkade vara en riktigt dryg person, har inte sett så mycket med henne tidigare, men nu har jag sett nog!

torsdag 19 januari 2012

Torsdag

Nu är det torsdag och det innebär att det blir helg här i vår familj och den här helgen tror jag att vi som omväxling inte har något planerat. Jo, jag ska på tupperware-party på söndag, men det tar ju inte så lång tid. Så vi ska nog bara göra det vi känner för, samt att jag tror att jag ska läsa på lite mer om GI-kost. Tror att jag är ganska sugen på att testa det. LCHF är lite för extremt för mig, men en GI-kost tror jag att jag skulle kunna anpassa efter resten av familjen. Synd att Peter inte vill/behöver gå ner i vikt, för det skulle vara så mycket lättare om vi var två som skulle äta samma mat och kunde stötta varandra, men jag är väl själv i det här, OM det blir något...

Nu lite slappning i soffan när Tove sover.

tisdag 17 januari 2012

Soppa

Gjorde soppa idag, blev rätt god. Prova den vetjá! Den blir även morgondagens lunch.
Bild och recept är lånat HÄR. Fick idén på Olga Rönnbergs blogg, så då måste den väl vara nyttig ;) Är den även LCHF-säker Jessica N?? Får man äta frukt då?

Sitter iaf nu och suktar efter chipsen som Peter äter och Åre-chokladen som ligger på bordet, men äter inget idag, eller jo, tre chips åt jag tidigare och en chokladbit, men inget mer. Jag spar mig till en annan dag då jag kanske kan äta något ännu godare. =)

//Sara

synd...

Det blir inte  alltid som man tänkt sig.
Jag skulle ju iväg idag och prova de kläderna i skulle få av jobbet. Det fanns skal/regn/vindkläder och vinterkläder. Och eftersom jag har en bra vind och regndress så hade jag bestämt att jag skulle beställa vinterkläder. Vi skulle få beställa en jacka och en byxa var. Så alla plagg vi fick välja mellan fanns där i alla storlekar. En vinterjacka hittade jag ganska direkt som jag ville ha, kanske inte snyggaste men den verkar bra, vet dock inte alls hur den ser ut på eftersom det inte fanns någon spegel... När jag skulle prova byxor blev det värre, som vanligt när det gäller täckbyxor. De som passar på längden är i storlek 34 typ, så när jag hittar någon som passar i midjan så blir de superlånga. Så det blev inga täckbyxor, det blev ett par HellyHansen vindbyxor istället som var supersköna med dragsko nertill vilket passar mig super.
Så nu kan jag börja jobba, nya kläder, nya vinterskor och pengar rätt in på kontot, GRETT! =) Närå, är inte alls så sugen på att jobba, men det blir nog bra när jag väl kommit in i det.

måndag 16 januari 2012

Tove

Idag är Tove 10 månader och 5 dagar.
Hon väger 9115g och är 72cm lång.
Och för första gången någonsin så var vår BVC-sköterska helt nöjd med hennes storlek.
Nästa gång blir det spruta för lilla fröken.
Nyfödd liten Tove

Hatar

Jag hatar när det går så här många dagar då jag inte skriver på bloggen. Det blir liksom så mycket att "ta igen" då. Tänker bara skriva  ytterst lite om helgen. Vi var och såg på Hamilton på bio i fredags, samt åt mat på Innefickan. Filmen var bra, maten god och servicen kass. Kändes dock väldigt tomt utan Tove när vi kom hem, men hon hade haft det super hos sin farmor. Jag tycker det är så skönt att det bara kryllar av fina människor som kan tänka sig att vara barnvakt, många som frågar om inte de ska få vara barnvakt någon gång =) Det gillas, fast kanske inte används så mycket, men framöver när jobb, förskola och möten ska passa in i varandra kan jag tänka mig att barnvakter kommer att behövas mer.

Hatar även min dåliga karaktär, tänker inte gå in mer på det. Ogillar även att en del inte kan/vill förstå varför man vill gå ner i vikt. Skönt för alla personer som är nöjda med sig själv, men för det så betyder inte det att jag är det. Jag ifrågasätter inte deras val att leva sitt liv. Nu är det så att jag inte är nöjd med min egen kropp, jag har inte något stort mål, mer än att några kilon ska försvinna och jag vill komma igång med träningen igen eftersom jag vet att jag gillar att träna, och kanske att vissa kläder gärna kan få sitta bra igen =)

Imorgon ska jag nog till Lövsta en sväng för att hälsa på samt prova arbetskläder vi skulle få, det gillas! Hoppas det är några bra kläder som är varma och sköna under vintern.

torsdag 12 januari 2012

Håller med

Kan inte annat än att hålla med Birro här.
Vem hyllar förskollärare, sjuksköterskor eller liknande?

onsdag 11 januari 2012

Inte morgonmänniska

Nu har Tove sovit bra flera kvällar i rad och vaknat runt 8.30 vilket har varit en dröm. Däremot kl. 7.30 i morse ville jag ta tillbaka det jag skrev i ett tidigare inlägg om att hon hellre får sova på kvällen än på morgonen. JAG är verkligen INTE en morgonmänniska! Jag har svårt att somna när jag lägger mig och somnar ofta runt 1-2, så nu när detta har hållit på några nätter är jag förvånad över att jag fortfarande inte blir trött på kvällen, men jag hoppas på att det vänder snart. Skönt är det iaf att Tove är på så bra humör när hon vaknar.

Ändrade precis lite på bloggen också, en ny header (som jag inte vet om jag är nöjd med) plus att jag la till en lista på bloggar jag läser. Jag läser fler också, men dessa som står till höger följer jag, alla andra bloggar jag läser kan jag hoppa över, inget viktigt, en del personer jag vet vem det är, men många jag inte vet alls vilka de är.

måndag 9 januari 2012

Bra kvällar

Nu har vi (peppar, peppar) haft två bra kvällar/nätter då Tove sovit hela tiden efter vi lagt henne runt 20.30. Så det tänker jag fortsätta med nu ett tag och få se om det var ren slump att det fungerat eller ej.
Idag fick Tove sova inne då det var -16 grader ute. Hennes kinder blir nämligen alldeles blå när hon är ute då det är lite kallare. Första gången det hände var när vi var i Åkroken i Nyår. Hon åkte pulka och började få vita fläckar (tecken på förfrysning) på kinderna, så då slutade vi åka pulka och bara en liten stund senare var kinderna hennes alldeles blå, det såg riktigt läskigt ut, så då gick Tove in med oss vuxna som turades om att vara inne med henne så alla kunde vara med och leka lekarna. Iaf så blev hon även lite blå igår när hon sov ute i vagnen, och då var det ju bara -8 grader ute. Och i vagnen är ju även luften bra mycket varmare under suffletten än vad den är utanför, och denna gång var hon ute bara 1.5 timme och hade en mössa som täckte halva kinden. Vet inte om det gör något att den blir blå eller om man kan göra något åt det. Någon som varit med om detta tidigare? Ska på BVC på måndag, så jag ska kolla med henne då vad hon tror.

Imorgon ska vi på öppna förskolan en sväng och sedan åka till Häggenås och hälsa på Anna lite, ska bli trevligt! Och öppna förskolan har vi faktiskt saknat lite.

lördag 7 januari 2012

ok...

... nu sover hon, får se hur länge det blir den här gången.

Sitter och funderar över träning, vikt, kost, samtidigt som jag äter chips och dricker vin framför tvn. Hmm, kanske ser några fel redan där...
Nä, men jag vet ju hur jag går ner i vikt, äta lite mindre och nyttigare räcker till en början vet jag. Det är när jag gått ner några kilon som jag måste komplettera med träning. Men jag har ju så sjukt dålig karaktär och vet inte när jag ska träna. Hemmaträning kan jag absolut få till, men gymträning kommer jag aldrig lyckas med, det vet jag, och jag vet även att det är den jag gillar, löpband, crosstrainers, styrketräning och maskiner, I love it!! Men för att jag ska tycka att det ger något så vill jag ju ta mig dit minst två gånger i veckan och ha hemmaträning, som promenader och löpning, minst tre gånger i veckan. Men nu prioriterar jag tydligen inte träning, trots att allt jag vill just nu är att gå ner i vikt, varför är det så? Känner mig sjukt frustrerad, besviken, ledsen, arg och lat när det gäller min hälsa för tillfället.
Men jag har bestämt att nu under januari ska jag försöka lite mer 6 dagar i veckan och ha en dag då jag inte bryr mig så mycket vad jag stoppar i mig. Och händer det inget då så måste jag göra något annat, men vad? Viktklubb, Itrim, friskis och svettis, soppor, någon diet eller hårdträning hemma?

Jaja, det visar sig i slutet av januari vad som händer.

KRAM

Pröva nytt

Ikväll ska jag prova något nytt. Tove somnar ju alltid vid 18.30-19.30 någon gång, men vaknar då, 99,9% av gångerna vid 21-22 och är då vaken några timmar. Det är ju liksom ingen bra tid eftersom jag gärna vill lägga mig runt 22, iaf på veckorna, för att läsa en stund.
Och vi har prova allt känns det som nu, men idag sov hon och jag en stund vid 16.30 så idag ska hon få välling runt 20.30 och sedan lägga sig så får jag se om hon kanske sover hela natten om hon får lägga sig senare. Vi har ju försökt hålla henne vaken längre innan, men vid 19 så somnar hon ju i knät eller sittandes, så då har det inte gått. Men nu ikväll när hon tog en tupplur lite senare så är hon fortfarande vaken, trött, men inte gnällig och vill vara i knät.
Hon vaknar vid 9-9.30 på morgonen nu för tiden, men jag vill hellre att hon sover hela kvällen och gör morgon vid 7.30-8.00 som det var förut, än som det är nu.

Har fixat lite med en kompis blogg nu på kvällen, så nu är jag sugen att göra om min med, men det blir nog inte ikväll tror jag. Peter är ute och äter med kompisar och jag och Tove är hemma och myser. Tove som numer reser sig mot allt och går längs möbler, är nog inte så länge kvar innan hon tar några steg själv, hon kan stå några sekunder vid väl valda tillfällen. =)

onsdag 4 januari 2012

Jaha...

Hmm... är nu klar med albumet, det finns alltså inga sidor kvar att fylla, så nu funderar jag på om jag måste köpa ett till iaf. Trodde ju att det här skulle räcka till att sätta in bilder fram till jul, men jag kom bara till september. Så om jag köper ett till så borde det räcka till hennes 1-årsdag, kan ju bli lämpligt att jag lägger ner det här då och börjar med digitala istället. Plus att jag har massor med framkallade kort som jag skulle vilja använda.
Hmm, får se hur jag gör. Det tog ju faktiskt inte så långt tid när man väl sätter sig med det. Det är när jag använder glitterlim eller annat som ska torka som det tar tid. Och nu hoppade jag limmet och satte dit det nu på den sidan jag ville ha det så kan det torka under natten.

Smart tjej!

Tove kommer att blir en smart tjej hon, hon älskar nämligen böcker. Hon har fått den nedersta hyllan i bokhyllan som sin egen och kryper dit hela tiden för att riva ut sina böcker och sedan sitta länge och titta och pilla i dem.

Nu har jag lagt Tove precis, tror inte hon har somnat, men tyst är hon iaf, så då tror jag att jag ska pyssla på med hennes album lite. Det har varit skoj att gör, men jag gör nog inte ett till. Det är ju fint på det sättet att det blir lite personligt, men det tar väldigt mycket tid. Så när det här är fullt så kanske vi gör ett album för varje år istället, och då via något fotoföretag så vi får den färdigtryck i brevlådan =)

Luften borta

Rätt som det är så går luften bara ur mig, som idag.

Hoppas på en bättre dag imorgon.

tisdag 3 januari 2012

Strömavbrott

När vi vaknade 9.00 så hade vi strömavbrott. Jaha, hur gör vi med frukosten då när vi inte kunde värma något vatten till gröten? Jo, det fick bli kall burkmat, närmare bestämt lax och potatis. Tur Tove tycker det är helt ok att äta kall mat. Men efter hon ätit halva burken kom strömmen tillbaka, så då blev det gröt också. Så Tove borde ha blivit mätt iaf =)

Sen så är det synd att inte vågen också går på el. Ställde mig på den när jag vaknade och det förstörde hela min dag, tack för det jävla skitvåg!! Jag lär ju vara sur och grinig resten av dagen nu, ja kanske till och med resten av veckan, månaden, året om jag inte tar tag i det här nu, men hur, när, vart. är inte så lätt när man är själv hemma med en liten och inte har några vägar det går att vara ute och gå på nu när det är stora jävla snökanter och snörök, inte skoj med barnvagnen då.

Hatar allt idag!

Tack för mig!

måndag 2 januari 2012

2011

Nu ska jag försöka sammanfatta året som gått.

Januari:
Då började jag bli riktigt tjock, var på mvc-besök, föräldragrupp och extra ultraljud. Gjorde även en resa till IKEA med Johanna och Anna


Februari:
Ett till ultraljud som då visade att bebisen vuxit på sig lite till och nu räknades som"normalstor" istället för lite för liten. Ännu fler mvc-besök och massor av väntan på den lilla bebisen som var beräknad den 28/2


Mars:
Gick över tiden 11 dagar, men det var värt all väntan när lilla Tove kom den 11/3, 3570g och 52cm lång! Vi blev utskrivna från sjukhuset den 18/3 och var resten av månaden bara hemma och mös med vårt mirakel. Fick förstås massor med besök och presenter.


April:
Många BVC-besök eftersom Tove gick upp lite dåligt i vikt, Peter blev pappa även på pappret. Middag med mitt jobb för att gratta Kristina, föräldragrupp då vi fick se alla bebisar. Över påsken var vi i åkersjön och på påskafton åkte vi hem för att gratta Izolde som fyllde år då. Hann även med en fika med Anna, Anna och Johanna. Peter var även ledig veckan efter påsk så då hade vi en massa ledig tid tillsammans.


Maj:
Babymassagen började, det var mycket tid på BVC, öppna förskolan, föräldragrupp. Vi var även på lilla söta Alicias dop. Hade möhippa för Anna och Peter var iväg och köpte vår nya fina bil. Vi var på Samuels 3-årskalas och Andreas konfirmation.


Juni:
Vi fick träffa mitt kusinbarn Axel för första gången. Fikade mycket med vänner, hade föräldragrupp, var på skolavslutning, Tove fick sin 3 månadersspruta. Vi var på Anna och Mattias bröllop! Var till tandläkaren och firade midsommar i Änge.


Juli:
Vi åkte till Stockholm på semester i 1.5 vecka. Vi hade superbra väder och gjorde massor med roliga saker. Vi sov över i änge en natt. Firade Alicias 1 års dag. Var på stråket både med familj och vänner olika dagar. Hjälpte peters syster Malin att flytta.


Augusti:
Vi var iväg och tältade för första gången med Tove i Långsån. Det var superskoj och gick hur bra som helst! Var och kikade på Felicias och Ralfs hus de köpt. Var även till Bosses och Evas stuga de köpt. Träffade vänner massor och fikade en hel del. Var ute och gick och joggade massor den här månaden, synd bara att det inte fortsatte. Tove fick en spruta till. Vi tältade i Kattstrupeforsen, vi var torra trots dåligt väder.


September:
Var i Handöl och plockade svamp, letade dock inte så mycket, men hade en superbra helg där. Jobbade även en dag. Grattade ett gäng personer som fyllde år. Babysim börjar, hur skoj som helst!! Träffade mammorna från föräldragruppen en hel del och var massor på öppna förskolan. Robin kom och bodde hos oss och vi var på BodaBorg.


Oktober:
Våra Greyskvällar kommer igång. Den 8/10 döptes Tove. Vi var även lite sjuka så vi missade de två sista gångerna på babysimmet, men de har vi tagit igen. Toves farfar fyllde 60 år så det var kalas för honom. Jag jobbade och Tove var hos faster Magdalen och Tony. Återigen massor av tid på öppna förskolan och tid med mammorna.


November:
Jobbade en dag på nya förskolan. Var på Hallowenfest hos Jessica och Johan. Greyskvällar, öppna förskolan, Tupperwareparty, tjejfest!


December:
Bakade tunnbröd i två omgångar. Träffade vänner, öppna förskolan. Luciafirande och jobbade en dag. Firade Jul och Nyår!


Jag har haft ett helt underbart år och tror att detta år kommer att bli ännu bättre. Ser fram emot 2012!

Nyår

Tove myser i sin morgonrock hon fick i julklapp
Mellandagarna spenderades mycket hemma, men även på stan, grattade en 40-åring, hyrde lite film och bara var! =)
Nyår var vi i Åkroken, vi åkte upp dagen före nyårsafton och spenderade helgen med goda vänner. Vi var 8 vuxna och två barn, vi åt och drack gott, spelade spel, lekte lekar ute och inne, MYCKET trevligt!!
Nyårs-fin, tagit med kass mobilkamera...


Jessica och Johan gör en snöskulptur

Även Mattias och Henke var "kreativa" =)

Vår skulptur tar form

Jessica och Johan slipar på detaljerna

Vår färdiga skulptur, som senare under kvällen fick ett värmeljus som lös
upp ögat och även vann hela tävlingen =), men de andra var också fina

Inga kommentarer på denna skulptur, tycker
den talar för sig själv.

Mycket fin sköldpadda!

Åka pulka var skoj

Brudarna Alicia och Tove

Att åka fort var roligast

Peters tur i en tävling där man skulle kasta en flaska med vatten
som skulle träffa ringa som innehöll olika poäng.

Mycket rolig helg!! Detta gör jag gärna om!

JUL

Nu är jag tillbaka efter lite vila =)
Julafton spenderades först hos Peters pappa och familj i stan och sedan åkte vi till Peters mamma och familj i Marieby. En tokmysig dag som var precis som jag trodde, Toves första jul! Juldagen åkte vi upp till Änge och firade med min släkt.

Köksvåg vi fick
Skrev bara väldigt kort nu när det gått så lång tid, men ska visa en massa bilder på julen, juldagen, mina klappar och Toves klappar, men långt ifrån alla, hon fick så otroligt mycket saker, leksaker, kläder, böcker, ja massor!
Jag fick ett par liknande pyjamasbyxor, fast mörkgrå med prickar på
Tove på Julafton
BjörnBorgtrosor jag fick


Korg vi fick av min farmor
Ivanhoetröja jag fick av Peter

Tove hos sin farfar och Eva
Ett till par trosor jag fick =), Jag älskar BjörnBorg trosor!

Tove läser bok hon fick av sin faster med familj

Tove öppnar paket, men innehållet var aldrig lika intressant
som pappret och snöret.

Tove får hjälp med sina paket.

På juldagen fick hon nästan lika många paket som på julafton

Sötast!

Tove och sin moster

Tove fick det här plasttornet

Morbror Björn leker med hennes nya anka

Tack så mycket alla för alla klappar, både till mig och Tove, vi har varit snälla märkte vi!