Lilypie Third Birthday tickers

söndag 26 augusti 2012

Helgen

I lördags (igår) åkte vi till mina föräldrar i änge. Där åt vi surströmming! *Mums* Det blev även en hel del dart och kortspel, mycket trevligt!!!

Idag när vi åkte hem så åkte vi runt och kikade lite överallt eftersom det var dåligt väder och inte så mycket att göra. Vi svängde sedan förbi i Namn och hälsade på, Tove älskar verkligen att vara hos barnen där. De leker hela tiden och är så himla snäll mot henne.
Hemma sedan klippte jag hennes lugg då den var superlång, kanske inte blev spikrakt då hon inte satt riktigt still, men hon var riktigt duktig iaf...
Sedan åkte jag och tränade. Det blev ett 20 minuter långt snabbt pass på löpbandet, ett hårt benpass med bland annat en Tabata-övning(20sek - vila 10sek x 6reps), Jägarstolen tror jag den heter, då du sitter med benen i 90 grader mot en vägg, riktigt jobbig var den, men skön efteråt. Sedan avslutade jag med trappmaskinen, det blev 30 våningar sedan orkade jag inget mer =)


Lång dag imorgon, men tisdagen är längre då jag efter 8 timmars arbete ska på en 4 timmar lång föreläsning, hoppas verkligen att den är bra för annars håller nog ingen fokus i så många timmar efter en arbetsdag.

//Sara

fredag 24 augusti 2012

Bra dag!

Den här dagen har varit riktigt bra! Först och främst var det en kort dag, fick umgås med mina mycket trevliga kollegor och allt flöt på bra. Bestämde mig även för att bli arbetsplatsombud och representera lärarförbundet på min arbetsplats. Första mötet med rektorer och andra ombud är på måndag, tycker det ska bli spännande att se riktigt vad det är, och jag hoppas verkligen att jag tycker det är roligt.

När jag slutade åkte jag hem med bilen och jag och Peter åkte tillsammans för att hämta Tove på förskolan. Hon  hade haft en bra dag, allt hade gått bra och hon hade ätit massor (no shit), precis som hemma.
Sedan handlade vi på Maxi, en hel del mat blev det så nu har vi lite middagar framöver. Efter det åkte vi och handlade en hjälm på Barnens hus, en cykelhjälm blev det, eftersom de ska ha hjälm på sig då de cyklar eller åker med på cykeln på förskolan, även två tröjor fick hon därifrån. Sedan blev det Lindex på lillänge och även där fick hon tre tröjor. Hon hade mest t-shirts och långärmade bodysar, och det är ju lite smidigare med tröjor, så jag köpte några. =)

Dessa är från lindex:



Vi hade fredagsmysmiddag hemma och nu väntar en slapp kväll framför tvn.

Trevlig helg!!

torsdag 23 augusti 2012

Mycket...

Jag är trött och sliten för tillfället och det känns som det är mycket som händer hela tiden... Jag hoppas på att  jag känner mig mer utvilad efter helgen, kanske en sovmorgon om det inte är för mycket begärt =)

Igår hann jag iaf med ett intervallpass på gymmet samt magträning, trodde jag skulle hinna med mer, men möte på jobbet väntade så det var bara att slänga sig in i duschen och åka iväg. Idag tänkte jag träna före jobbet eftersom jag börjar 9.30 på torsdagar, men kom på igår att då hinner jag ju åka med Peter och Tove till hennes förskola istället, så jag sket i träningen idag.

Toves inskolning går bra, vet dock inte hur dagen har gått eftersom Peter är och spelar golf nu så jag har inte hunnit träffa honom än. Jag var bara med för att kika lite inne och jag åkte efter 10 minuter då Tove blev gnällig och mammig. Då drog jag, helt känslokallt =) Men jag vet att jag varken gör henne eller mig en tjänst genom att stanna kvar. Peter åkte en stund efter mig, runt 9.30 och skulle sedan hämta 14.00. Men jag tror det går bra.

tisdag 21 augusti 2012

Bra dag

Idag har varit en bra dag, både för mig och Tove.
Men jag är trött och orkar inte anstränga mig så mycket på bloggen idag...
Och imorgon blir det säkert inget heller, först jobb, sedan träning och efter det möte på jobbet...

/Sara

måndag 20 augusti 2012

8km

Idag blev det en 8km löptur i helt perfekt väder.
Jag hade nog kunnat springa lite snabbare då jag inte var helt slut när en timme gått. Men jag har inte riktigt lärt mig ännu vilken takt jag kan hålla för att orka springa hela sträckan. Men så mycket som jag sprang idag har jag nog inte gjort förut. Jag gick kanske 50-70meter under hela turen, vilket jag är så jäkla nöjd med.
Så nu är det bara att försöka förlänga sträckan lite varje gång jag tar min långa tur. För så som jag har tränat de sista veckorna så de innehållit en tur på 60 minuter, en på 30 minuter och ett intervallpass på 35 minuter och styrka på det. Jag känner just nu att det är ett väldigt bra upplägg för mig och det känns som att det ger något. Men jag vet inte hur länge jag tänker ha det upplägget, men just nu har jag inte några planer på att ändra det.

Nästa pass blir på onsdag då det blir styrka och intervallpass på gymmet mellan jobbet. Slutar 14.30 och har sedan möte 17.00. Så jag åker och tränar och åker sedan och köper någon middag och tar med mig på jobbet.

Nu lite ensamtid framför tvn och sedan sängen.

Inskolning

Toves inskolning hade iaf gått jättebra.
Hon brydde sig inte alls om Peter och blev skitarg när de dukade fram lunchen och hon skulle hem, hon ville ju också äta där ;)

Jag tror det kommer att gå super och att hon känner sig trygg och inskolad där ganska fort. Sedan så litar jag på att personalen gör sitt jobb och jag tror att de tar väldigt bra hand om henne, jag tror dessutom att Tove får en mycket mer pedagogisk vardag där än vad hon får hemma =D

Världens bästa Tove!

söndag 19 augusti 2012

Helg

Oj vad helgen har gått fort! Det kan ju ha lite att göra med att jag slutade sent i fredags, men det är ju bara var fjärde fredag, iofs bara till 16.45, men det är sent för att vara fredag. Nästa fredag slutar jag iaf tidigt =)
Igår (lördag) skulle Peter spela golf och jag tänkte sola. Och nog solade jag, i 40minuter?! Sedan försvann solen och det blev kallt att ligga kvar. Så, summa sumarum är att jag är lika blek som innan. Så nu har jag gett upp hoppet om att få en fin färg på hela kroppen och inte bara armarna som just nu är mitt brunaste område =)
Idag åkte vi till Frösön och fikade i frösötornet, tänkte först ta en fika på Tages, men ni ångrade oss. Sedan åkte vi runt och kikade lite på Frösön för att sedan landa på en kopp kaffe hos M, P och T och kika lite hur deras fix av deras övervåning blivit.
Väl hemma sedan tänkte jag ta en löprunda. Bytte om och tog på mig skorna, gick ut, och kände regnet... Tappade lusten helt då och gick in, tur var väl det för jäklar vad det började regna bara minuter efter det. Hade ju kunnat avvaktat och sprungit lite senare, men Peter skulle spela golf så jag var själv med Tove. Klart man kan springa fast det regnar, men jag hade inte alls lust med det idag, får bli en extra löprunda i veckan istället, kanske imorgon om det inte regnar när jag kommit hem.
Imorgon blir det tre nya inskolningar, skoj! Hoppas de går lika bra som de jag haft denna vecka.

Tänkte försöka få till 4 löppass och två styrkepass i veckan. Varav ett pass blir både intervall och styrka, så träna fem dagar den här veckan. Det känns inte omöjligt då jag har egen bil alla dagar utom måndag. Vi ska nämligen låna mammas bil den här veckan eftersom Tove börjar sin inskolning och Peter då behöver bilen varje dag.

Spännande att höra hur Ts inskolning har gått imorgon, jag tror det går bra =)


//Sara

torsdag 16 augusti 2012

Varmt!

Idag har det ju varit helt underbart väder. Synd bara att jag får sån jäkla ångest över att vara så blek om kroppen för att jag inte har kunnat sola en enda dag i sommar. JAG VILL PRESSA I SOLEN!!! Jag saknar verkligen att ligga i solen och läsa en bok eller lyssna på musik...

Tog iaf ett intervallpass på löpbandet före jobbet. Superjobbigt, men skönt när det var klart. 400meters intervaller på 9 - 9 - 9.5 - 9.5 - 10 - 10km/h, alltså 6 intervaller. Imorgon blir det vila och i helgen får jag se hur jag får till någon träning. Skulle gärna pressa i solen istället, men det blir inte alls samma sak när Tove är med =)

onsdag 15 augusti 2012

Jordgubbar

Idag efter jobbet åkte vi och plockade jordgubbar. 15 liter blev det. Sylt är kokad, bär är nedfrysta, både skivade och hela och ALLT är rensat. Har även ätit jordgubbar med grädde/mjölk nu ikväll och Tove har säkert ätit 30stycken under dagen så vi får väl se hur hennes mage blir imorgon =)
Roligt tyckte jag iaf att det var och att det var hur fint väder som helst gjorde ju inget.
Så idag blev det ingen träning men imorgon innan jobbet blir det intervallträning på gymmet, får se hur mycket tid jag har efter intervallpasset, men jag tror inte det är så mycket så det blir max en muskelgrupp som får träning sedan. Det är lite synd att de inte öppnar förrän 8 på morgonen eftersom jag börjar 9.30. Men jag hoppar gärna över min sovmorgon för att träna då jag vet att jag inte kommer att ha tid eller lust att träna imorgon efter jobbet eftersom jag stänger. Men jag tror att om gym24 kommer till Frösön så börjar jag nog där, för där kan du ju komma och gå när du vill under dygnet.

tisdag 14 augusti 2012

Trött

Idag har jag varit trött mest hela dagen, men tog mig ändå iväg på 30 minuters löprunda, det var skönt, men nästan på gränsen till för varmt ute för löpning. Skulle nog ha väntat till runt 19-19.30 då det blivit lite svalare.  Men jag ville ju ha det gjort så jag kunde sitta i soffan och slappa resten av kvällen. Dessutom hade jag köpt jordgubbar och grädde som lockade väldigt mycket =) Och GOTT var det!!

Imorgon slutar jag tidigt och då funderar vi på om vi ska åka och plocka lite jordgubbar. Tänkte koka lite sylt samt frysa ner jordgubbar som man bara kan plocka fram om man vill ha... Till typ, fil, tårtor, glass osv.

måndag 13 augusti 2012

Jobb

Första dagen idag, och den kändes hur bra som helst! En lugn dag då vi fick massor gjort samtidigt som det fanns tid att samtala med varandra. Åh, vad jag tycker om mina kollegor! Det kommer att bli ett bra år, det är jag övertygad om!! Imorgon börjar jag mina inskolningar och har några stycken några veckor framöver, men även det känns skoj!

Efter jobbet åkte jag och tränade. Tänkte köra Tabata set, men det var så sjukt mycket folk där så jag kände inte att jag orkade trängas. Så det blev träning där det fanns plats. 35minuter på löpbandet i backintervaller som jag gick det snabbaste jag orkade, samt 2km i roddmaskinen. Ett skönt pass var det och imorgon tror jag att det blir en 30 minuters löprunda här hemma.

Även maten går rätt bra nu, även om det är svårare på jobbet. Som idag när det var potatisbullar, då är det ju bara att äta och vara tyst, inte så svårt heller då jag tycker potatisbullar är gott, så det svåra då är ju att kanske äta lite mindre än vad jag skulle vilja göra =) Så det är väl bara att börja tänka till lite extra vid luncherna.

Nu lite slappning i soffan och sedan sängen.


KRAM

söndag 12 augusti 2012

Bästa avslutet!

Nu är min semester slut, men det gör inget, ska bli skoj att jobba. Plus att den fick ett riktigt bra avslut den här helgen!
Igår träffade jag Anna, Johanna och Anna E. hemma hos Anna E. Där fick vi gofika, surra en massa och träffa mysiga Milla igen. Tove och Milla var så söta tillsammans!
Sedan på kvällen var vi upp till en liten stuga ovanför oss som grannarna har, där bjöds det på värsta goda maten, hade kunnat äta ihjäl mig, mycket trevligt folk, en superbra tipspromenad och god dryck.
Idag var jag och Tove och grattade Alicia som fyllt 2 år. Peter stannade hemma för han var lite "trött" =) Roligt att se hur Tove följer efter Alicia hela tiden och iakttar allt hon gör, även här var det gofika.
Sedan kl 15 hängde jag på låset till Friskis & Svettis. Där blev det ett riktigt jobbigt 30 minuters intervallpass, jobbiga är ju iofs alla dom passen. Och avslutade med 10 minuters rodd. Svetten rann, men jag hade nog orkat träna lite till, men ville hem och titta på handbollen, så det blev slut där.

Imorgon blir det jobb och kanske träning efter, beror på om jag har bilen eller inte, annars så kanske jag tar ett löppass hemma, kanske... Får se.

Nu ska jag slappa sista timmarna före jobbet startar.


//Sara

fredag 10 augusti 2012

Sushi!

Efter 4 timmars sömn, pga att jag inte kunde somna, så åkte jag och tränade direkt efter frukosten.
Det blev chins, enhands hantelrodd, skivstångsrodd och ryggresningar för ryggen.
Det blev benpress, utfall, tåhävningar och två övningar i maskiner som jag inte vet vad de heter, men tränar insida- och utsida lår samt rumpa, för benen.
Det blev plankan och raka- sneda situps för magen.
3 set i varje övning och 6-10 rep. Strävade efter 6 reps i varje och då så tungt så jag precis skulle klara det, så klarade jag 10 reps så ökade jag vikten till nästa set så jag kom ner i antal reps, förstår ni då?
Tungt var hela passet iaf, speciellt för benen som var riktigt slut sedan löpturen igår.

Sedan blev det lunch hos Christer och Ulla då Peter och Christer skulle på STCC. Då åkte jag och Tove på stan. Det blev några få inköp. Några vantar till T, en märkpenna till kläder, lite hygienartiklar till mig, samt en SUSHI som får bli dagens middag!

torsdag 9 augusti 2012

Back on track!

Efter två nätter i tält vid vatten känner jag mig bättre till mods angående träningen. Det är väldigt nyttigt att komma hemifrån och bara sitta och inte göra något alls. =)

Jag tog en 30min löptur innan vi åkte iväg på tisdag morgon, och den gick riktigt bra. Det kändes skönt att släppa måndagen, som var skit, och gå vidare med träningen.

Efter två nätter i tält så känns kroppen lite öm och trött, men jag tog mig iaf iväg på en löptur ikväll. Det blev 60 minuter och 8km, vilket är en kilometer längre än sist då jag var ute i 60 min. Vilket jag är supernöjd med! Varje kilometer hade en snittid på 7.28, vilket även det kändes bra, även den här gången gick jag lite men mycket mindre än sist.

Just nu känns inte den där milen helt långt bort. Har ju varit inne på att ändra mitt mål några gånger till antingen att jag ska orka jogga i en timme utan att gå något alls eller att jag ska jogga en mil oavsett hur lång tid det tar, men jag får inte gå något. Men nu vet jag inte längre, det skulle ju vara fint att springa en mil på en timme eller snabbare. Jag tror helt enkelt att jag fortsätter i det här spåret och ser vart jag står i höst, hur jag gör med en ny telefon eller om jag får nöja mig med min gamla tills jag är nöjd med mina löpresultat... Hmm, får se... =)


Peter är och bastar, för mig blir det 200m final och hells kitchen, kanske tittar på det i sängen, är rätt trött efter två ganska tidiga mornar och lite sämre sömn. Imorgon blir det ett styrkepass på gymmet, tror det kan bli ben, rygg, mage, de tre muskelgrupperna som är roligast att träna =)


//Sara

måndag 6 augusti 2012

Åååå

Vilken skitdag det här har varit, inte så att allt har gått dåligt, men jag har varit...vet inte hur jag ska beskriva det, men kanske att jag idag har känt ett jäkla missnöje över mig själv. Ja, så kan man nog säga.
Missnöjd över träningen, min karraktär, vad jag stoppar i mig, hur jag ser ut och hur jag mår när jag inte är nöjd... Svårt att förklara, men det har iaf varit en skitdag.
Och nu sitter jag här och är sååååå jäkla missnöjd och besviken på mig själv för att jag inte ens tränat idag. Träningen som jag har tyckt varit så skoj sedan jag började, kände jag bara avsmak för när jag vaknade idag, vad hände liksom?! Känns som det är lika bra att lägga ner den helt, jag kommer ändå aldrig nå mina mål.   =(

Var iaf på stan en sväng, åt och Tove fick tre tights och ett par skor. Köpte lite mat och fiskegrejer som vi ska ha med imorgon när vi åker på en till tältningstur.


/Sara

söndag 5 augusti 2012

Tältning

Från fredag till idag var vi till Långsån och tältade och fiskade. Vi hade bra väder, åt gott och mös massor, man kan med andra ord säga att det var en superbra helg.

Här kommer det lite bilder från helgen:

Så här såg vårt "läger" ut innan mina föräldrar kom
med sin husvagn. 

Tove älskade att vara i tälten, det var ju nästan
som hennes prinsesstält hon har hemma... =)

En väldigt stor och bra plats med massor av ved
och ett rätt ok utedass, om de nu kan bli ok? =)

Tove lekte med vatten en hel del,
och då var det bar med galonkläder.

Att äta mat ute var ju lite extra gott!

Fiskade gjorde vi på en liten ö som vi gick ut till,
jag bar Tove och Peter bar vagnen så det fanns
möjlighet att sova för fröken. Att äta grillad korv
och grillade mackor var en hit tyckte Tove.

"Fikarn"

Fint motiv både fram och bak...

Tove tvättar ansiktet med vatten från forsen.


torsdag 2 augusti 2012

Underbar dag!!

Idag har det ju varit en helt underbar dag. Vädret har verkligen varit på topp, trevligt besök på förskolan och god lunch och sedan en supermysig och trevlig stund i lekpark med mammor och barn!

Idag som sagt så träffades jag och två mammor till från vår föräldragrupp, och våra barn förstås. Vi var i en supermysig lekpark på Frösön som låg precis bedvid en av mammornas nya lägenhet, vilken var superfin. Ljus, stor, luftig och superfräsch, precis som man vill ha det! =)
Barnen lekte iaf massor i parken, kanske inte så mycket med varandra, men ett visst samspel fanns där, det fikades även en hel del. Och solen var helt underbar nu när den äntligen var framme.





Imorgon packar vi vårt pick och pack och åker till fjälls för lite fiske och tältning i ett par dagar. Så nu hoppas jag på superbra väder så jag under fisket kan få sola och KANSKE lyckas få till en bränna den här sommaren... =)


//Sara

Sjukis

Igår när Tove vaknade var hon lite, lite snorig. Men efter hon sovit så var det mycket värre, hes, täppt, snorig och grinig. Så vi fick ställa in vårt besök hos Alicia. Vi skulle gratta henne på hennes två-årsdag, men det får bli en annan dag.
Iaf så var hon mycket bättre redan på kvällen och idag har hon varit lite snorig och lite hes, men annars har det varit bra.
Konstigt hur en förkylning kan komma sådär efter 30 minuters sovning...?