Lilypie Third Birthday tickers

onsdag 31 juli 2013

Semester

Jag har verkligen semester från allt just nu, förutom familj och vänner. Vilket känns bra på ett sätt, att jag inte har semester från dem, men det lite tråkigare är att träningen och kosten har fått komma i andra hand.
Men det ska det bli ändring på från och med imorgon. I 30 dagar ska jag nu testa något som heter fitnesskampen. Där får jag veta hur jag ska äta och träna. Jag hoppas ju så klart på att gå ner lite i vikt, men mest hoppas jag att jag kan få bra tränings- och kostidéer för ett bra och hälsosamt liv. Då det bara är i 30 dagar kan man ju inte förvänta sig några mirakel, men kanske en putt i rätt riktning.
Så nu ska jag försöka följa det programmet så gott det går, men jag ska lägga in några löppass eftersom jag har kommit igång med det och tycker det är roligt, plus att jag har ju min semesterutmaning, att springa 5km på en tid jag är nöjd med, kvar att slutföra.

Imorgon startar allt och jag är lite lagom laddad.

lördag 27 juli 2013

Underbara sommar!

Vi har haft några riktigt fina dagar nu här hemma och det gör mig så glad och på bra humör.
Veckan har iaf bestått av träffar med massor av goda vänner, mycket sol, god mat och dryck och sovmorgon Alla dagar då Tove har blivit en riktig sjusovare.

Idag blir det middag med vänner och sedan yran.

lördag 20 juli 2013

Lördag

Idag hade jag tagit en morgonjogg, handlat bröd och duschat innan Peter och Tove ens klivit upp. En så jäkla bra start på dagen, och löpningen gick superbra, det lätt och roligt till skillnad från förra kvällen då det var så jäkla varmt.
Nu ligger jag och solar och Peter är och handlar lite småsaker och lunch.
Tror det här blir en superbra dag!

torsdag 18 juli 2013

Slappa

Vad jag älskar att slappa, bara ta dagarna som de kommer, inte göra så mycket planer och istället bestämma vad humöret och tex vädret säger.
Som idag vaknade vi och jag gick till kondis och köpte en massa gott nybakat bröd, bland annat en jättegod GI-tekaka. Sedan tog vi en lång frukost och bestämde oss för att åka till Mora och kika lite, där fikade vi och shoppade lite. När vi sedan kom till stugan bytte vi om till badkläder och spenderade ett par timmar på stranden, jätteskönt och Tove älskar att bada.
Nu har vi ätit en god grillad middag och får nu se vad resten  av kvällen bjuder på.

onsdag 17 juli 2013

Semester!

Oavsett väder så kan jag säga att den här semestern är väldigt välbehövlig, iaf för mig, jag hade verkligen inte orkat arbeta en dag till. Men nu är det ju även så att jag är väldigt nöjd med vädret så långt. Helt ok förra veckan som även bjöd på två dagar då jag låg och pressade på altanen och dessa dagar i Rättvik har varit riktigt bra. Igår låg vi och solade och badade hela dagen och grillade sedan till middag, efter det gick vi och hälsade på våra grannar från öd, vilka var i stort sett de första människor vi såg när vi kom till Rättvik.
Idag har vi varit runt och kikat lite med  bilen, åt lunch på stan och nu solar vi och badar. Dock inte lika fint väder idag, lite mulet, men väldigt varmt.

Tänkte kanske ta mig iväg på en liten löptur efter maten.

lördag 13 juli 2013

Lördagskvällen

Lördagskvällen spenderades på gymmet. Först blev det 5km löpning och sedan fick benen en omgång så jag knappt orkade använda pedalerna i bilen när jag skulle hem... Fyra övningar x 3 set dödade mina ben. Men skönt var det! Så nu är det ett glas rosé och körsbär framför mig denna underbara kväll.
Imorgon åker jag och Tove till häggenås när Peter spelar golftävling och där ska vi dricka lite kaffe och ta en långpromenad med Anna.

Ha en trevlig lördagkväll alla!

onsdag 10 juli 2013

Utgångsläget

Detta är resultatet från dagens löptur och därmed mitt utgångsläge för utmaningen att springa 5km på en bra tid. Och det gick bättre än jag trodde trots håll och motvind, samt att jag gick lite.

tisdag 9 juli 2013

Semester

Mina två första dagar har varit riktigt bra!
Igår började jag semestern med fotbehandling och massage, lunch på stan med mamma, Tove klippte sig, jag fick tillbaka min telefon som varit på "service".
Idag var vi till min farmor och åt våffellunch och sedan träffade vi Jessica, Alicia och Jessica för lek och fika i Björkbackaparken, mycket mysigt. Nu sitter jag vid datorn med en kopp te och ute regnar det, en helt ok eftermiddag.
Nu ska jag fixa middag innan Peter kommer hem, idag blir det en GI-kycklinggratäng, mycket god är den.

Bjuder på lite bilder!





Tillbaka

Nu hoppas jag att jag ska vara tillbaka här på bloggen.
Jag tänker inte ge er någon update över sista månaden, jag tänker däremot berätta hur det har gått med utmaningen under juni månad.


  • Att gå/jogga/springa 25 mil med mer fokus på löpning har gått både och... Mer fokus på löpning har det varit och det har känts bra, tyvärr så gjorde ett ont knä, en ond höft och mitt onda knä att jag var tvungen att vila mer under juni än vad jag gjorde i maj, sån detta gjorde att jag missade mit mål med ca. 1-2 promenader, sjukt irriterande att vara så nära. Jag hade 1.5 mil för lite... Men jag är nöjd ändå.
  • Att göra de pass jag planerat för har gått bra och något jag tänker att jag fortsätter med till hösten då det krävs mer planering än vad det gör under semestertider.
  • Minst 5 pass/vecka och en något striktare kost, har gått bra i perioder och mindre bra ibland pga min onda kropp och många kalas och en alldeles för dålig karaktär blandat med en väldigt trött och sliten Sara.


Mina nya utmaningar under perioden 8/7-18/8, alltså min semester blir:

  • Att dricka mer vatten.
  • Försöka vara aktiv på något sätt minst 4 ggr/vecka.
  • Inte låta allt för mycket onyttig semestermat/dryck slinka ner.
  • Att springa 5 km på en tid jag känner mig nöjd med. Ska springa det under helgen för att se vad jag har att utgå ifrån. Tror inte att det tar mindre än 45 minuter med den dåliga konditionen som jag har just nu. 5 veckor är en bra tid för att kunna se en utveckling.
  • Att njuta av semestern och inte se så många måsten hela tiden.


Den sista utmaningen är nog viktigast då jag inte alls har tyckt att den sista tiden varit rolig.

måndag 1 juli 2013

Dåligt med uppdatering...

Det har blivit en liten paus i mitt bloggande, orken och lusten finns helt enkelt inte...
Men snart har jag semester så då tänker jag skriva igen.
Nu ska jag bara överleva den här veckan.