Lilypie Third Birthday tickers

tisdag 25 februari 2014

Footner

Under ett längre tag har jag tänkt berätta om en produkt jag testade efter nyår, men det har blivit bortglömt samtidigt som jag inte vet hur jag ska beskriva denna produkt...



Det är två "plaststrumpor" som man drar på fötterna, de innehåller någon slags gegga/kräm av något slag. Så här står det om produkten:

Footner Exfoliation Socks – Tar bort död hud, förhårdnader och sprickor

"Strumporna" har man på sig i 60 minuter och sköljer sedan av fötterna och sedan är det bara att vänta i 3-10 dagar innan behandlingen är klar, enligt produkten.

Jag köpte footner på ett apotek där hon som hjälpte mig hitta denna produkt, som jag hade hört talas om av många runt mig, var helt lyrisk över denna fantastiska produkt!

Själva behandlingen gick super och kändes helt ok. Men efter två dagar började klådan. Följt av kliandet from hell i 2,5 veckor!! Mina fötter var alldeles svullna, röda, fulla med utslag och sår. Då man inte fick smörja fötterna så var det enda som hjälpte att sitta med en kylpåse från frysen på fötterna tills dom nästan helt hade domnat bort.

Resultatet, om man bortser från kliandet, jo, skinnet lossnade och fötterna blev släta och mjuka, i ca. 1 vecka. Sedan var mina normala "vinterfötter" tillbaka, torra och med sprickor på hälarna.

Jag säger: Aldrig igen!!
Jag lägger hellre ner några hundralappar till och går på en fotbehandling som är skön, avslappnande och håller ganska länge efter.

Så, det som fungerar för andra är inte alltid bra på dig.

lördag 22 februari 2014

Lördag

Fick för mig att jag var tvungen att gå ut en sväng idag, ute är det ju iaf lätt att andas. Så det blev en promenad i lugnt tempo, och det var superskönt!
Tyvärr så har en huvudvärk from hell och ihärdigt ömmande (skitjävlaont) bihålor gjort mig sällskap efter den lilla svängen ute. Vet inte om det var promenadens fel eller om det skulle ha varit så iaf, men just nu känns det som en dag i soffan hade varit bättre för min kropp.

Så ikväll blir mitt lördagsgodis lite nässkölj, någon alvedon och några halstabletter....

fredag 21 februari 2014

Vabruari

Inget vab för vår familj sedan Maj! Helt otroligt att Tove varit frisk så länge nu. Dock har jag varit sjuk en del dagar och är även det nu...
Förkyld, trött, frusen och ingen ork i kroppen. Det kom så plötsligt, mådde super på morgonen i måndags och på kvällen var en riktig förkylning ett faktum, men jobbade på tisdag och onsdag, men sedan gick det inte längre...
Men för en gångs skull mår jag inte det minsta dåligt för att jag inte kan träna, jag har kommit igång så bra nu så jag vet att jag kommer att fortsätta träna direkt då jag känner att kroppen är redo. Jag kommer inte att leta ursäkter för att slappa i soffan. Det känns bra!!

Tråkigt med tråkiga sporter på os bara... Curling och hockey är jag inte det minsta intresserad av! Men ser fram emot skidåkningen under helgen!
Väntar även på ett samtal under dagen som jag längtat efter sedan i söndags, alltid roligt att få höra om bebisar och förlossningar!

onsdag 12 februari 2014

Tandläkaren

Toves första besök hos tandläkaren gick som jag hade trott...
Först skulle hon inte gå in i rummet och sedan vägrade hon att gapa. Men till slut gapade hon en liten stund, fast nog länge så tandsköterskan hann med och räkna hennes tänder. Men eftersom munnen var helt stängd efter det så blev vi inte klara och ska därför få en ny tid om ca 3 månader.
Men det lilla hon såg tyckte hon såg bra ut, men vill att hon ska sluta med nappen även om det inte syntes att hon använde en sådan. Men det hade vi ju ändå tänkt försöka med ganska snart.

Sköterskan försökte vid något tillfälle charma henne men det gick sådär...
-Vilken fin tröja du har med en tiger på!
Tove spänner ögonen i henne och säger det argaste hon kan:
-Du ska låta bli min tröja, du har en egen!

:-D

måndag 10 februari 2014

Ljust

Äntligen börjar det bli ljust ute!
Det är någorlunda ljust när vi åker hemifrån och idag var det även ljust 16.45 när jag slutade. Ljuset är verkligen något jag behöver nu och har saknat. För hur mysigt det än är med tända ljus och mörker så blir jag på bättre humör och piggare av ljusare tider.

Trots en sen hemkomst idag, 17.20, så hann jag med att fixa en laxomelett, köra ett benpass, ta en lång skön dusch, mysa med Tove och ta ett yogapass efter hon somnat.
Jag vet att det är två tuffa veckor som kommer nu så det är bäst att hitta de få stunderna till träning som ges, då det kommer att vara mycket jobb och inga tidiga dagar... I helgen hoppas jag få hitta på något roligt med Tove och Peter och kanske komma iväg för att åka lite skidor eller någon annan träning. Fast jag tror att det skulle kännas fint att avverka några kilometer i spåret.


Nu väntar sängen!
God Natt!!

tisdag 4 februari 2014

Effektiv dag

Oj, vilken bra och effektiv dag jag har haft idag.

Klockan ringde 4.45, upp och fixa frukost för att ta med till jobbet, duscha och fixa mig och Tove.
En superbra dag på jobbet och en glad tjej på förskolan som det numer aldrig händer några olyckor för, så när personalen berömmer henne blir man ju lite extra glad och stolt.
När jag hämtat T åkte vi och handlade lite smått och gott.
Hemma tränade jag mage och ben, jobbigt var det men jag tog nog inte ut mig så mycket som jag skulle ha kunnat gjort, vilket ofta är risken när jag tränar hemma...
Tog ett bad med ljudbok, städade och dammsög alla rum och sedan fixade jag och T go middag, fetaostfyllda biffar och sötpotatisklyftor, SÅÅÅ GOTT!!
Efter middagen Yogade jag 40min och sedan vek jag en massa tvätt.

Så vad ska jag göra imorgon då??
Tja, inte så mycket kvar, men ett besök till folktandvården för att byta tandläkare till T och kanske ett träningspass... Kanske även tar fram lite pärlor och "pärlar" lite med T.

Nu är det mystid i soffan med en kopp te!

måndag 3 februari 2014

Bra för själen

Det här har varit en dag som har varit bra för själen.

Det blev ingen träning, bara ett besök på gym24 för att lämna in min friskvårdsrekvisition, så nu betalar jag 49:- i månaden ett år till.

Och bortsett från att det inte blev någon träning så har allt varit så perfekt idag.
Jag har varit på bra humör, vädret har varit fantastiskt (älskar mitt jobb lite extra sådana här dagar), Tove blev superglad när jag hämtade henne och hon har varit världens goaste hela kvällen, vi åt god mat (rester från igår, så snabbt gick det också), jag har yogat 50 minuter vilket alltid är skönt, fick ett trevligt sms så nu ser jag fram emot helgen med goda vänner och nu är det Familjen annorlunda på tv.

Kan det bli bättre?!

Vad som händer i helgen vet jag ju förresten inte, fick ju bara ett sms från Johanna och Anna om vilken tid jag ska vara klar och vad jag ska ha med mig, men jag tror nog att jag kan vara helt säker på att det blir trevligt, det brukar vi iaf ha. Så nu vill jag ha helg!

Lite bilder från våra år tillsammans =)

Johanna försökte introducera yoga för mig
men jag fastnade för det många år senare...

Många kvällar på stråket har det blivit!

Många middagar ute... Och även tillsammans med andra,
som här med Anna och resten av vår klass i H-sand.

Examen!!

Det finns säkert 100-200 bilder på mig och Anna som är
tagna under åren, och alla har vi tagit själva, så vi vet att
de blir bra.   =)

söndag 2 februari 2014

Mysig söndag

Sovmorgon - check
God frukost - check
Träning - check
God lunch - check
Utelek med Tove - check
Mysfika - check

Jag har haft en riktigt bra start på den här söndagen.
Träningen gick riktigt bra. Det blev ett intervallpass med lutning, lägsta 8 högsta lutning 15. Avslutade med ett ryggpass då det blir mycket hemmaträning den här veckan och ryggen tycker jag är svårast att träna hemma.
Jag åt en god chiapudding med chaismak tillsamman med hallon och lite jordnötssmör till lunch.
Tove fick åka lite skidor och hon imponerar mer och mer för varje gång.

Nu har vi precis druckit lite kaffe och ätit någon sötsak som jag köpte på Tages efter träningen, så nu ligger jag väl plus minus noll... :-D

Nu blir det strax ett yogapass för att sträcka ut kroppen lite.

Bjuder på lite bilder från dagen.

lördag 1 februari 2014

Träning - 100st träningstillfällen

Under Januari blev det 16 st träningspass.
Vilket känns bra då det inte blev ett enda pass före 6/1 och väldigt få pass de sista två veckorna då jag inte har varit på topp, förkyld och konstig i kroppen.

Så nu är det 84 st pass kvar till någon bra belöning, som jag fortfarande inte har kommit på vad det ska vara.

Hade tänkt börja februari månad med ett pass idag, men med en del strul under dagen och väldigt trött, så ligger jag i soffan nu och laddar med en massa vitaminer tills imorgon så tar jag ett pass då istället!

Trött

Nu är piggheten som jag kände efter ledigheten runt jul som bortblåst!
Är trött hela tiden och helgerna känns som de går åt till att vila och sova för att orka jobba...
Man önskar ju att man kunde jobba för att leva på fritiden, inte att man ska anpassa all sin fritid för att orka jobba...

Jaja, nu är det så här, men vi har det himla bra tillsammans på vår fritid också. Jag önskar bara att jag fick tillbringa mer tid med Tove att vi kunde ha fler dagar tillsammans, både hon och jag och hela familjen. Heldagar med en massa mys och roliga aktiviteter.