Lilypie Third Birthday tickers

tisdag 31 mars 2015

Äntligen

I helgen var vi i åkersjön. Lördagen var ju fantastisk med sitt härliga väder. Jag satt i en solstol och lyssnade på ljudbok i stort sett hela dagen, Peter och tove var iväg på några kortare skoterturer och Peter var iväg på någon själv också. Tove lekte så himla bra hela dagen och ville aldrig gå in, hon satt med sin hink och spade och gjorde tårtor och kakor, snöolja till skotrarna och mycket annat. Hur besvärligt det än skulle vara att ta sig iväg till typ åkersjön så är det sååå värt det när vi ser hur mycket hon uppskattar och älskar det. Hon är om möjligt ännu gladare där än annars och hon tycker allt är roligt!

Och till rubriken.
Idag tog jag mig i kragen och satte mig ner för att göra klart hennes album över hennes första år. År 2 och 3 har vi gjort fotoböcker på nätet, men jag ville spara armbanden från sjukhuset, rosetten från dopet, dopkort, födelsedagskort osv, sånt som inte kommer med om man gör den digital. Men nu är den gjord, hade egentligen inte så mycket kvar. Men när man påbörjat något och sedan gjort ett alldeles för långt uppehåll så man tappat tråden är lusten att fortsätta inte så stor.
Nästa barn ska också få en över sitt första år, men bara en bok med väl utvalda bilder, inte två stycken som det blev för tove, plus att hon hade en "mitt första år bok", det blev lite kaka på kaka och tog för mycket tid. För är det något jag tror kommer att minska med två barn är det nog tiden att göra sånt här 😆

Och för övrigt får gärna nästa komma nu, idag, eller vänta tills efter påsken.

torsdag 26 mars 2015

Nya kläder

Åh, jag är så sugen på att köpa lite nya kläder. Jag har köpt något plagg som jag kan ha efter bebisen kommit ut, men jag vill ha mer!
Är inne på web-shoppar varje dag, men det blir aldrig något nytt. Känner att jag skulle behöva prova i butik, samt att det är ju inte superroligt att köpa en massa kläder som antingen inte passar efter förlossning pga för många kilon som sitter kvar, eller passar direkt, men som förhoppningsvis blir lite för stora efter ett tag... Men mest sugen är jag att köpa massa nya träningskläder, precis som varje vår, men jag har nog insett att jag har träningskläder så det räcker ett tag, om de nu passar efter förlossning... Får väl köpa något nytt annars, men inte massor.

Jaja, antar att det får bli något stadsbesök framöver för att kika på kläder, men först ska jag göra en utrensning i garderoben! När lusten och orken faller in. 😆

onsdag 25 mars 2015

Ingen tid att passa

Imorgon är första dagen den här veckan då vi inte har någon tid att passa, och det känns ju helt underbart!
Det har varit något varje dag och gärna fler saker varje dag som ska göras särskilda tider.
Men inte imorgon, då ska vi bara vara och Tove ska få bestämma vad vi ska göra hela dagen.

Förresten så ska kanske Peter jobba lite i stan framöver, hur ska det gå?  Vi är ju vana att vara själva, men helt plötsligt så ska vi få träffas varje dag, det kan ju aldrig vara bra 😜 Men jag ser ju helt plötsligt öppningar för att jag ska kunna göra saker ensam på kvällarna, allt från att åka hemifrån, duscha i fred eller ta en kvällspromenad. 🚶
Kan nog bli bra i alla fall! 😀

Mycket bra dag

Oj, vad vi har hunnit med mycket idag. Sen frukost efter sovmorgon, ett snabbt besök på jobbet innan obligatorisk träff på mvc, där allt såg bra ut, men hon tyckte lite synd om mig eftersom bebisen aldrig vill sjunka ner och gör otroligt ont i mina revben.
Sedan tog jag och Tove en lång lunch på McDonalds innan vi åkte på elgiganten och köpte ny telefon till mig, en z3:a blev det, uttalande om den kommer när jag har hunnit använda den mer.
När vi kom hem fixade vi med lite påskris,  målade lite med vattenfärg, kikade på telefonen, städade, betalade räkningar och slappade i soffan.

Och nu blir det lite frukt till kvällsfika och sedan sängen för den yngre damen. Hon har för övrigt fått vara hemma i veckan, förutom måndag då hon var där i tre timmar, då hon är lite snorig och så fruktansvärt mysig så jag vill vara med henne hela tiden. 😍

tisdag 24 mars 2015

Putsa fönster

Tänkte ta mig an det "lilla" projektet att putsa några fönster idag, det gick sådär kan man ju säga...
Det första fönstret gick bra för där kunde jag sitta på köksbänken samtidigt, men när jag skulle ta de andra tog det stopp. Jag orkade inte stå upp och luta mig framåt samtidigt, så det blev bara ett fönster tagit idag. Jag lämnar de andra till peter eller tills jag har lättat några kilo framtill 😀
Men annars så har jag varit och lämnat lite prover mer tove, vikt tvätt och nu tror jag att jag ska rensa ur kylen lite. Fy vad mycket mat som slängs här hemma för tillfället,  skärpning!
Sen om en stund kommer Berit och Robin på lite fika.

söndag 22 mars 2015

Effektiv morgon!

Det känns skönt när vi före 11.00 har ätit en lång frukost, bytt sängkläder pga lite näsblod, tvättat, dammsugit, fixat med spjälsängen, mjukfogat lite i kök och badrum, fått ut lite mer saker i förrådet, pysslat med Tove i hennes sifferbok, och snart åker vi iväg och köper lite gofika!

En del söndagar är helt enkelt bättre än andra!

lördag 21 mars 2015

Trött i ryggen

Efter allt fix idag med ommöblering, nya möbler och allt plock som tillhör så är jag helt slut i ryggen.
Men nu känns allt iaf lite lugnare, har som mål att fixa lite i varje rum nu till veckan och försöka få undan lite fler saker, men herregud vad mycket saker vi har när man ska börja flytta runt lite...
Men nu får jag plocka lite eftersom och i sommar får vi ta en storstädning i förrådet så kanske vi kan få ut lite mer saker dit 😊
Tove fick lite ommöblering på sitt rum med en hylla vi inte skulle ha i vårt sovrum längre, det blev bra, men jag behöver nog ta en dag då hon är på fsk och fixa lite till. Hennes "ordning" och min ordning är inte riktigt samma...

Fullt upp

Nu har det gått en tid igen sedan jag skrev, men det är rätt fullt upp mellan besök hos mvc, lämning och hämtning på fsk, hinna umgås med kompisar, fixa hemma, kissa 100ggr/dag och natt och att sova några timmar varje dag. Ja, nu hör ju hur slitigt jag har det ;-)

Den här helgen bestämde vi oss iaf för att vara hemma istället för att åka till åkersjön, kände att det var en hel del kvar att fixa innan bebisen kom,  och igår fick vi skötbordet så det kan vi skruva ihop idag, samt skruva ihop sängen,  ta bort lite möbler så allt får plats... Osv. Ja, ni hör ju, några småsaker kvar bara ;-)

torsdag 12 mars 2015

BB-väskan

Ikväll tog jag och packade väskan inför besöket på BB,  insåg nyss att det kan ske när som helst! Känner mig inte alls redo den här gången om jag jämför när jag väntade Tove...
Iaf så har jag helt glömt bort vad jag hade med mig förra gången, jag minns bara att jag saknade något mjukgörande för läpparna, så det är med den här gången. Hur som helst så är det ju ingen katastrof  om något är glömt, det löser sig ju alltid,  Peter får väl köpa eller åka hem och hämta då.
Nytt för den här gången är ju att jag även packade en liten väska med kläder till Tove utifall hon måste sova borta hos någon när det är dags.

Jaja, lite mer redo är vi väl nu då, fast ändå inte riktigt än.... 😕

Tove 4år!

Bjuder på några bilder:

tisdag 10 mars 2015

Vilken dag!

Vilken bra dag det här har varit!
Började med en lång frukost, då jag kunde sitta och njuta av mitt te hur länge som helst, Tove var superkramig när hon vaknade,  och det är så mysigt. Älskar att inte behöva väcka henne på morgonen att hon får sova hur länge hon vill och vaknar därmed go och glad varje morgon.
Sedan åkte hon till förskolan runt 10 och jag åkte vidare till stan. Där shoppade jag lite presenter till bästa Tove och fick även jag lite lyx i form av klippning och färg på Salong Jenny & Jessica, jag blev nöjd som vanligt, älskar att få klippa mig och fräscha till håret. Sedan åt jag och tove mysmellis hemma i soffan, jag dammsög, skurade, vek tvätt och slog in paket.
Vi avrundade med god mat, sushi till mig och raggmunkar till T. Sedan mös vi framför tvn tills det var dags för henne att gå och lägga sig, så när hon somnat fixade jag med ballonger och lite typ "girlang" sak som hon ville ha på sitt kalas. Hon ville egentligen ha en banderoll, vet inte vart hon fått det ifrån, men jag hittade lite finare girlanger som det fick bli istället.

Vaknade föresten imorse med superuppsvälda fötter, så nu har det börjat också... 🐘

måndag 9 mars 2015

Fullt upp

Den här veckan är det ganska fullt upp, men bara med roliga saker, typ.
Utöver en hel del städning som måste göras här hemma, så ska vi  till Änge och äta tårta ikväll, imorgon ska jag till frisören för att färga och klippa mig, onsdag fyller tove år och någon kommer för att gratta då och några kommer under helgen, på torsdag ska jag på fotbehandling, vilket ska bli så skönt då jag knappt tar mig ner till mina fötter för tillfället 😊
Och det blir kanske så att Peter inte kommer hem något under veckan så då blir det att fixa det själva för mig och Tove, men det går säkert. En bra kvinna reder sig själv eller vad man brukar säga... 😁 Fick ju till exempel börja min morgon med att fixa avloppet i badrummet som har krånglat lite i slutet,  men ju fungerar det klockrent!

söndag 8 mars 2015

Skoter

Helgen har spenderats i åkersjön med en hel del skoteråkning och jag är glatt överraskad över hur bra min kropp fixade det. Inga känningar alls i rygg eller mage under eller efter turerna. Får se om det blir fler turer för mig i år eller om det här var första och sista gången den här säsongen. Vi ska upp om två veckor igen tror vi men då är det två veckor kvar till bf så det beror väl på hur det känns då.

Bjuder på några bilder från helgen.

onsdag 4 mars 2015

Sportlov

Min tanke var att ge tove  ett roligt sportlov så vi tog ledigt den här veckan. Då är det lite extra tråkigt att min kropp inte orkar lika mycket som mitt huvud vill göra.
I måndags fick hon bestämma vad vi skulle göra och hon bestämde att hon ville vara hemma och mysa under filten, så det gjorde vi, samt att vi bakade chokladglass,  eller hon gjorde smeten och jag fick rulla dem då hon inte vill bli kladdig... ☺
Igår åt vi lunch på tages och sedan blev det lek på mitt jobb innan vi träffade Johanna och Anna och åt middag i häggenås,  vi hade en toppen,  dock var det nog mer vad jag ville göra än vad hon ville...
Och idag då... fyraårs-kontroll, mvc och kalas i Änge för Andreas som fyller år. När vi kom hem sedan så var jag helt slut och har bara sovit och legat i soffan = världens tråkigaste mamma...
Fyraårs-kontrollen gick iaf superbra, hon fixade alla små konstiga saker hon skulle göra, vikt, längd och syn var det inga konstigheter med. Med mig och bebisen var det väl också bra,  jag hade lite högt blodsocker men inget som vi ska göra något åt, ska bara kolla det ingen om två veckor. Just nu vill jag bara att den här graviditeten ska vara över.