Lilypie Third Birthday tickers

onsdag 30 april 2014

Hjärntvättad

Just nu finns det inget som provocerar mig mer än alla hjärntvättade personer, både i verkligheten, tidningar, internet och på facebook. JAG BLIR GALEN!


  • Du måste Yoga, det är det enda din kropp behöver, allt blir bättre med yoga...
  • Styrketräning är det enda du behöver skit i all annan träning...
  • Löpning är den absolut bästa träningsformen, om du inte springer så dör du typ...
  • LCHF utför mirakel, sjukdomar försvinner och man blir frisk som en nötkärna...
  • Raw Food är det mest naturliga som inte förstör de livsmedel du äter, du kan sluta äta om du tillagar din mat...
  • Paleo blir du så himla smal av och äter du POTATIS så dör du, för det är gift...


Ja, osv...
Snart påstår väl någon att om man gör som dem så försvinner all fattigdom och svält, kanske till och med krig!

Ja, jag förstår att dessa saker fungerar, för en del... För en liten, liten, liiiiiten procent av världens befolkning fungerar just dessa saker, men långt ifrån alla. Men en del människor beter sig som att de är hjärntvättade och med i en sekt när de pratar om sina livsstilar och ser ner på alla andra.

Jag har testat allt ovan, jag älskar dessa träningsformer, i en kombination av varandra. Endast Yoga ger inte mig den styrkan och konditionen jag är ute efter, endast styrketräning skulle inte ge mig den smidigheten jag behöver i mitt liv och arbete, endast löpning skulle förstöra min kropp snabbt då jag har många delar på min kropp jag behöver stärka med mer muskler....
LCHF har väldigt många bra recept, men jag tycker det blir tråkigt i längden och äckligt, man måste ju typ leva på ägg och feta produkter, och gud förbjude om du äter för mycket frukt. Raw food har även de mycket bra, men jag ÄLSKAR gratänger, grillat kött, etc. alldeles för mycket. Paleo har mycket gott och ofta gör jag många recept som är Paleo, mycket gott, men jag mår illa och får ont i magen av alla ägg, kokosmjölk, nötter. Plus att jag älskar stuvade makaroner, lasagne och annat gott som är förbjudet alldeles för mycket.

Allt handlar om vad vi vänjer vår kropp med vad det gäller mat iaf, tror jag. Potatis är inte gift, mjölk är inte dåligt, frukt är väldigt bra för våra kroppar, att tillaga maten är inget vi mår dåligt av.

För mig är en kombination av bra och allsidig kost bäst för mig, vad min kropp behöver och vill ha. Jag tycker om att njuta av god mat, tänk det goda fredagsmyset, en glass i solen på stan, att kunna gå ut och äta middag utan att bry sig om vad de serverar, att slippa känslan av att vara på friluftsdag när man är 31 när man måste packa upp sin medhavda mat på jobbet...

Detta är bara mina åsikter och ingen annans.

Jag säger inte att jag är bättre, men eftersom medellivslängden har ökat år efter år, utan speciella träningsformer eller kost så tror jag att jag kommer att klara mig bara bra! Alla får gärna tycka vad de vill, men tänk lite på hur vi säger/skriver sakerna ibland...

Så, nu har jag avreagerat mig lite.

tisdag 29 april 2014

Lyx

Jag har ett problem.
Jag brukar ju aldrig hitta någon bikini som passar och jag trivs i, och det är samma sak varje sommar. Men ifjol hittade jag en som jag verkligen trivdes i och fortfarande gör. Så då tänkte jag att jag bara skickar efter en till fast i en annan färg, det var en bra lösning tyckte jag. Gissa om jag blev besviken när den inte fanns i år...
Så då satte jag mig en kväll framför datorn och skickade efter fyra!? olika bikiniöverdelar och två par trosor (trosor har jag dock ganska många av redan, men det är ju kul att matcha). Jag tänkte att det är lika bra att skicka efter många då jag var rätt säker på att ingen skulle passa, som vanligt... Men gissa om jag blev förvånad idag när jag provade dem alla, de har legat hemma 2 dagar då jag inte har haft lust att prova dem, rädd för att bli besviken, när ALLA FYRA passade hur bra som helst!
Så nu har jag ju ett annat problem, det är att bestämma vilka jag ska skicka tillbaka... För alla kan jag inte behålla, de kommer inte att bli använda, plus att det är inte riktigt ekonomiskt att behålla dem om de inte blir använda. Jag tänker att jag behåller ett par av trosorna och två av bikinisarna (heter det så?).


Men vilka???

Hjälp mig!

Den här var inte lika snygg mellan kuporna i verkligheten
som på bilden, men det fixar jag lätt med nål och tråd, nackdelen
med denna var att de "vanliga" banden ganska lätt lossnade, men
frågan är ju om jag ens skulle använda dem, den satt väldigt bra
uppe med mitten-bandet och utan band.

Den här var ju bara klassisk och väldigt skön!

Dessa trosor måste jag ju nästan behålla om
jag behåller någon av överdelarna ovan.

Underbar, den här ska jag nog behålla till 90%...

Skön och bra på alla sätt, satt superbra,
dock väldigt lik den jag redan har fast den
är helsvart...

Alla kläder från Röhnisch är ju underbara,
dock är dessa i samma modell som två par
jag redan har och älskar...

Lyxproblem för en som inte är van...



lördag 26 april 2014

Underbara helg

Igår hade jag en tidig fredag och slutade kl. 12. Då åkte vi in till stan och shoppade lite. Det blev bland annat nya överdragsbyxor till Tove, samt en Ariel-baddräkt, en hel del kläder inför resan och sommaren till T, jag fick nya bikinitrosor, linne, flipflop plus några saker till.
Den här dagen började med sovmorgon, en lååång och god frukost. Efter det bestämde Peter sig för att byta till sommardäck så han åkte till sin mamma där han har alla däck, så då passade det ju ypperligt för mig att ta en löprunda dit. Jag tog en extra sväng på 2km så jag kunde få till 5km. Det kändes skit under löpningen och jag fick håll och var tvungen att gå riktigt mycket, och hur varm jag blev ska vi inte ens prata om. Men gissa då att jag blev förvånad när min tid var bättre än på länge och min kilometertid var rätt bra på 3 av kilometrarna, super bra på 1 km och hur kass som helst på 1 km. Grymt nöjd blev jag iaf. Så nu är jag ju supersugen att ge mig ut och springa imorgon med, men jag hade bestämt att jag skulle till gymmet för ett intervallpass och lite styrka, jag får se vad jag har lust med imorgon. Något blir det iaf.

Resten av dagen har varit helt underbar. Shopping på Maxi med Tove. När vi kom hem tvättade Peter bilarna och jag var med Tove ute på studsmattan tillsammans med grannflickan. Dom lekte och hade superskoj, roligt att se hur skoj Tove kan ha tillsammans med kompisar, hur lätt barn hittar varandra och har roligt tillsammans.
Vi åt god grillad mat och sitter just nu och dippar lite grönsaker. Jag tänkte även roa mig med att kika på IKEAs hemsida! =)

tisdag 22 april 2014

Underbara vår!

Jag har varit på så himla bra humör den sista veckan. Det beror nog på lite olika saker, men att vädret är fint och våren är här har stor betydelse tror jag, plus att det inte är så länge kvar tills vi åker utomlands =)
Jag har liksom haft mer lust till allt.
Löpningen flyter på bra trots att gymträningen uteblir, maten är roligare och lättare vilket gör att jag äter bättre trots att jag hela tiden äter det jag är sugen på, Tove är på så bra humör vilket gör att det är ännu roligare att hitta på saker tillsammans (igår planterade vi lite tillsammans och idag tog vi en promenad när vi kom hem istället för att slappa framför tvn) till och med hushållssysslorna känns bättre, dock inte roligt, men de blir av och känns inte så framtvingade.

Livet är gott just nu!!

lördag 19 april 2014

Glad Påsk!

Vi är i åkersjön nu under påskhelgen, och har det så himla bra! Fint väder, superbra sällskap, god mat och dryck!
Det kan inte bli bättre just nu!

tisdag 15 april 2014

(-;_#(-@)\#!?#

Jaha...
Mina skor som jag nyss köpte och har varit så himla nöjd med, samma skor som "skulle passa mig perfekt" enligt han i affären, beskrivs i senaste numret av Topp Hälsa typ som "en bra sko för den ovane löparen som väger lite mer." TACK FÖR DEN!!!
Skit på dig!!
Nu är mitt mål att se ut som en van löpare som väger precis lagom nästa gång jag köper skor!   :-D

PS. Jag älskar mina skor och de passar mina behov och min vikt...   ;-)

onsdag 9 april 2014

Utmaning 100 pass

Så här är läget efter mars.

Så här långt är det:
Januari 16 pass
Februari 20 pass
Mars 23 pass


2014 är det 59 pass
och 41 pass kvar tills det är 100 pass!


100 pass är ju mitt mål och då blir det någon bra belöning. Är riktigt nöjd med de tre månaderna som gått då jag har ökat antalet pass varje månad, dock tror jag inte att april blir lika bra då jag har inlett denna månad med en massa förkylning...

Igen...

Precis när man igen har kommit igång med träningen efter sjukdom så kommer ytterligare en förkylning... Men än så länge är den inte så illa, har vilat hela eftermiddagen och druckit mycket vatten under dagen, nu laddar jag med grönt te och lite senare blir det B&J till Greys. Så jag hoppas att den här dagens försök till återhämtning har lyckats så jag kommer iväg på jobbet imorgon.

Vill även ge en stor eloge till mina kära kollegor som i måndags hade köpt blommor och gjort ett kort till mig, och igår när vi hade en liten "delpristävling" i vår träningsutmaning, som gick ut på att samla mest poäng under förra veckan (Vilken jag absolut inte vann), gav mig ett pris som frigör mer tid och fler möjligheter till träning, nämligen ett presentkort på två matlådor, vilket gör att jag inte behöver laga mat någon dag framöver utan bara kan hämta ut matlådor på serveringen i Böle.
Vilket jag blev så glad över då jag kanske är den som har svårast att hitta tid till träning av mina kollegor eftersom Peter är borta en del. Men nu är jag ju sjuk så jag sparar presentkortet till en dag då jag kan köra ett stenhårt träningspass hemma efter en lång arbetsdag utan att behöva laga mat =)

Nu blir det lite mer te samt B&J. Hade lite "otur" när jag handlade i måndags då man fick rabatt om man köpte två B&J istället för en... =D  Jag slog till!

söndag 6 april 2014

Bröllop

I fredags var vi på Evas och Pierres bröllop. Allt var så himla fint, bra ordnat, perfekt planerat, till och med bra väder lyckades de pricka in!
Jag kan inte skriva om allt för det är så många detaljer son inte går att få med så jag bjuder på lite bilder. Men vi är otroligt glada att vi fick vara med och fira deras dag!

Nya skor!

Det har varit lite mycket nu, därav tystnaden på bloggen...

Men iaf så hade jag och Tove lite kvalitetstid på stan i onsdags så både hon och jag fick grejer. Fick är väl kanske fel ord, men vi var iaf glada och nöjda när vi åkte från stan för att träffa Anna och Johanna.
Dit jag vill komma är att jag köpte ett par nya löparskor som jag har varit så sugen på att testa, men självklart så kom en förkylning i vägen, som vanligt.... Men nu på eftermiddagen trotsade jag den och gav mig ut på en liten runda, 5km, vilken gick jättebra. Skorna kändes lite annorlunda jämfört med mina gamla, men supersköna. Så nu längtar jag ut till nästa tur redan!

Jag tror att jag och mina skor kommer att trivas bra tillsammans!