Lilypie Third Birthday tickers

måndag 25 februari 2013

It´s back!

Har haft en riktigt bra helg, med en lördag som kändes riktigt lång och innehöll mysig tid med Tove, god mat med vänner och en god natts sömn. Söndagen började med en utvilad Sara som vaknade 8.00 och ville då snabbt åka och hämta Tove som sov hos farmor. Söndagen flöt sedan på med besök i vinterparken, en lång promenad med ljudbok, lite fix hemma, ett bad och trevligt sällskap.

Nu är det måndag och ny vecka. En vecka som jag redan hade bestämt skulle bli superbra. Mycket har varit väldigt bra under dagen, till och med glädjetårar kom en sväng. Men tyvärr så kom den här måndagen även med en ny omgång av förkylning. Jag verkar aldrig få bli riktigt frisk, den bara tar om och om... Just nu sitter jag bara och inväntar febern, känns som den kan komma vilken minut som helst. Men just nu har jag laddat med lite kiwi och en kopp grönt te och tänker INTE vara hemma något från jobbet den här månaden som kommer. Hade nog mycket vab och sjukdagar på den lönen som kom idag. Trevligt för övrigt med lön idag och inte den 27, så nu är räkningarna betalda och jag är redo för en ny månad.
Iaf så verkar jag nästan bli tvungen att glömma all träning den här månaden. Det har blivit 2ggr/vecka, förutom första veckan då jag låg däckad. Så inga tre gånger/vecka som jag hade som mål, men jag tänker faktiskt skylla min förkylning på det. Så nu ska jag satsa de sista dagarna den här månaden på att bli frisk och hoppas på att jag kan sätta upp nya mål för nästa månad som jag kan hålla.

Jag har tränat hemma några gånger under den här månaden och faktiskt tyckt att jag har fått till rätt bra pass, pass som har gett rejäl träningsvärk efteråt iaf. Med tabata-övningar, andra styrkeövningar och burpees, världens jobbigaste övning. men tar sjukt bra!

Nä, nu ska jag slappa lite innan sängen kallar!


måndag 18 februari 2013

Måndag

Efter en dag med fruktansvärd huvudvärk så känns det skönt att Tove redan sover i sin säng och att jag får en liten stund för mig själv.
Så nu sitter jag och äter lite kvarg med kiwi i, riktigt gott och precis vad jag behövde nu.

söndag 17 februari 2013

Ikea

Igår var vi på Ikea. Det blev en ny säng till Tove, madrass och lakan till den, lite lampor, något ljus, glas, tavellist och andra småprylar.

Idag slängde vi de andra glasen vi hade typ tre varianter av...

En blå till Tove och en varsin svart till oss
som vi satt på sängarna våra.

Köpte även nya tallrikar till Tove, mycket
bättre design på de nya än de gamla.

En Kritter säng blev det, och det blev superbra.
Tove älskade den direkt och vill vara i den hela tiden.

Skit

Kan säga att denna månads utmaning går åt skogen...
Tränade i torsdags och det kändes superbra, även träningsvärken efteråt var skön.
Skulle träna idag, men efter några åk kärringbacken och promenader upp och ner där så höll jag på att hosta lungorna ur mig och nu ikväll känner jag mig riktigt hängig, så: Välkommen tillbaka förkylning...

Så nu är det ännu viktigare att tänka på kosten då det inte verkar bli någon träning, och som veckan ser ut med möten, Peter i åre och mycket ensamtid med Tove så hade det varit svårt med träning även om jag inte var sjuk. Men blir jag bättre tar jag något tabata-pass när Tove somnat på kvällarna.

Så, den här månadens utmaning har redan gått åt skogen. Men inte deppar jag ihop av det, får göra det bästa av det jag har, så nu läggs all fokus på att äta rätt istället. Rätt i mina mått räknat. Mindre kolhydrater, så lite socker som möjligt och lagomt stora portioner.

Ny vecka, nya möjligheter!!!


Vägra bli sjuk igen!

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtansdag

Hmmm

Nu den här veckan som är så har jag ätit väldigt mycket "fel" saker. Jag får lite dåligt samvete då jag tänker på det, men samtidigt så kvittar det på ett sätt. För jag tycker samtidigt att jag gör väldigt mycket rätt. Men jag tänker att nu är det dags att strama till allt lite till igen. Jag har ju gjort det tidigare och har inga problem att göra det igen, hoppas jag...

Tränade före jobbet idag och känner redan träningsvärken komma krypande. Vilket kanske inte är så konstigt då mitt uppehåll då jag var sjuk blev väldigt långt. Rygg, ben och cardio blev det idag.

I slutändan blev det en bra dag det här. Träning, löneförhöjning, maten var klar då jag kom hem, fick blommor och gott fika var inköpt!

Snart väntar sängen.

lördag 9 februari 2013

Utmaningen

Förra månadens utmaning, som alltså slutade för 9 dagar sedan, gick bra. Den gick ju ut på att INTE äta socker. Och jag är väldigt nöjd med resultatet. Drack cola två gånger till middag och åt en tårtbit, men annars inte ens sylt till gröten på jobbet eller det goda fredagsfikat på jobbet. Drog även ner på kolhydrater under den här månaden (som bara var i tre veckor då jag inte startade den 1/1), slutade absolut inte med dem, men drog ner och tog bort dem då jag kunde påverka, men jag tog till exempel inte med mig mat till jobbet utan gjorde det bästa av det som serverades. Hoppade ibland pasta och potatis hemma, men åt det även ibland. Kom även igång med träningen (innan jag blev sjuk) vilket kändes superbra!
Men iaf den sista dagen i januari så hade jag gått ner 2kg. inte mycket att ropa hej över, men iaf 0.5 kg i veckan ungefär. Det är jag nöjd med då mitt mål egentligen inte var att gå ner i vikt utan bara bevisa för mig själv att jag inte behöver socker.


Den här månadens utmaning hade jag tänkt skulle vara att träna minst tre gånger i veckan och fortsätta med ungefär samma kost som i januari. Men hittills i februari har det inte blivit någon träning alls då jag i stort sett har legat däckad sedan månadens början... Men om förkylningen fortsätter att bättra på sig som den nu har gjort så startar jag med träningen från och med månadag. Och då är det både gympass, hemmapass, promenader, jag kanske till och med skidåkning som räknas som träning. fast jag tvivlar på att det blir skidåkning då jag absolut inte tycker att det är roligt eller tycker om att valla skidorna...



tisdag 5 februari 2013

Farbror doktorn

Idag blev det ett besök hos farbror doktorn. Där fick jag en starkare nässpray till mina bihålor samt penicillin som förhoppningsvis fixar både det ena och det andra så som bihålor, hals, feber och kanske till och med förkylningen sa doktorn. Så nu känner jag ett hopp om att bli frisk ganska snart!

YEY!!!

måndag 4 februari 2013

Status

Statusen här hemma är precis som jag anade i slutet av förra veckan, sjukt.
Tove har iaf inte feber just nu, men är jätteförkyld och hostig. Och jag är hostig, förkyld, ont i huvudet och kroppen hänger liksom inte med, svårt att förklara, men att beskriva kroppen som seg, trött och hängig är nog rätt lika...
Så den här dagen har vi sovit och slappat i soffan och morgondagen ser nog väldigt likadan ut. Är hemma imorgon också och får se imorgon hur vi mår.


söndag 3 februari 2013

Dör...

Jag dör! Är så sjuk! Cocillanan hjälper mot hostan men förkylningen, huvudvärken, illamåendet och magont är ju kvar...

Ska vid tillfälle uppdatera er på hur utmaningen har gått och vad nästa blir.