Lilypie Third Birthday tickers

söndag 25 november 2012

Tove bakar!




Bullar

Idag har vi bakat.
Det blev massor med fula och goda lussebullar!
Förstår inte vad som blev fel, de var superfina när jag gjorde dem och när de lång och jäste, men i ugnen sedan så blev det bara stora knular, ser inte alls ut som lussekatter.

Tove tyckte iaf att det var skoj att baka lite, hon fick en egen plåt för sina bullar i lite olika former och med massor av russin. Hon ska få äta bäst hon vill av dem de närmsta dagarna.

//Sara

lördag 24 november 2012

Tur jag är själv

Tror det är tur att jag är ensam hemma ikväll (Peter är i Lycksele och tittar på Eldkvarn) och inte har någon att prata med då min röst nästan är helt borta nu. Konstigt kan jag tycka eftersom jag inte har ett dugg ont i halsen, lite rethosta, men inget annat...

Imorgon ska jag och Tove baka en dubbel sats lussebullar, så även då hoppas jag att jag får vila rösten och att hon gör det hon ska ;) Hon får hjälpa mig till en början och sedan sova ute i vagnen när jag bakar ut den sista degen och gräddar bullarna, OM det går som jag vill och har tänkt =)

Negativa

Är så glad för att det går så bra för många av mina nära och kära nu för tiden, det är så roligt för dem! Men då sitter man ju här och undrar när det är min tur att få lite "flyt" i livet....

MEN VÄNTA NU!

Jag har en underbar familj, världens bästa sambo, en underbar dotter, ett fast jobb jag trivs bra på med bra kollegor, föräldrar och barn, bra vänner, gör mycket roliga saker och mår bra alla dagar med vart jag är i livet just nu.

Varför är det så lätt att fokusera på de få saker som inte är så bra? Varför låta de negativa sakerna få så stor plats i vardagen?

Det som är mindre bra i mitt liv just nu, enligt mig, är främst att jag tycker att jag blir sjuk hela tiden, då förkyld. Det är ju inget livsfarligt och alltid något som försvinner. Jag tycker det är tråkigt att jag aldrig tränar längre, men jag kanske bara har en paus? Jag skulle vilja flytta till något större, men vi bor ju väldigt fint och billigt just nu, varför stressa till något boende som kanske ändå inte blir rätt för oss?

Nä, nu ska jag försöka fokusera på de saker som går/fungerar bra. Kanske jag i de bra sakerna kan se ett "mönster" och "använda"det för att få de lite sämre sakerna att fungera bättre. Som tex träningen, det finns ju många saker som jag prioriterar och tar mig tid till, kanske kan lista ut varför jag hellre gör dem än tränar och där se hur jag kan få till lite träning i mitt liv också, bara jag blir frisk =)

Sluta tycka synd om mig själv!!

Positiva tankar!

torsdag 22 november 2012

Inget bak

Idag blir det inget bakande av lussebullar som jag hade tänkt. Jag handlade allt som behövs igår, men känner idag att jag måste vila för att orka jobba imorgon.
Är riktigt förkyld, ont i halsen, hostig och hes. Så idag blir det te, nässpray och frukt istället för bakning.

Tur att Tove är så snäll så jag faktiskt får vila. Idag är föresten hennes ögon nästan helt bra, men det behövdes att vara hemma en hel vecka för att få bort den här ögoninflammationen.
Hon var försten grymt duktig igår när jag klippte mig, hon satt i sin vagn med en klubba hela tiden och var supernöjd. Bästa Tove! Det märks att hon har varit med på i stort sett allt vi gjort sedan hon föddes, för hon anpassar sig efter varje situation och klarar sig väldigt bra själv. Alltid Go och glad!

tisdag 20 november 2012

Julklappsbekymmer

Åh, vad jag tycker det är svårt att komma på julklappar i år. Den enda som var riktigt lätt var Tove.

För vad köper man till någon som redan har allt, eller köper själv det den personen vill ha, eller vad köper man till någon som är kräsen på vad som är rätt/blir bra?

Barn brukar vara lätta, men inte ens det tycker jag var lätt i år.  Och dessa som är mellan barn- och vuxenålder, leksaker är för barnsligt och kläder ska vara coola, och oftast rätt dyra... Det är ju rätt sällan barn och ungdomar nu för tiden önskar sig saker till normala priser. Och jag har ju som alla andra år, rätt många att handla till, så pengarna rinner iväg iaf.

Kanske hittar något imorgon då jag ska på stan en sväng. Visst Tove är sjuk, men jag tror inte hon blir sämre av att sitta i vagnen då jag kikar runt lite samt klipper mig som jag hade inbokat imorgon. Kanske även kan hitta något när jag ska på Hobbykvällen på stan den 29, och då kan det ju bli lite rea också =)

Jag är kvar...

Jag är kvar, men bloggen är inte direkt prio ett. Dagarna går åt till jobb, äta, städa, vara med Tove och sova.

Och just nu är Tove sjuk. Ögoninflammation. hosta, snorig och täppt  hemma hela veckan med henne, fast på fredag ska jag jobba för då är Peter hemma. Jag kan väl inte direkt påstå att jag är piggast i världen heller, men jag överlever, har varit sjukare än så här =)

Funderar på om jag får till att baka lite lussekatter på torsdag, fast om hon är lika knäig som hon är nu så går det inte... Handlar nog iaf ingredienserna imorgon och ser när tid ges.

Skulle behöva 10 armar till för tillfället om jag ska hinna med allt som behövs göras, samtidigt så när Tove sover och jag har möjlighet att göra precis vad som helst så prioriterar jag slapp i soffan =)

onsdag 14 november 2012

Balansboll

Undra om det är så här Tove tycker att jag ser ut OCH låter när jag gör lite övningar för mina axlar, mage och rygg på balansbollen? =) Hon älskar iaf bollen, så om inte jag använder den så gör nog Tove det iaf. Synd att det blev en så mörk film.


måndag 12 november 2012

...

Blir man glad när man lägger och Tove och sedan vaknar upp några timmar senare, den tiden man tänkt lägga sig?! NÄ! Hela kvällen borta, jobba, äta och sova. Inget liv överhuvudtaget.

Imorgon är jag och Tove iaf lediga. Jag kände för att vara ledig efter en rätt så intensiv tid på jobbet så jag tog en semesterdag imorgon. Vi ska en sväng till Änge och hälsa på mitt gamla jobb, ska även försöka hitta någon julklapp. Tove är i stort sett klar, Julklappar från Tove till mor- och farföräldrar är nästan klara, plus att någon till är klar. Så det är ju bara ALLA andra kvar, typ 10 personer till!! Och noll idéer...

Sen när Peter kommer hem imorgon är det föräldramöte på Toves förskola. Ska faktiskt bli riktigt skoj att få gå på ett föräldramöte och INTE vara den som håller i det =)

Jaha, bara att gå och lägga sig nu då. Hade tänkt göra lite övningar på min balansboll som jag köpte i helgen, men inte nu 3min innan sängen...

Natti!

onsdag 7 november 2012

Inte glömt

Jag har inte glömt bort bloggen, tänker på att skriva i den flera gånger per dag. Men när väl tillfället kommer så har jag inget att skriva. För vad ska jag skriva, en massa gnäll? Typ det som hänt idag: Sovit skitdåligt, trött, ont i bröstkorgen, jobbat, städat och inte hunnit med allt jag skulle behöva göra. Samt inte tränat...

Att jag aldrig tränar nu för tiden mår jag skitdåligt över, att jag har så kass karaktär  För det är ju bara mitt fel att jag aldrig tar mig iväg. Visst skulle det underlätta om det kom en person typ 5 dagar i veckan och sa nu är jag med Tove, ÅK och träna, samt så skulle det vara lättare om möjlighet att träna före jobbet fanns... Jag tycker ju att det är roligt, men det är alltid något annat,eller också så är jag trött, sjuk eller har ont någonstans. Allt detta kanske skulle kunna försvinna med träning, men den blir ju aldrig av så....
Skulle vilja ha ett mål och någon som verkligen hjälper mig att nå det.

Lika bra att sluta tänka på träning, för det händer ju aldrig.


Så, nu blev det ett inlägg som är lika tråkigt som alla andra jag gör.