Lilypie Third Birthday tickers

torsdag 28 juni 2012

Jävla skit shopping

Precis så bra gick det på stan igår som rubriken säger.
Det fanns INGET alls jag passade i = jag köpte inget av allt jag skulle ha. Det blev en klipp/färgtid och en tröja jag inte skulle ha, men utöver det hittade jag inget. Jävla skit!
Imorgon slutar jag tidigt så drar vi på Expo, Tove ska få sig ett par snickarbyxor där, men annars så ska vi väl inte ha något, men lite roligt att hitta på något bara.

Just det, var till doktorn i tisdags och fick penicillin pga förhöjd snabbsänka, så nu ska jag väl bli frisk?! Kanske börja träna till helgen?

Efter imorgon är det två veckor kvar till semester. Vi satt igår och funderade på vad vi ska hitta på, vi har haft funderingar på att åka till Stockholm och sedan vidare till Göteborg, men dels får vi inte riktigt tiden att räcka till (bl.a. stråk, dop och golf) och dels hade det hotellet vi kikat på blivit några tusen dyrare (skulle ha bokat tidigare, som vi tänkt). Så nu tar vi en lite längre sväng i Stockholm, och shoppar upp pengarna som hotellet i Göteborg skulle ha kostat, och det funkar bra för mig. OM det inte blir som igår att jag inte hittar något, fast då har jag ju desto mer pengar kvar =)

måndag 25 juni 2012

Trött

Idag har det varit fullt upp och som "grädde på moset" så har jag haft världens huvudvärk och börjar återigen känna av mina bihålor. Min kropp orkar nog inte med så länge till av den här förkylningen.
Så efter den här dagen kan jag säga att det var mycket uppskattat att grillmiddagen var klar när jag kom hem, ytterligare ett plus var att kunna äta ute.
Så nu sitter jag i soffan, fortfarande med världens huvudvärk, och lyssnar på Tove som sover väldigt oroligt då hon har hög feber, trots alvedon. Hade tänkt att lägga mig tidigt ikväll, men tar nog en stund till i soffan och kanske sover här en stund =)

Hatar att vara sjuk, vill springa NU!!

söndag 24 juni 2012

Midsommar

Dagen till ära fick hon pippilotter i håret
innan vi åkte upp till änge där vi var hela
dagen med min familj och sov sedan över.

Men kransen hon fick hatade hon och fick
nästan panik då hon hade den på sig, så i
ilskan att få av sig den rök även pippilotterna.

Usch!

Men en "fin" volym fick hon i håret sedan.
Vi åt sill-lunch, spelade trädgårdsyatzy, åt god mat med goda efterrätter, spelade kubb och hade trevligt. Vaknade även och mådde bra, trött men mådde super. Så när vi kom hem igår åkte vi till stugan som Peters pappa och fru har, där var Peters pappa med fru och Peters syster Magdalena och hennes familj. Vi fikade gott, spelade krocket, åt god mat och hade trevligt.

Detta har även det varit en superbra helg, men den har känts lite kortare än förra trots att det var en dag extra, men det är säkert för att vi knappt har varit hemma.

Shoppat

Nu har vi varit på stan. Tove fick 4 t-shirtar från Stadium då de hade riktigt bra pris på dem, super inför sommaren och förskolestarten, hon fick även lite nya kritor och ett målarblock då hon gillar att rita riktigt mycket. Jag "fick" en mascara då jag slarvat bort min någonstans, nya strumpor och även ett par skor som jag trånat efter ett tag, men inte riktigt bestämt OM jag ska köpa dem, men nu var det 30% rea på dom så då blev det ett par. Så nu har jag nog skor så jag klarar mig i sommar.
Mina nya skor, Björn Borg (bild från Sportamore)
Jag ska även på stan något till veckan då jag ska boka en klipp- och färgtid, köpa nya byxor eftersom jag just nu bara äger ett par jeans (som jag kan ha), skulle även vilja hitta lite fina tunikor/klänningar då det och leggings är det som är skönast att jobba i och använda över lag under sommaren.

Hade planer på att ta en promenad idag, första träningen på två veckor, men efter stadsturen så känner jag att jag inte har någon ork i kroppen, snorig och täppt om vartannat och hostig. Så jag avvaktar med träningen någon dag till, fast jag inte vill. Jag vill ju mer än gärna komma igång med löpningen nu, för jag VILL verkligen ha en ny telefon, plus att jag saknar löpningen.

Tid

Tiden räcker inte riktigt till för bloggen under veckorna, så det lär nog bli uppdateringar på helgerna istället.
Jobbveckan har iaf varit super och nu börjar jag äntligen se slutet på min förkylning, den är kvar, men mycket bättre.
Hade träff med JAS i onsdags, och det är alltid lika trevligt och nu har vi även bestämt några dagar vi ska på stråket, så då blir det nog nästa gång vi träffas.

Midsommar berättar jag om en annan gång, för nu måste jag byta en blöja.

Idag blir det staden för att handla lite småsaker som jag behöver.

Kläder

Nu har jag fått och provat de kläder jag beställt den sista tiden och jag blev glatt överraskad. Jag behåller allt utom de svarta byxorna som jag skickade efter senast. Och Jessica, 3/4 byxorna var supersköna och även linnet behöll jag, det var väldigt skönt, dock kanske inte den lösa passform som bilden visar, men det beror nog mer på min kropp än linnets form =)

söndag 17 juni 2012

Sköna helg!

En helt underbar helg har det här varit. Lugn och skön, men ändå har vi gjort massor. Fick supergod middag hos Peters syster igår. Och det var så roligt att se när Tove och Samuel lekte tillsammans, Samuel var så himla snäll och omtänksam med Tove, riktigt sött! Sedan åkte vi och veckohandlade lite, kan rekommendera att göra det en lördag kväll, då var det lite folk. =) När vi kom hem skulle vi se film, men både jag och Peter somnade så vi såg klart den idag.

Idag var vi till Norderön och fikade, och även det kan jag rekommendera att alla borde göra. Gott fika och ett helt underbart ställe med fin uteservering, fin utsikt, fint inne och det fanns mat, fika och de sålde även lite ostar som de gjorde där. Men som vanligt så glömde jag att ta några kort, även fast både mobil och kamera var med.

Idag åt vi fisk till middag, Tove och Peter åt potatis till och jag gjorde en broccolimos till mig, riktigt god blev den. Jag gjorde ganska mycket så jag har till fler middagar den här veckan. Har bestämt mig för att försöka ha lite mer GI-tänk hemma iaf. På jobbet är det svårare då det är pasta, potatis och ris hela tiden, men jag ska anstränga mig lite mer där också.

Jag satt vid datorn idag och klickade hem lite kläder också, så nu hoppas jag att de är lika bra när de kommer som jag tyckte att de såg ut på nätet. Inte ofta jag hittar något jag verkligen vill ha, utan jag brukar lägga kläder i "kundkorgen" hela tiden, men ändå inte känna mig så nöjd att jag ska köpa dem, men den här gången var jag kär på en gång. Här är kläderna jag köpte:
Klänning som jag älskade direkt!

Skönt med lite fickor på jobbet

Treggings som jag hoppas är supersköna.

Helt underbar färg!
Imorgon väntar en ny arbetsvecka och jag ser faktiskt redan fram emot den, trivs väldigt bra med livet just nu!

lördag 16 juni 2012

Underbara helg!

Jag uppskattar iaf helgerna mer nu när jag jobbar på veckorna.
Är så glad att jag hade ett jobb, som jag trivs väldigt bra med, att gå tillbaka till efter föräldraledigheten. Jag tycker det är roligt att åka på jobbet varje morgon nu, iaf än så länge. Men jag tror att den här långa ledigheten jag har haft har fått mig att uppskatta mitt jobb ännu mer.
Helgen blev dessutom väldigt bra då jag kom hem och såg att Peter storstädat hela hemmet. Plockat bort saker till källaren, dammat, dammsugit, skurat, nya säng kläder och maten var på gång när jag kom hem. Pizza på pizzasten i grill blev det igår, och gott blev det. är dock lite förkyld och kände inte riktigt all smak, så jag ser fram emot att göra den måltiden en gång till. Sedan på kvällen gick vi ner till grannarna och grattade Julia till sin student och kikade lite på fotboll där.
Idag fick jag sovmorgon till 8.45, Peter åkte och spelade golf runt 7, så då låg jag och Tove kvar i sängen och sov ett tag till, men jag hade ju aldrig trott att det skulle bli så länge, så jag är nöjd. Ikväll blir det middag hos en av Peters systrar, Carola. Mycket trevligt, och skönt att slippa laga mat själv ;)

söndag 10 juni 2012

Sjuk



Sjuk

Jag är sjuk och känner mig ynklig. Iaf igår kände jag mig ynklig. Jag gick och la mig kl. 20 med Tove, jag frös och kände mig riktigt hängig. Nu efter 10 timmars sömn känner jag mig bättre, fortfarande superförkyld men inte febrig längre. Jag som hyrde en massa tjejfilmer igår som jag skulle se, men det blev ju inget av det, var nog vettigare att försöka sova bort förkylningen. Men nu kommer ju min löpträning bli lidande, för jag tänker inte träna när jag mår så här, har gjort det förut och då antingen blir allt värre eller också så bli jag aldrig frisk.

Idag ska vi på stan en sväng, kanske träffa Johanna och Anna lite, får se om de ska in eller inte. Och ikväll kommer Peter hem, äntligen! Vi har saknat honom. =)

torsdag 7 juni 2012

Trött

Fullt upp de sista dagarna och jag är trött.
Det går bra att jobba kan jag börja att berätta, men jag är väldigt slut i huvudet när jag kommer hem.
Igår körde jag Tove till Änge där hon ska vara till imorgon. Jag åt middag där och åkte sedan till friskis och körde ett löppass där jag trodde att jag skulle dö. Åkte sedan till Jessica för att titta på Greys och när jag kom hem stupade jag i säng. Idag hade jag sovmorgon, men det struntade jag i 07.55 var jag på friskis igen och körde ett likadant pass som igår, och det var precis lika jobbigt idag som igår, men duschen efter känns väldigt bra =). Stängde på jobbet idag och var hemma 18.45 efter lite handling. Och nu sitter jag och bara är här i soffan.

Passen jag körde såg ut så här:


12 min. löpning i måttligt tempo
2 min. rask gång
12 min. löpning i lugnt tempo
2 min. rask gång
12 min. löpning i måttligt tempo
2 min. rask gång

42 minuter totalt


Kan säga att jag saknar Tove och Peter mycket, men jag njuter av att få lite egentid och få sova hela nätter =)

måndag 4 juni 2012

Jobbat

Idag jobbade jag min första dag, och det gick över förväntan. Mycket nytt, men även mycket jag kände igen. Huvudet är helt slut och även benen och rumpan från cyklingen. Trodde jag skulle vara tvungen att stå upp och cykla hela vägen hem då rumpan gjorde så jäkla ont! Men jag "satt till" det efter ett tag och lyfte inte på den en gång under cyklingen hem. Hade jag lyft på den då och känt vilken lättnad det skulle ha varit så hade jag nog gått hem efter det =)
Tyvärr så hann jag ju bara hem för att äta och duscha, sedan skulle Tove sova. Tråkigt att inte hinna träffa henne så mycket, men det är väl så här de flesta har det då man jobbar och har barn. Får se om jag någonsin kommer in i det eller om det kommer att kännas lika tråkigt varje eftermiddag/kväll.

Åh, tom i huvudet, orkar inte skriva mer...

//Sara

söndag 3 juni 2012

Ingen blöt tur

Det blev ingen löptur i regnet. Det regnade så jäkla mycket när jag skulle iväg så jag tog bilen och åkte till friskis och körde helt slut på mig på löpbandet och crosstrainern, men på CT:n kände jag att jag fick lite ont i mitt knä, så jag avvaktar lite med att köra den nu.
Jag var iaf på dåligt humör innan träning, kände mig deppig och nere, pga vädret tror jag. Men efter träningen blev allt mycket bättre, känner mig så glad och pigg nu. Träning gör så himla mycket för mitt humör, så jag får väl komma ihåg det varje gång jag är nere, deppig och sur. =)
Är även sjukt nöjd med mig själv att jag har klarat att hålla löpprogrammet jag provar, har gjort alla pass jag ska varje vecka, och många gånger i ett lite högre tempo än vad som är tänkt. Dock är det ju lite svårtolkat vilket tempo man ska hålla, då det står :Lugnt, medel och högt tempo. Men jag har bestämt att mitt lugna tempo är 7.7km/h, medel 8.5-9.0km/h och högt tempo är 10.0km/h, iaf för stunden är det så för mig. Och enda gången jag har koll på hastigheten är ju när jag springer på löpband.

Ikväll tar allt det roliga slut, Mästarnas Mästare och Big Brother. Till det blir det ost och kex.

Trevlig söndag på er!

Slut på ledigheten!

Idag, eller i fredags rättare sagt, har/hade jag min sista lediga dag.
Imorgon börjar jag att jobba igen. Köpte en cykelpump igår så nu är däcken pumpade, väskan packad med nycklar, kalender, kläder och annat smått och gott. Cyklar till jobbet imorgon och tar mest troligt bussen på tisdag. Sen på onsdag åker ju Peter bort så då har jag ju bilen och tar mest troligt den torsdag och fredag till jobbet.
Jag ser fram emot att börja jobba, men gruvar mig för den första tiden innan jag har kommit in i allt. Jag lär väl komma in i det lagom till jag ska gå på semester.

Men föresten, VART TOG SOMMAREN VÄGEN?
Idag tar jag en löptur i regnet när Peter kommer hem från golfbanan.

lördag 2 juni 2012

Morgonpromenad

Frukost, promenad, dusch och fixat mig, allt före kl. 9. Skönt att ha det gjort redan!!
Älskar iaf att ha tränat, vilken form det än är, direkt från morgonen, så det så!

Snart bär det av in mot stan och sedan åka och gratta Ulla som fyllt 50år.

Tacos ikväll, MUMS!!

fredag 1 juni 2012

Äntligen!

 Har trånat efter ett par byxor på Sportamore ett tag nu, men inte köpt dem. Men nu ikväll när jag av en slump kom in på den sidan så såg jag att de var nedsatta 180kr, så då var jag ju tvungen att köpa dem, eller? =) De skrek ju till mig "Köp mig"! Och när jag ändå skulle handla så blev det ett linne också som jag blev kär i direkt!!

I LOVE IT!!!
(Hoppas nu bara att de sitter lika bra på mig)
=)


Bra dag!

Åkte iväg till friskis direkt efter frukosten. Så när klockan var 9.15 så hade jag hunnit med ett intervallpass, samt tränat bröst, axlar och gjort lite knäövningar OCH duschat och satt i bilen på väg hem. Väl hemma så säger Peter att han nog ska till golfbanan en sväng, så då kom jag på att vi åker med och kliver av efter bron och tar en lätt promenad på 8.3km hem, Tove skulle ju ändå sova och jag ville ut och gå lite. Det blev ingen promenad i superhögt tempo, men jag fick upp pulsen och blev lite svettig =) Fast på Vallsundsbron kan jag säga att det inte var svettigt, för jäklar vad det blåste och vilken motvind jag hade! Jag ser inte alls fram emot att cykla där när jag ska till och från jobbet.

Nu sover Tove och jag ska slappa med lite ljudbok tror jag.

Kram