Lilypie Third Birthday tickers

onsdag 20 januari 2010

Obehagligt

Idag var jag till tandläkaren på specialisttandvården på sjukhuset. Har ju en visdomstand som växer mot de andra tänderna och skadar dem. Så nu skulle vi först diskutera mina olika alternativ, som var:
* Dra tanden brevid visdomstanden eftersom den är skadad, och jag kanske skulle få problem i framtiden.
* Operera bort visdomstanden, men tandläkaren kunde ändå inte lova att den andra inte skulle behöva dras senare...
* Inte göra något alls, och vänta tills jag får problem.

Tandläkaren själv ville inte rekommendera någon, vilket jag tyckte var kasst, det måste ju finnas något alternativ som är bättre än de andra. Eller jo, han tyckte jag skulle dra den skadade tanten och sedan skaffa tandställning för att få fram visdomstanden (som jag klarat mig utan hela livet), och bekosta den själv, allt från 20000-35000... Inget alternativ hade jag redan sagt till honom.

Så jag tog beslutet att dra den skadade tanden och låta visdomstanden vara kvar, det blev lite billigare också... Men var otäckt det är när dom är och gräver i munnen, dom var tvungen att klyva tanden för att få ut den, hacka och borra i den... =S Bedövningen gör ju att det känns som man inte ens kan svälja, hela halsen blev bedövad. Normalt när jag har gjort lagningar så brukar jag få en spruta, nu var det först salva och sedan TRE! sprutor. Jag satt iaf och spände mig och skakade hela tiden, tror jag har fått tandläkarskräck!!
När jag kom hem var jag superhungrig, men kunde ju inte äta något, men när bedövningen släppte hade jag otroligt ont och min kind är alldeles svullen...
Nu har jag iaf ätit lite fil och en smörgås, och en Ibumetin.

//Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar