Lilypie Third Birthday tickers

måndag 28 januari 2013

Trött

Idag var jag riktigt trött när jag kom hem och trodde att jag skulle somna när jag la Tove,en det gick bra. Så ni blir det en lugn ensamkväll framför tvn för att ladda inför morgondagen, tror jag behöver all energi jag kan få.

Tyckte dessutom att Tove var lite hängig och aningens varm nu på kvällen, hoppas det inte blir mer för jag måste verkligen jobba imorgon.

Bokade en klipptid till Tove idag, så på onsdag blir hon fin o håret. Mammas stora tjej som hade en torr blöja i morse och kissade på toaletten istället!

Bjuder på en bild från dagens middag som jag älskade och Tove dissade helt = mer mat till mig!

söndag 27 januari 2013

Glest

Det blir lite glest mellan inläggen nu då jag lägger upp bilder på instagram och glömmer då bort bloggen lite.

Idag var jag iväg och tränade. Det blev benböj, marklyft, utfall, latsdrag, skivstångsrodd och "Good mornings" fast i maskin (vet inte vad maskinen heter). Alltså rygg och ben. Jag tycker de musklerna är sköna att träna tillsammans då tex. marklyft och good mornings tränar både och. Sedan blev det även ett intervallpass på löpbandet, 1 minuts intervaller på 9-9-9.5-9.5-10-10-10.5-10.5-11-11. Ett sjukt skönt pass som jag hade kunnat fortsatt med hur länge som helst idag. Vissa dagar är det både roligare och skönare att träna än andra.
Jag har iaf bestämt mig för att lägga mer fokus på de stora musklerna nu till en början, ben, rygg, bröst och mage. De andra muskelgrupperna kommer ju liksom med på köpet i många av övningarna. Plus att jag tycker de större är roligare och ger mig mer i tex. jobbet om jag är stark i de grupperna, rygg och mage känns ju extra viktiga för mig.

Idag gjorde jag kokosplättar som jag har tänkt att jag ska äta till frukost imorgon. Kokosmjölk, ägg, grädde och kokosmjöl. Lätt att göra men jag måste kolla på något nytt recept. Smaken blev väldigt bra, men de blev torra och lite "gryniga".



Här kommer receptet på kycklingsoppan som jag gjorde för en vecka sedan, supergod!


5 msk smör ("riktigt")
1 finhackad purjolök
3 skalade och skivade morötter
4 pressade vitlöksklyftor
1 pkt kycklingfileér, tinade och strimlade till lagomt stora bitar
6 dl kycklingbuljong (jag kokade upp en hönsbuljongtärning i 5 dl vatten och det funkade lika bra)
6 dl vispgrädde
4 tsk hackad gräslök
8 tsk hackad basilika
salt



1.Stek purjolöken, vitlöken och morötterna i smöret i några minuter (i en djup gryta).
2.Häll i buljongen och den strimlade råa kycklingen.
3. Låt sjuda i 15 minuter.
4. Häll i grädden, gräslöken och basilikan. Salta efter smak. Rör kontinuerligt i soppan till den har blivit krämig. Testa och njut!

torsdag 24 januari 2013

Tjejkväll

Igår var det tjejkväll hos Johanna tillsammans med Anna. Johanna gjorde supergod sushi som jag hade kunnat äta hur mycket som helst av! Våra träffar är något jag ser fram emot varje månad.

Idag gick jag hem från jobbet tidigare, mådde inte alls bra. Feber, ont i kroppen och ont i huvudet. Blir hemma imorgon också... Tänker att jag ska sova bort den här sjukan innan det blir sämre.

söndag 20 januari 2013

Sköna söndag

Jag började dagen med lite träning på gymmet. Det blev ett intervallpass med 10 st 1 minuters intervaller, två av varje hastighet, 9-9.5-10-10.5-11, 30 sek vila mellan då jag ställer fötterna på sidan. Sedan blev det ett ryggpass och jag avslutade med rodd, svetten bara forsade, precis som det ska vara.
Lite senare åkte vi till Peters pappa och lämnade en bilstol då de ska hämta Tove på förskolan imorgon då det kör ihop sig lite för mig och Peter. Oj, vad jag uppskattar all hjälp vi får med Tove. Vi löser ju det mesta själva, men det känns skönt att det finns så många som vill hjälpa till.
Hemma sedan städade vi och sedan lagade jag en supergod kycklingsoppa som jag fått recept av en från jobbet, recept kommer när jag sitter vid datorn.,

torsdag 17 januari 2013

Det går bra nu

Just nu tycker jag att det mesta känns bra. Inga problem att hoppa över socker, äter gi-inspirerat, tränar när jag kan och när jag inte kan, som idag, så klev jag upp tidigt för att hinna köra ett pass hemma före frukost och jobb. Sjukt nöjd att jag faktiskt klev upp och gjorde det och att det inte bara var en fin tanke igårkväll.

Nu har snart ytterligare en arbetsvecka gått och den har gått så sjukt fort, hoppas att farten saktar ner lite under helgen.
Skönt med vardag samtidigt som den är väldigt tråkig, det händer inte så mycket roligt just nu...

Nya

Här är en bild på en av mina nya muggar som används flitigt nu när jag inte ska smälta på kvällarna... Tycker att träfaten till är väldigt fina!

måndag 14 januari 2013

Hur går det då?

Hur går det med min utmaning då?
Jo, det går väldigt bra. Åt dock en liten tårtbit i lördags, så man kan ju säga att jag har misslyckats med min utmaning, men jag tänkte inget mer på den. Den var god och jag valde att äta den, så, inget mer med det. Kan jag hålla mig till en liten tårtbit varannan vecka så skulle jag ju vara sjukt nöjd. Jag har ju inte som mål att jag ska vara utan socker resten av mitt liv, vill bara testa hur länge jag klarar mig utan samt bevisa för mig själv att jag inte behöver det. Så jag fortsatte bara min utmaning efter den där tårtbiten och inget mer med det. Det kommer säkert fler godsaker in i bilden under resterande del av månaden. Men från att ha ätit något med socker några gånger per dag till att inte ens äta lingonsylt till havregrynsgröten är bra för att vara mig.
Och havregrynsgröt utan lingonsylt är inte gott på en fläck!
Jag åt inte ens av fredagsfikat på jobbet, och DET kändes!! För jävlar vad goda dom där kakorna fulla med choklad såg ut att vara!


Nästa månads utmaning tror jag blir att träna tre gånger/vecka och äta GI 90/10, alltså 90% av tiden. Men jag funderar lite till, är ju halva månaden kvar.

Helgen

Den här helgen har varit superbra!
Storsjöbadet på lördag med familjen var riktigt roligt. Tove älskar det och flyger fram i kanorna och vill bara mer och mer. Så det var trevligt som omväxling då det blivit djungelhuset en del för Toves del. Hon älskar ju att vara där också, men jag tror att storsjöbadet är både smidigare och roligare för föräldrarna, iaf så tyckte vi det. Och på badet är vi alla tillsammans hela tiden, på djungelhuset blir det mer att man turas om att klättra med henne och den ena föräldern får sitta och vila lite, för där blir man svettig av allt klättrande. =)
Sedan på kvällen så var vi till grannarna och spelade kort, och det var länge sedan vi hade gjort det, men lika roligt och trevligt som vanligt var det. La mig runt 3 på natten, och då måste det ju ha varit en bra kväll =)

I går, söndag, var en väldigt lugn dag. Vi var bara hemma och lekte samt att jag var iväg och tränade lite. Det blev en sväng med intervaller på löpbandet, 10minuter i roddmaskinen, ben med utfall, upphopp och benböj, sedan strosade jag runt lite och kikade på maskinerna då det var många maskiner som jag inte riktigt känner igen, men nu tror jag att jag har koll på alla och har i och med det lite lättare att kunna lägga upp min träning.

Har jobbat idag och har tyckt att det har varit en riktigt bra dag, precis som många dagar på mitt jobb är. Satt en dag förra veckan på lunchen och bara kom på vad nöjd jag är med mitt jobb, för tillfället finns det inget annat jobb jag skulle kunna tänka mig.

Trevlig måndag!

söndag 13 januari 2013

Glass

Idag gjorde jag en LCHF-glass, ingen höjdare kan jag lova, mest bara fet.

fredag 11 januari 2013

:)

Klart man måste ha telefonen när man ska bajsa på toaletten ;D

onsdag 9 januari 2013

Träna

Idag på rasten var jag till gym24 och anmälde mig och efter kvällsmötet åkte jag dit för att träna, men efter 20 min på löpbandet och 10 min i roddmaskinen fick jag superont i magen så jag fick åka hem. Har haft ont i magen många kvällar nu ett tag, undra varför?
Kvällsfikat var iaf gott, turkisk yoghurt, torkade bär och nötter!

tisdag 8 januari 2013

Ghaaaaa!!!

Åh vad gott det skulle ha varit med godis idag! Men jag tackade nej på jobbet och sket i att äta hemma nu med när Peter tog fram en massa godsaker. Men Jävlar vad gott det skulle vara!

Tror det är absolut sämsta tiden att göra ett sånt här projekt nu efter jul då det finns två chokladaskar hemma, skumtomtar, knäck, chokladkakor, bullar, kakor m.m. Tror aldrig vi har haft så här mycket onyttigt hemma samtidigt.... Bra timing!!

Imorgon blir det inskrivning på gym24 under rasten och ev ett pass efter kvällsmöte på jobbet. Jag har bestämt mig för det stället nu idag och nu kan inget ändra mig. Jag borde ha lättare att komma iväg på träning där då det inte är några tider att passa, men BORDE är nyckelordet...

Imorgon ska jag prova en omelett med kokosmjölk och spenat, tror det kan bli gott!


//Sara

söndag 6 januari 2013

Munken som sålde sin ferrari

Den boken lyssnar jag på just nu, rätt seg och det händer väldigt lite, MEN väldigt tänkvärd och en bra bok för många som tänker att de nu efter nyår ska börja ett nytt liv. Det kommer många bra citat som man borde skriva ner och läsa varje dag, eller iaf då och då.

Så, ni som inte vet vilken bok ni ska ta er an nu efter nyår, läs/lyssna på denna.

Första utmaningen

Den första utmaningen för det här året är att jag under resten av den här månaden, Januari, ska hoppa över det "självklara" sockret. Så som bullar, kakor, glass, godis, sylt, läsk etc.
NU börjar jag det (precis efter att jag tryckt i mig två biskvier som Peters mamma bakat), får se hur det kommer att gå, garanterat inte smärtfritt eller utan misstag... =)


Kärringbacken

Idag var vi i kärringbacken, kan bara säga att det gick sjukt fort och att Tove älskade det! Så det gör vi om snart!

lördag 5 januari 2013

Bilder från nyår på mobilen

2013

Nytt år nya möjligheter. =)
Blogglusten är inte på topp, men något kort ska jag väl kunna få till.
Vi hade en superbra nyårsafton med god mat, roliga lekar inomhus och utomhus, fina raketer och ett av de bästa sällskap man kan få! Bilder kanske kommer senare.

Jag har jobbat alla mellandagar, vilket jag kanske ångrar lite nu i efterhand, det hade ju varit skönt med någon slags ledighet, men det gick ju bra. Nästa jul och nyår är jag nog ledig.

Har funderat på några småprojekt jag har tänkt att jag ska prova på, men det blir inte än, måste komma igång med lite vardag först. Men jag har iaf tänkt ut några mål som jag ska ha varje månad så i slutet av varje månad skriver jag upp vad nästa månads projekt blir och uppdaterar sedan under månaden hur det går och vad som inte går så bra =) Men det kommer nog att vara mat- och träningsrelaterat.

Idag var vi och shoppade lite på stan. Hjälm, kläder, en väckarklocka/klockradio (då jag efter två ofrivilliga sovmornar med både gamla och nya telefonen inte litar på att den väcker mig), ny utomhustermometer, ansiktscreme, badskum och lite andra småsaker.
Här är några bilder på det som shoppades, och herregud vad pengar det går åt till lite shopping.
Lekhjälm till Tove på Stadium

Tröja till mig på Stadium

Lång träningstopp på Stadium

Wakeuplight till mig på Clas Ohlsson.

Imorgon är en ny dag, den kanske bjuder på en promenad och kanske lite lek i kärringbacken med Tove.