Lilypie Third Birthday tickers

onsdag 29 december 2010

2010

Sitter och funderar på året som varit och kommer fram till att det varit ett grymt bra år! Kan just nu inte komma på något som var dåligt med det här året.

2010
  • Jag åkte tjejvasan och cyklade Vätternrundan och blev därmed klar med min tjejklassiker
  • Påbörjade mitt körkort och blev även klar med det
  • Fick tillsvidareanställning efter ett års provanställning
  • Blev gravid, och ska jag hitta något negativt med året så kan det vara den veckan i Stockholm då jag mådde pyton eller problemet med mina händer, men just nu så gör de sakerna inget alls
  • Sa upp min lägenhet och blev sambo

Utöver dessa saker så har det ju hänt en massa roliga saker, för detta är bara de större sakerna. Men bland de lite mindre sakerna så hade jag en toppenbra resa till Stockholm med Anna och Johanna, stråket och yran var bra, kolmården var super, har varit ut och ätit mycket med kompisar, haft en del bra besök på IKEA, köpte min nya dator m.m. m.m.

Kort och gott ett toppenbra år 2010!!

Nu ska 2011 få toppa det!!

//Sara

tisdag 28 december 2010

Bad

Tog nyss ett bad, tände lite ljus och satte på lite bra musik, hur skönt som helst, hade kunnat ligga kvar superlänge till om det inte var för att vattnet började bli kallt. Bad är verkligen hur sköna som helst för ryggen då man är gravid, helt plötsligt blev jag lätt =)

en något sned bild...



KRAM

Julen

Julen var som vanligt super, jag fick bara en massa bra saker, är supernöjd! Fick bland annat sängkläder, täcke och kudde till spjälsängen, nya pyjamasbyxor, supermjuka mjukisbyxor, digital fotoram, presentkort på lite olika ställen och fler bra saker! Även maten var som vanligt en höjdare, jag ÄLSKAR julmat. Fast nu börjar jag bli lite less =)
Var iaf på stan igår och shoppade lite kläder till Minin, skulle bara handla lite, men det var svårt att sluta när jag väl börjat. Tänkte visa några av plaggen:
Det är lite svårt att hitta neutrala kläder för både pojkar och flickor, så det blev en del vita och grå kläder. Och idag tvättar jag kläder som jag hämtade hemma hos mamma och pappa som jag och mina syskon haft. Tvättar även alla andra kläder, det har blivit lite tvätt, men det går rätt bra när man tar en hel dag för att tvätta så är det klart sedan.
//Sara

tisdag 21 december 2010

Konstigt

Jag tycker det är konstigt att varje gång jag har klippt mig så är jag missnöjd de första två dagarna. Jag vet ju innerst inne att frisyren hon klippte idag är superbra, den är ju i princip lika som sits, fast lite kortare. Sist så kunde jag sätta upp håret i en pytteliten tofs, men nu ramlar allt hår fram, så det ÄR kortare. Färgen blev ju inte så radikal, men ändå skönt att få någon annan som gör det. Har fortfarande mörkbrunt, men en liten annan nyans än vad det blir när man gör det själv. Men bara jag får fixa håret själv en gång så blir det säkert bra. Det blev iaf ingen ny klipptid då jag inte är helt hundra på när jag kan nästa gång, beror ju lite på när minin kikar ut och hur det går med h*n.

Imorgon är det sista städningen som gäller och på torsdag köps de absolut sista klapparna.

//Sara

måndag 20 december 2010

Snart jul!

Just nu längtar jag efter julmat mest av alla tror jag! Det ska bli så supergott!
Annars då, vad händer förutom längtan efter mat? Jag kokade knäck i torsdags, den blev riktigt god efter att ha kokat i evigheter. men när jag skulle köpa formar så var knäckformarna slut så jag köpte ischokladformar som var i papper, måste ju gå lika bra tänkte jag. Men icke! Hade även några vanliga kvar, och tur var väl det, för knäcken lossnade superlätt ur dem, men lossnade inte en millimeter ur ischokladformarna, så köp inte dem om ni ska göra knäck!

Var in till stan en sväng i lördags, var där tidigt, men ändå väldigt mycket folk. Men jag lyckades handla en julklapp till, så det som är kvar nu handlar jag på torsdag då det är lite blommor och sånt som jag inte vill köpa redan. Vi lånade även hem citykorgen till vagnen, så nu står den i hallen, bara vagnen som saknas nu. Är iaf supernöjd att få låna den, den var superfin och ser inte alls använd ut, pojken som hade den hade den några månader för ca. 1.5år sedan. Jag tycker det är klockrent att få låna saker till minin som den ändå inte ska använda så länge. En ny citykorg går ju på strax över 2000kr så nu kan jag ju lägga dom pengarna på något annat roligt.

Jag städade badrummer i helgen också, inte ett så roligt rum att städa, men eftersom det är rätt nytt och fräscht så är det väldigt lättstädat. Det brukar vara duschväggarna som är jobbiga då de är fulla med kalk, men den här gången var det nästan ingen kalk på dem, så det gick bra. Badkaret brukar inte heller vara så roligt, men det använder vi ju så sällan så även det var lättstädat. Så städningen jag har kvar att göra i veckan är dammsuga golven och skura, i alla rum utom badrummet, så det blir nog på onsdag, tror inte jag har något annat planerat då. För imorgon ska jag på stan en sväng, ska klippa och färga håret hos Emma på EHF, ska bli skönt även om det inte var så längesen.
I övrigt så har jag inte så mycket i veckan, klippa mig, köpa någon klapp till, fixa bingolotter till uppesittarkvällen hos Jessica, Anders och Alicia, åka till farmor och lämna klappar, och köpa potatis så vi kan göra Jansson. =) Potatis är nog det enda vi inte köpte i fredags när vi handlade lite julmat, vi handlade på Maxi då. Jag trodde det skulle vara massor med folk, vilket det nog var, men det gick ändå ganska bra, tycker oftast att det kan vara mycket folk på Maxi utan att det känns för trångt som det kan kännas på andra affärer.

Idag ska jag inte göra något alls, bara läsa boken jag lånat av Eva, "På smällen", en ganska rolig bok där inget från verkligheten döljs om hur det är att vara gravid. =)

KRAM!

onsdag 15 december 2010

Det blev inget besök på förskolan idag, är helt slut i ryggen efter dammtorkningen. Så ska jag orka åka in till stan sen så får det bli vila fram till dess. Men det blev bara dammtorkning i sovrummet, vardagsrummet och "hallen" mellan köket och vardagsrummet. Tänkte ta köket imorgon och badrummet. Det är iaf min plan, men om det är något jag har lärt mig sedan jag blev gravid är att kroppen inte alltid orkar lika mycket som viljan. Men jag ser iaf inga problem med att hinna klart före jul, och det har ju varit målet från början.

Måste bara säga att Sir Winston har grym mat. Åt där i lördags, och jag tror att dom ligger i topp på restaurang-listan för mig.

KRAM

Onsdag

Idag är det onsdag så dag ska jag titta på tv, precis som alla andra dagar. Är ganska less på att vara hemma nu. Men jag ska även dammtorka i alla rum har jag tänkt, förutom badrummet där jag tänkte ta alla ytor i helgen. Ska nog även försöka hinna med ett besök till förskolan för att sedan åka in till stan och äta middag med Felicia, Eva och kanske Jessica.
Var på stan en sväng igår med Anna sen träffade vi Johanna och åt middag på AsiaWok, det var gott, men inte det godaste jag ätit... Det är väldigt sällan nu för tiden som jag äter något som jag tycker är supergott. Jaja, hade inget vettigt att skriva idag heller, nu är det dags att springa mellan tvn och dammtorkningen =)

//Sara

måndag 13 december 2010


Lucia

Idag är det Lucia, och jag har redan hunnit med lite luciafirande. Åkte nämligen till förskolan och kikade på alla småtomtar, lucior, pepparkaksgubbar m.m. Fick även en väldigt fin bukett.
Bilden blev inte så bra, men jag lovar att den är superfin! Insåg tyvärr att jag bara har ganska vida eller smala vaser inga mellanvaser som är ganska hög. Hur som helst en väldigt mysig luciamorgon på förskolan!

Nu tvättar jag och tror jag tänker göra det mest hela dagen, få bort det idag så kan jag påbörja lite julstädning resten av veckan, tänkte försöka hinna med allt utom golven som jag tar i helgen, tror jag, det beror lite på hur jag mår också.

Kram!

onsdag 8 december 2010

Achmed The Dead Terrorist Carols

Julen

Julen närmar sig. Väjer år några månader innan julen försöker jag intala mig att jag inte gillar julen, men varje år inser jag att jag Älskar julen. Jag ska aldrig pynta och fixa så mycket, men varje år smyger det sig mer och mer pynt fram eftersom veckorna går. I år har jag ju till och med bakat och ska fixa knäck vilken dag som helst. Alla klapparna är klara utom kanske någon, men allt kan jag inte handla nu något måste vänta till dagarna före jul.

Idag har jag inte mått så bra. Jag är rätt täppt, men idag har jag även känt mig lite hängig och smått illamående. Sen när Anna ringde, som jag umgicks med hela dagen igår, och berättade att hon har kräkts och skitit hela natten så kanske även jag mådde lite sämre. Som jag alltid gör, går det magsjuka på förskolan så känner jag mig alltid lite illamående, går det löss börjar det alltid klia på mitt huvud osv. Så ikväll blev det ingen träff med Jessica och Jessica, vi fortsätter med dem efter jul istället när Greys startar igen.

Så idag har jag alltså inte fått något gjort, bara vilat och sovit. Känns riktigt meningslöst, men så blir det ibland. Kanske får något gjort imorgon istället.

//Sara

måndag 6 december 2010

Stan idag

Åkte in till stan i kylan. Träffade då Eva, Meja, Jessica och Alicia och tog en fika, mycket trevligt!
Sen fördrev jag lite tid på stan innan jag skulle till barnmorskan. Och där såg allt bra ut, min tillväxt har saktat ner lite så nu är jag inte så stor längre om man jämför med vart jag låg i kurvan förra gången jag var dit, så det finns kanske hopp om att jag inte kommer att se ut som en elefant eller rulla fram =)
Nu ska jag kika på tv, även fast det bara är skit på tv!

//Sara

onsdag 1 december 2010

Har alltid tyckt om att sova på mage, rygg och sidan, men nu bara för att jag bara kan sova på sidan så hatar jag det, hittar aldrig någon skön ställning att sova i och skenorna på händerna gör ju inte saken bättre. Så på nätterna tycker jag att det är jobbigast att vara gravid, dels med tanke på hur jag måste sova och dels pga händerna. Hatar mina skenor mer än allt annat ibland!

Nä, nu ska jag se om jag kan få något gjort...